2016. július 23., szombat

Tegnap este....



Tényleg szinte csak ”tenyérnyi” a kertecském, ahol a virágaim/zöldségeim vannak, nem több 25 m2-nél. De ott csak annyi hely nincs beültetve, ahol én óvatosan eljárhatok. Mindenhol van minden….

Nagyon szeretek meleg nyári esteken kiülni ide. Meglocsolom, amitől szinte hallhatóan, boldogan  felsóhajtanak a virágaim és egyszeriben elmúlik a fullasztó napközbeni hőség. Esztelenül illatozni kezd a flox, az egyik láda aljából a kakukkfű, meg a bazsalikom illat száll felém.   


A  szomszédok már elcsitultak (=tévéznek)  az utcán semmi forgalom.
Kitöltöm magamnak a minden napra engedélyezett 1 dl VV-t - így hívom  a kedvenc boromat, (Varga-féle balatoni  pincészetben készült vörösbor,  Merlot) és azt kortyolgatva ülök csendben, várom, hogy besötétedjen, vagy meglássak egy csillagot.
És ilyenkor igenis boldogság és béke van a szívemben. És a békességből gyakran előjönnek, szinte felcsillannak a múlt drágakövei, helyszínek és események – (naná, hogy zömében Szlovéniából, vagy Lilivel) – és hiába múltak el már mindörökre, nem fájnak. (…annyira). Elfogadtam, hogy visszahozhatatlanok, hiszen az a csodásan fénylő csillag sem szedhető le az égről, ami fölöttem ragyog, pedig tán szívesen feltűzném brossnak…

                                     ***********************
És akkor bejövök. És akkor bekapcsolom a tévét. És akkor rám tör a borzalom. Nem akarom most részletezni és visszaidézni a tegnap esti eseményeket, de rettentő érzés volt,  amikor a csendes elmélkedésem után a müncheni rémséget láttam/hallottam. És be kellett vennem egy altatót, hogy le tudjon nyugodni a percekkel ezelőtt még békében ringatózó elmém…s el tudjak aludni.
Miért ? Miért, miért kell(ett), hogy így legyen ?!


Most, utána-olvastam utána, mi is, ki is az ámokfutó?
http://24.hu/tudomany/2012/01/20/honnan-jott-az-amokfuto-ez-a-beszed/ 


6 megjegyzés:

  1. Szép a kerted, nyugalmas. Használd is ki! (Látszik a cicalétra:-))

    Az össze többi borzasztó és kegyetlen. :-((((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszem.Komolyan mondom, tudatosan keresem ebben az egyre romló világban a szép perceket. De néha nehéz ...

      Törlés
  2. Nekem is a Varga-féle a kedvenc. És BB is, ahogy adja magát. A kertimádatod megértem, nagyon feltölti az embert.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mióta olvastam, hogy jót tesz naponta 1 dl vörös bor, alkalmazom, mint "gyógyító és baj-megelőző" módszert. Sajnos nem mindig segít :-(

      Törlés
  3. Lényegtelen, hogy volt egy Ámokfutók nevű magyar együttes is,bár amiket csinált állítólag a vezetőjük,( a későbbiekben)- az se' semmi. Viszont azt kevésbé értem, ( vagy mások értik félre)hogy egyes politikusok cselekedeteit is nevezik ámokfutásnak, ( ha pl. halottakkal nem is jár együtt.) - Viszont - állítólag - az angoloknak is van szavuk erre, a running amok, bár ennek még nem jártam utána angol lapokban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem az lepett meg, hogy a szó gyökere maláj eredetű, s elgondolkodtam, hogy a csudába is juthatott az ide el hozzánk ? Az általam hivatkozott cikkben van szó arról is, hogy az angolok más szót használnak, ill. hogy a szót ma már átvitt értelemben is használjuk.

      Törlés