2016. szeptember 6., kedd

Vasárnapi finomságok



A hét végére mindenféle, a szelet húsokról lefaragott ficni-fecniből, meg a „mindjárt-megírom mire-használt” csirkecomb hústalanított csontjából, jól bezöldségelve, pompás levest főztem. Amikor leszűrtem, jutott eszembe, hogy kb. ezer éve nem csináltam húspástétomot. Nosza !

Ledaráltam a  főtt húsokat, a levesben főtt sárgarépával, hagymával együtt, gyorsan főztem hozzá két tojást, azt szétpasszíroztam, majd só, bors, vaj  került bele és az egészet habosra kikevertem.
Mire másnap észbekaptam, már nem maradt belőle fényképezésre érdemes mennyiség, így hát a képet innen hoztam: http://www.mindmegette.hu/huspastetom.recept - de az enyém pontosan ugyanígy nézett ki. És nagyon finom volt. Az az érzésem, a legközelebbi húsleves-maradékból is ezt készítek.





És mire kellett a párolt csibecomb húsa ? Ezt se készítettem ezer éve, rendes nevét nem is tudom. Párszor ettem a Tettye vendéglőben és azóta én csak a „tettyei-csirkesalátának” becézem. (Fotó erről sincs, mert megettem, mielőtt eszembe jutott, hogy mindenkinek ajánlgatva írni is lehetne róla.)
Ehhez a főtt csirkecombot apró darabkákra kell vágni, feldarabolni almát és narancsot. Fejes saláta leveleket egész apróra tépkedni, kevés ecettel meglocsolni és összekeverni a hússal, almával, naranccsal. Mennyei eledel – és semmi lelkiismeret furdalás nem lesz tőle  :- )

6 megjegyzés:

  1. Hú, nagyon jól hangzik. Az utóbbi időben jóval kevesebb húst fogyasztunk, azért beiktatom majd mind a pástétomot, mind a salátás verziót. A húst gyümölcsökkel, salátával különösen kedvelem, akár hidegen, akár melegen sütve.
    Köszi az ötleteket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos vagyok benne, hogy ízleni fog. Jó étvágyat hozzá !

      Törlés
  2. Nyeltem párat, így hajnali órán.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) Készítsd el, kóstold meg ! Szerintem jó kis receptek - lelkiismeret furdalás nélkül ehetők.

      Törlés
  3. Ezt a húspástétomot én is kipróbálom. Sokszor megmarad a leveshús tesszük ide-oda zöldséggel biztos nagyon finom!

    VálaszTörlés