2016. november 25., péntek

JÖN ! JÖN ! JÖN !



No nem a  Roncalli nagycirkusz…
Szépen össze van foglalva itt a várható jövő-kép. Az egyetlen vigasztaló, hogy a milliomosok sem úszhatják meg. Földanyánk - legalább ő – nem tesz kivételt…



23 megjegyzés:

  1. Szokásom mondani, úgy még sosem volt,hogy valahogy ne lett volna. Még jó, hogy (pontos) időpontot nem közöltek ehhez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én viszont elgondolkodtam, mi is történne, ha kihirdetnék, hogy (pl.) jövő október 10-én vége lesz a világnak...
      És az is különös, hogy bármelyik pillanatban véget érhet az életünk, vagy az élet a Földön - ezt tudjuk is - mégis valahová az agyunk leghátsó zugába zárjuk a félelmünket - mert tény, hogy azzal együtt élni nem lehetne. Ebből a szempontból azért jól vagyunk "megszerkesztve".

      Törlés
  2. Mindig felhúzom magam az ilyen cikkeken, videókon. :-(
    Nyilvánvaló, mint a fényes nap, mégse tesz semmit az emberiség, max. sápítozva szörnyülködik, mintha nem is ő tehetne róla.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van - sok esetben az emberiség gyilkosa saját magának...de... a Föld akkor is változott, amikor mi még sehol se voltunk... csak arról nincsenek videók fent a neten....
      Engem ez is foglalkoztat, nevezetesen, hogy "ez az egész" milyen hihetetlen, emberi ésszel felfoghatatlan. És bár tudományosan értem én (azt hiszem) a dolgokat, a változások bekövetkeztének szükségességét, de olyan kicsike vagyok ehhez az egészhez, hogy nehezemre esik "igazából" megérteni hogy MIÉRT ??? Miért van ez így ? Amikor bolond emberi kis agyammal én el tudnék képzelni egy biztonságos, szép és örök világot ezen a Földön....Na jó, lehetne erről beszélgetni....

      Törlés
  3. Láttam már ezt a filmet, de újra és újra azt mondom: döbbenetes, hogy mi vár a Földre. Rohan az emberiség a pusztulás felé.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából nem tudok mást, többet írni, mint fentebb Pipulkának. A dolgot kétfelé kell választani. A baj egyik részét valóban mi okozzuk - de a Földünk él, mozog, és nem nagyon érdekli, hogy mi miképp élünk/gondolkodunk rajta...Bizonyos események nélkülünk is megtörténnek - legfeljebb hamarabb a "segítségünkkel" - mintha csak úgy a maga rendje szerint történne.Akármennyire is fáj, vagy tűnik hihetetlennek, egyszer vége lesz itt mindennek - legfeljebb ezt a véget előbbre hozzuk a sok felelőtlenségünkkel.

      Törlés
  4. Érdekes videó, érdemes volt megnézni. Tehát sorsunkat nem kerülhetjük el, bár kis hazánk azért ilyen szempontból biztonságosabb övezet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezen már én is gondolkodtam, hogy ez a csepp ország, itt körbevéve a nagy hegyektől, ideig óráig talán kicsinyke védelmet élvez.De "mindörökre" a Kárpátok se védenek meg....

      Törlés
  5. Szerintem nagyobb a baj, mint azt gondoljuk. Most jön az új elnök az Államokban, aki szerint a felmelegedés blabla.
    http://444.hu/2016/11/25/kontrollalhatatlan-kovetkezmenyei-lehetnek-annak-hogy-milyen-meleg-van-most-az-eszaki-sarkon

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyenesen kiráz a hideg ettől a "Tramplitól" - sajnos cseppet sem lepne meg, ha ő lenne az, aki kirobbant egy harmadik
      (atom)világháborút. Fel nem foghatom, hogy az amerikaiak miért szavaztak annyian rá - habár pont ma reggel látom, újraszámolják több körzetben is a szavazócédulákat, mert csalást gyanítanak. De, hogy őszinte legyek, hát Hilari se egy életbiztosítás.... És elgondolkodtató, hogy se Amerikában, se Magyarországon nincs egy normális ember, aki a normálisan gondolkodó élére állna és legalább megpróbálná helyretenni ezt a fejére állt világot/országot...

      Törlés
    2. Képzeld, Fodorka, ide költözött egy idősebb magyar házaspár a faluba, akik sokáig laktak Amerikában, és megkérdeztem tőlük, mit szólnak a választásokhoz, mert számomra elég megrökönyödés volt Trump.
      Hiteles és józan emberek a szememben, nagyon meglepődtem, mikor örültek Trump győzelmének. És miattuk el is gondolkodtam, talán mégis van ebben valami jó? S azóta már látok benne jót is a rossz mellett, magam se hittem volna.

      Törlés
    3. Mit mondtak? Nagyon kíváncsi lennék rá, kérlek meséld el, ha Aranyos Fodorka megengedi.
      Én úgy vettem ki, hogy mindenkinek azt ígérte, amit hallani akart.

      Törlés
    4. Pestis vagy kolera... egyik sem jó.
      Azt gondolom, hogy a tömeg nagy része nem a nőfalót, a hőbölgőt választotta, hanem azt, aki munkahelyeket, betegbiztosítást ígért és nem háborút Putin ellen.

      Törlés
    5. Hány éves vagy királylány? ;-)

      Törlés
    6. Persze, hogy megengednék én itt egy kis eszmecserét erről a Trampliról...Szólásszabadság van - nálam.
      Mindentől függetlenül nekem végtelenül ellenszenves, már csak a stílusa is, hogy a megjelenéséről ne is beszéljünk. (Hilarit se kedvelem. És sajnos két rossz közül nehéz választani.) Amúgy meg az az érzésem, hiába adott ő elő színházi nagyjeleneteket a választási kampánya során, egy személyben nem irányíthat egy félvilágnyi országot. Nyilván vannak/lesznek emberek, akik ebben vagy abban a témában "jobb belátásra fogják bírni"...A mai (és mindenkori) elnök háta mögött hatalmas apparátus lapul - akikről mi kis emberek nem is tudunk. Mi csak azt halljuk, hogy az elnök ezt, vagy azt mondta/tette. De ez messze nem azt jelenti, hogy az volt az ő személyes álláspontja. Az elnök(ök) báb(ok) - gondolom ezzel nem mondok újdonságot. Magyarországot se OrVicsek irányítja - ugye tudjuk - akkor miért lenne ez másképp a világ más táján ?

      Törlés
    7. Csak egy dolgot említenék, amit ez a házaspár mondott, és az amerikai ismerőseik szintén ezen az állásponton vannak. Azért örültek Trump győzelmének, mert úgy látták, az utóbbi elnökök etikailag, erkölcsileg nagyon lesüllyesztették az államokat, s most ők ebben változást várnak, s remélnek.
      Mindazonáltal Fodorkának bizonyára igaza van a bábságot illetően.
      De kérlek ne velem vitatkozzatok, ha más a vélemény, én csak elmondtam, amit hallottam, s kíváncsian várom, vajon az ismerőseim reményei beteljesülnek-e, mert valami változás nagyon ráférne Amerikára ilyen szempontból.

      Törlés
    8. PZs, királylányi naivitásomban inkább hiszek annak, aki munkát ígér, mint annak aki háborúval fenyeget és kiderül, hogy spionkodik. Egy "bájos" (irónikus) szőke mosolynak kevésbé dőlök be. Megértem azokat az amerikaiakat, akik egyik napról a másikra élnek. De mint fent írtam pestis vagy kolera - ez nem jelenti azt, hogy hiszek bármelyik politikusnak.

      Törlés
    9. Pipulka, nagyon remélem, nem "vitatkozásnak" veszed, hogy akik itt beszélgetünk, elmondjuk a véleményünket.Van aki így, más meg úgy látja a dolgokat. Ne menjünk Amerikába, hiszen Magyarországon is van, akinek a jelenlegi rendszer pompás és a jelenlegi vezetők tökéletesek. Aztán van másik oldal. Miért lenne ez másképp Amerikában? Teljességgel lehetetlen innen megítélni, hogy ott mi lesz - szerintem ezt még maguk az amerikaiak se tudják. Csak remélnek valami változást (tán nem ez volt M.o-on is ????) aztán majd kiderül, hogy (ők is) pofára esnek. És én valahogy nem tudok hinni a csodákban.
      Ezen a világon és Amerikán se tud segíteni egy Trampli.
      Nagyobb erők kellenének ide.

      Törlés
    10. Kavics - ez a lényeg: egy politikusnak se lehet hinni, sehol se, Amerikában se.És ember legyen a talpán, aki ma ki meri bizton jelenteni, hogy bármelyik a két volt jelölt közül megváltást tudna hozni Amerika és a világ számára. Ami azért elég szomorú....

      Törlés
    11. Mármint a vitatkozást arra értettem, hogy ez nem az én véleményem, tehát ha valaki másképp gondolja, ne velem vitatkozzon, mert nem tudok érveket felsorakoztatni.
      Tramp természetesen nem tud a világon segíteni, ebben tökéletesen egyetértünk. :-) És egy politikus se tud megváltást hozni, ez is nagy igazság. És nálunk is valami jobb dolog reményében szavaztak az emberek erre vagy arra a pártra, ez is egyértelmű. Bár szerintem sokan inkább az általuk gondolt kisebbik rosszra szavaztak, mintsem túlságosan reménykedtek volna valamiben. (Legalábbis én így voltam)

      Törlés
  6. Porból lettünk, porrá leszünk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még jó.... És nagyon remélem, nincs feltámadás.

      Törlés