2016. október 19., szerda

Testi betegségek lelki okai


Nem az én felfedezésem, Kavicstól kaptam a linket - köszönöm, hogy felhívta rá a figyelmemet.  Sokaknak nyilván ismerős is a neve, de akinek mégse, könnyű rákeresni a neten. Talán kicsit "tanárnénis" az előadásmódja, de  a lényeg  nem a "hogyan"-on van, hanem a mondanivalón. Biztos van, aki szereti és egyetért vele és van, aki nem. Ízlés és gondolkodásmód, vagy talán pillanatnyi élethelyzet dolga...

Itt van tőle egy – szerintem – jó kis mondás:
„Tilos a tanácsadás - úgysem használ, mindenki csak a saját lábával léphet, saját fejével gondolkodhat, bizonyítható, hogy nincs értelme. Akinek a tanácsa beválik, arra azért haragszunk, mert okosabb, mint mi, akinek nem válik be a tanácsa, azt lenézzük, ostobának tartjuk, de mindkét esetben rejtett harag a dolog vége - ezt inkább kerüljük el.”

Bár ehhez én azért azt hozzátenném, hogy beszélgetni márpedig pedig kell – s ez egyben sokszor vélemény-nyilvánítás is. Legfeljebb azt teszi hozzá az ember, hogy „szerintem” – aztán a beszélgetőpartner döntsön, hogy mit, hogyan…. Számtalan példát sorolhatnék, hogy hányszor használtam fel sikerrel a mások által elmondottakat….

És egy másik videóból kicsent tanács: "Az életben öt fontos dolgot kell naponta gyakorolni: kacagás, kocogás, lazítás, érintés, segítés."  Gondolkodjatok el, megteszitek-e ezeket naponta ?

A Youtube-on fent lévő számtalan videójából ide csatolok kettőt: 








12 megjegyzés:

  1. A videót technikai okok miatt megnézni nem tudom(saját gépem hibája miatt). Amit kiemeltél azzal egyetértek. A felsoroltakat napi szinten nem mindig sikerül teljesítenem de próbálkozom:-))
    Azt hogy a testi betegségeknek lelki okai vannak már többször hallottam és olvastam.Ennek talán a veleszületett testi betegségek nem felelnek meg !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár, hogy a videókat nem tudod megnézni - nagyon sok másik is van fent a youtube-on.
      Azt nem tudom, hogy a "vele-született" betegségeknek milyen okai lehetnek - de többféle variációt el tudok képzelni.

      Törlés
  2. Így igaz Éva, itt csak a később kialakult betegségekről van szó.

    Igazad van Aranyos, kicsit "tanárnénis" ahogy B.E. beszél, én ezt (is) szeretem benne. Mindenek előtt ahogy, amit mond logikus, érthető, informatív és igazolja más szakértők hasonló véleményét.

    A napi gyakorlást is tudatosítanom kell.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha valaki azt hiszi, hogy ezt a bizonyos öt dolgot könnyű és egyszerű betartani - hát tiszteletem ! Én vizsgálgatva önmagam, eléggé "kudarcosnak" érzem a dolgot....
      Pedig mind jó és nyilván hasznos dolog...lenne....

      Törlés
  3. Miért olyan biztos,hogy a veleszületett betegségek kizárhatók ebből?
    Én például,mint pszichotronikus is,hiszek az előző életből hozott problémákban.Persze,az előző életekben is...
    Ki miben hisz,aszerint gondolkodik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "...Több dolgok vannak földön és égen,
      Horatio, mintsem bölcselmetek
      Álmodni képes...." (Hamlet)
      Így igaz.

      Törlés
    2. Névtelen, a veleszületett betegségek az adott életünk lelki kisiklásaiból zárhatóak ki. Így pontos.

      Az előző életünkből hozott problémák ("más tésza"), egy újabb téma, ismereteim szerint.

      Törlés
  4. A videokat ugyan meg nem neztem, de erdekes a tema. En hiszem,hogy lelki bajok okozhatnak fizikai problemakat. Latom is jeleit a kornyezetemben. Igy szerintem nagyon fontos a lelkunket "jol tartani" ,es ezert nagyon tetszik a tanacs amit kiemeltel az 5 fontos dologrol. Ha ezeket valoban sikerul surun gyakorolnunk,mar nagy lepest tettunk sajat magunkert.
    ... es bizony ,igen fontos beszelgetnunk,ahogy mondod. Akkor pedig velmenyt is kell nyilvanitanunk,sokszor tanacsot is adnunk. Ha kicsit tompitani tudunk velemenyyilvanitasunk elen,akkor azert nem lehet nagy baj. Tanacsokra ,velemenyekre meg mindannyiunknak szuksegunk van.
    Koszi ezt a bejegyzest (is). ezt az 5-ot eszben fogom tartani

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem könnyű ez az "ötös-fogat". Pláne nem annak, aki egyedül él....
      De legalább tudunk róla, mit, hogyan kellene, s ha már cél van, akkor tán út is lesz hozzá....

      Törlés
    2. Nem olyan nehez ez,ha jobban belegondolsz. Kocogas: megvan a mozgas mar azzal is,ha epp csak elsetalsz, koveted a cicust,hogy ugyan hol is lakik. ha ennel hosszabb setakat is beiktatsz a kornyeken,az mindig jo testre-lelekre-elmere.Kozhelynek szamit,de nekem annyira bejon a seta, szerintem sokunknak. Kacagas:abbol is akad,a baratnoddel jot nevettek valamin amig telefonon ertekeztek,valamit elbenazol otthon befozes kozben ,azon egy jot nevetsz,stb. Lazitasz: amikor kedvenc verseidet olvasgatod,hogy kivalaszd melyik keruljon be a mai beirasodba. Erintes: amikor megsimogatod a cicusokat, vagy megerinted a novenyeidet. Es minden nap segitesz valakin vagy valamin. Ha megontozod a viragaid,vagy epp kikarozod oket.Minden szomszedod cicajan, es rajtunk olvasokon a sokfele hasznos es erdekes temaval amikrol irsz. :))

      Törlés
    3. De kedves vagy - és milyen igazad van ! Nem kell maximalistának lenni és a leg-legebb formájában gondolkodni erről az öt dologról. A kicsi is több a semminél.Egyébként ma próbáltam tudatosan mosolyogni - és képzeld sikerült. Ha megtalálom azt a kicsiséget, ami a semminél több, akkor annak talán tényleg lehet örülni.

      Törlés
    4. :)) de orulok neki ! Igen ,en is igy probalok gondolkodni. (na nem mondom,hogy mindig sikerul,de igyekszik az ember:)

      Törlés