2016. július 16., szombat

2016.július 16



Volt fügefa - nincs fügefa....











6 megjegyzés:

  1. Sajnálatos. Bár teljes egészében nem látom a törést,- (ha nem is fügefával,de más bokor ágával már jártam így ) - esetleg meg lehetett volna próbálni "összekötözni" - és pár napig (hétig ?) várni vele, hogy "összeforr-e." (Igaz,utólag már késő ezt írnom.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos a törés épp azért és épp ott történt, ahol - tán a fotón is látható - beteg volt a fa. Nem tudom mitől, de volt ott egy barna elszíneződés.. Nem volt lehetőség semmiképp a megmentésére.

      Törlés
  2. Sajnálom...MInden alkalommal mikor ültettek valamit, felmerül a kérdés,hogy van e értelme...hogy dolgozunk,és akkor jön a szél és társai, és mindent letarol... De ha nem csinálnánk semmit, mivé válnánk és a világ is?
    Egyik évben pont ilyen tájt a szilva fánkat fektette el a szél...kitámasztottuk...és életbe maradt termet is, de valakinek a támasztékra nagyobb szüksége volt, így elvitte, és halálra ítélte a fát...

    Tudtad e? hogy JENŐ 13. napja körül mindig ilyen ítélet idő van? és előtte ez a nagy hőség? és ilyen irdatlan sok eső? és szél, jég és hideg?

    Sokan mondják hogy ilyen idő ilyenkor nem szokott lenni...DE::DE...
    Szép vasárnapot, jó pihenést kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lásd fentebbi válaszomat. Azt hiszem valami baja (is) volt ennek a fügének, még ha semmiben nem is nyilvánult meg, hiszen rogyásig volt gyümölccsel...Ezt a "Jenő-s" dolgot sosem hallottam, de majd ráfigyelek. Nem tartom az ilyesféle hiedelmeket valótlannak, sőt !

      Törlés
  3. De kár érte! :(

    Ez a Jenő napi megfigyelés Verától nagyon érdekes, még nem hallottam róla!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony sajnálom, jó pár kiló csodás, nagy füge termett rajta minden nyáron....
      A Jenő napot most bejelöltem a naptáramba, figyelni fogom.

      Törlés