2016. június 17., péntek

Esti varázsMár elmúlt este 8. Elfelejtettem behúzni a sötétítőt. Egyszer felpillantottam, s majdnem felkiáltottam: tűz van ?!
De ahhoz túl nagy volt a csend…
Már száguldottam is kifelé a fényképezőmmel. 
Sajna, nagyon rossz helyen lakom, az égből csak kicsinyke darabkák láthatók, abba is belelógnak kábelek, de még így is lenyűgöző volt ez a  tűzben égő nyugati ég… És ahogy hátrafordultam – láss csodát-  keleten ott tündökölt, mindjárt duplán a szivárvány…
Hátborzongatóan gyönyörű volt ez a pár pillanat.


Mintha messzi erőtűz világítaná meg az eget....félelmetes.Balról már látszik a második szivárvány csík is....

 Persze az is lehet, hogy ezt a különös elszíneződést a felettünk lévő szaharai por okozta... 
14 megjegyzés:

 1. Csodálatos az esti varázs. És amúgy igazad is volt: valami nagy tűzeset lehetett fél három körül Kertvárosban, mert 5 tűzoltóautó száguldott szirénázva, és utánuk a rendőrség.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon sok, az enyémeknél sokkal, de sokkal szebb fotót is láttam. Hiába, jó gép és jó helyszín nélkülönzhetetlen a jó fotóhoz...

   Törlés
 2. Az utóbbi időben nagyon különleges színek látszanak az égen, különösen napnyugtakor.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én úgy gondolom, hogy ezt a fura színvarázst mégiscsak a homok okozta.

   Törlés
 3. Gyönyörűséges volt... nálunk is. :-) Nekem is az volt az első, hogy kaptam a fényképezőgépet és irány a szabadba. Olyan szépek voltak a fények, mint még sosem. A lemenő Nap fénye, , a permetszerű eső és a dupla szivárvány igen erős színekkel. Majd felettünk volt a szivárványhíd, mert nem tudtam a géppel egyben fotózni, mindig kilógott a képből az egyik szára.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Majd elküldök neked egy fotót, egy ismerősömtől kaptam - hát eláll az ember lélegzete ilyen láttán....

   Törlés
 4. Nálunk is gyönyörű színek voltak este, olyan sejtelmesek, nem tudom mihez foghatók, én is fotóztam. Szivárványt nem láttam innen.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valóban, a vörhenyes ég látványa tovább tartott, mint a szivárvány - persze kérdés, hogy jó irányba néztél-e ? Este a szivárvány keleten látható.

   Törlés
 5. Ez az időjárás hoz csodákat (a bajok mellett). Én meg "haldokoltam", ezt is hozza az időjárás.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az hagyján, hogy az időjárás... Bár engem most szerintem nem az viselt meg. Tegnap a tetejében még telihold is volt. Nekem is altatót kellett bevennem...

   Törlés
 6. Gyönyörű...Mi is láttuk, képeket is készítettem...majd sorra kerülnek... Jó hogy ép kint voltunk...
  Szép hétvégét!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Várom a fotókat ! Talán te többet láttál belőle, mint én....

   Törlés
 7. Igen! Én is bent üldögéltem,és a redőny résein keresztül érzékeltem az érdekes sárgás fényt.No -gondoltam- kimegyek, ellenőrzöm a világot, indultam ,közben megcsőrrent a telefon, ami épp útba esett, szólt a szomszéd Zita, futás szívárványt nézni.Csodálatos volt, dupla. a negyedikről teljes pompájában láttam, középen a székesegyház négy tornya, mintha így szerkesztette volna a Jóisten. Tényleg, kell egy újkori fotómasinát beruháznom. Most legyőztelek volna. Haha. (HM)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Küldök neked egyet, gyönyörűséges....(Nem az én fotóm.) És kár, hogy nincs géped, annyira jó fotózni ! Még akkor is, ha olyan tök-béna az ember, mint én, és akkor is, ha nincs jó gépe... Legalábbis nekem öröm.

   Törlés