2016. október 16., vasárnap

Tamme Hanken



Kép: http://www.gala.de

Tudom, hogy nem ismeritek (talán Kavicsot kivéve) – de nem tudom megállni, hogy pár szóval el ne búcsúzzam én is tőle. Fura egy érzés, hogy egy, csak tv.műsorokból ismert, személyiség halála megrendíti az embert – de hát pl. Esterházyt sem ismertem személyesen, mégis fájlalom a halálát.

Szóval Tamme Hanken egy Németországban (is) elismert és híres „Pferdeflüsterer” természetgyógyász volt – aki főleg állatokat, ezen belül elsősorban lovakat gyógyított.
Már már a nevetés határán állt az ember, amikor látta, hogy  milyen – a hozzá nem értőnek – mókás mozdulatokkal „kezeli” a lovakat. És láss csodát – a lovak viselkedése vele szemben egész különös volt és a gyógyítás többnyire sikeres.
Több filmet láttam róla/vele – mosolygás nélkül egy se volt. Beszólásai, reagálásai mindig vidámak, közvetlenek voltak – én nagyon élveztem minden műsort, amit vele láttam.


Kétségtelen: a magassága/súlya, a dohányzás, talán a kicsit felpörgött életstílus se jósolt neki hosszú életet, ahogy hallottam, pacemaker operációra már elő volt jegyezve. Hát nem tudta kivárni…

56 évesen, pillanatok alatt távozott erről a világról, remélem oda, ahol vannak égi lovak, akik rá vártak.




2 megjegyzés:

  1. Nagyon megrendültünk mi is mikor olvastuk a hírekben. Imádtuk a műsorait, biztos ismétlik majd újra. Fantasztikus tudással rendelkezett! Nem tudom, hogy sikerült e átadni azt valakinek. Tudtommal voltak diákjai, de hogy meddig jutottak, azt nem tudom.
    Wiedersehen Pferdeflüsterer!

    VálaszTörlés
  2. Tegnap a kabel 1-en igen sok filmjét megismételték. Az egyikben mutattak egy fiatalembert - aki tanulgatta a mesterséget és a feleségének is volt valami olyasféle utalása, hogy vannak tanítványok. De hogy lesznek-e olyanok, mint Tamme - hát az kérdéses.Nem tudom, volt-e ideje mindent átadni, amit ő tudott - gyanítom, nem. És valószínű ehhez "csak tanulni" nem is elég. Kell hozzá valami különös adottság - amit ő tán már a családjából hozott, hiszen fő tanítómestere a nagypapája volt.
    Miért mindig a jók mennek el ??????

    VálaszTörlés