2016. május 9., hétfő

Viola organista



PZS. kedves kommentelőm hívta fel a figyelmemet az alábbi cikkre – amit továbbajánlok – mert hátha más se olvasott/hallott róla.

Valóban fantasztikus, de hát ezt már a jó öreg Leonardótól megszokhattuk…
A Youtube-on van fent hosszabb előadás is, itt most csak ezt a rövidkét mutatom meg, pár pillanat alatt is el lehet dönteni, hogy valami varázslatos dolog ez.
Rendben van, „mi” mentünk a Holdra – de azért ez (és Leonardo sok egyéb találmánya) „sem kutya”….



10 megjegyzés:

  1. Ez tényleg különleges hangzás, orgona és vonósok egy hangszeren. Kicsit a régi korok hangszereire emlékeztet.
    Nem hallottam még róla, úgyhogy köszi a tudósítást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen ! Én sem tudtam róla - és mivel nem világrengető hír,bár szerintem érdekes - ezért aztán az ember elsiklik felette. Gondoltam, továbbadom, mert néha ilyen kicsi jó hírek is kellenek.

      Törlés
  2. Különleges volt. Leonardo zseni volt,megelőzte korát. Sok másban is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Számtalan találmányát nézve, az ember elgondolkodik azon, hogy úgy mégis honnan, miképp keletkezhettek 500 (!!ÖTSZÁZ) évvel ezelőtt az ő fejlében ilyesféle gondolatok ? Néha megkérdőjelezem, "földi" ember volt-e, s nem valami más bolygóról érkezett ?

      Törlés
  3. Fantasztikus! Sosem hallottam róla. Gyönyörű hangja van, semmihez sem fogható. Da Vinci találmányaiból még biztos van sok olyan, amiről nem tudunk. Hihetetlen gazdag elme volt! Zsenik közül is a legnagyobb.
    Köszönöm, hogy megosztottad. Sokat tanulunk itt nálad!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Különös, az biztos, de még különösebb, hogy a 2 hangszer párosítása, egybeépítése valakinek egyáltalán eszébe jutott.És hány "találmányát" nem is ismerjük, vagy ismerjük, de nem tulajdonítunk neki jelentőséget, s esetleg majd később jövünk rá, hogy mégiscsak használható lenne. Attól zseni a zseni, hogy neki ez már régen eszébe jutott.

      Törlés
  4. Megint eltűnt a bejegyzésem... Remélem most megjelenik.

    Fantasztikus, még nekem botfülűnek is varázslatosan szép!!! Többször meghallgattam a videókat. Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Képzeld el, pár napja én is így járok, nem értem az okát. Beírok egy kommentet, lefagy a gép és eltűnik a szövegem...Nem a te blogodnál, többnyire a Vera blogjánál van ez... Az ő kommentjei meg mindig kétszer jelennek meg nálam.
      Ez a net ördöge...biztos... vagy valami más....

      Törlés
  5. Vera blogjánál én is tapasztalok hol ezt, hol azt. Azt gondolom, nála a sok mozgó/élő linkek szólnak közbe. Már az oldalt is eleve iszonyatos lassan tölti be, pedig jó gépem és gyors internetem van.
    Tegnap előtt napközben pl. nem tudtam a saját blogomba feltölteni, google nem működött ezen a részen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem, amikor ennyire lelassul, folyton az jut eszembe: "Na mi van, ellenőriztek ??" :-) A csoda tudja, miért vannak ezek a problémák...de bosszantóak.

      Törlés