2016. július 13., szerda

Dokufotó








Valójában idén már beszámoltam a tényről, hogy milyen kriminálisan rossz a pécsi városi vízhálózatról hétszázakárhány forintért vásárolt víz minősége, de most, a nem túl régi bojlerem szokásos kitisztíttatása után megint csak ide teszem a doku-fotót: tessék, ennyi gyűlt össze másfél év alatt a bojleremben. Talán nem a legszerencsésebb a felvétel, de ez egy nagy lavór, aminek az alján legalább két liternyi tömény mész-trutymó látható.

Valójában nem is akarnék semmit hozzáfűzni. Ez van, ezt kell, ha szeretni nem is, de elfogadni.

És ráadásul még 36 fok meleg is van....

6 megjegyzés:

  1. Nekünk nincs bojlerünk, de Anyánál már láttam mikor kitisztították, ott is ugyanannyi trutyi volt benne, pedig ott jó a víz minősége. Szerintem egy idő után minden bojlerben felgyűlik ez a meszes lerakódás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valójában ha iszod, kifejezetten jó ízű a víz - (karsztvíz) de nagyon magas a kalcium-tartalma. Valószínű édesanyádéknál is ez a helyzet. Nem csak pécsi specialistás. Azt hiszem a fogyaszthatósági határértékkel van a baj. Mindezt - drága pénzért - a vízműnek kellene "kiszedni" a vízből.

      Törlés
  2. Én csapi vizet iszom... estére a pohár fehér...Gondolom azért a fertőtlenítő is besegít, amit beletesznek a vízbe...Hétvégére meg dupla-tripla anyag kerülhet bele, mert mintha hipóba zuhanyoznék...Nesze Neked magyar...ne hogymáááá hétvégén legyen valami bajod a víztől....Hétvégi levesen és a teán is is érezhető a fertőtlenítő szaga...csak szűrt vízzel főzők...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem ti Tortyogó-Pellérd területéről kaptok vizet, mi a Tettyéről. Nem tudom, melyiket mivel kezelik - én csak a végeredményt konstatálom. De hát hogy lehet, hogy a palackos (még drágább) vizekkel nincs ilyen probléma ? A baj tehát kezelhető - lenne.

      Törlés
  3. Van egy vízforraló lábosom, minden nap forralok benne vizet. Aztán van úgy, hogy nem használom el, ott felejtem és kihűl.Leöntöm a vizet, és az alján sűrű, fehér szemcsés üledék marad. A forralás nélküli csapvízzel ezt megisszuk,de a frissen főzött teával is.Árt, vagy használ?? (HM)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mivel a KÖJÁL által bevizsgált városi közüzemi vízműről van szó - feltehetőleg az engedélyezett érték ennyi...(persze kérdés,hogy ki, miképp szabja meg az értékhatárokat). Emberek ezreinek nem okoz problémát - nekem (és gyanítom másoknak is) - viszont igen. Ha netán volt vesekő problémád, neked sem ajánlom a fogyasztását. Mert a bojlert lehet vízkőteleníteni pár ezerért, de egy vesekő....hát bár ingyen "jön ki" - de rohadtul fáj.

      Törlés