2016. november 14., hétfő

Ma este.....




Ha szép, tiszta lesz az ég, ma este  „Szuper-holdat” láthatunk !
Ilyen közel a Földhöz 1948-ban volt legutoljára és 2034-ben lesz legközelebb.

Csak hogy elgondolkodjon az ember, mi – mekkora, és milyen távolságra van tőlünk a Hold, ide csatolok egy érdekes képet.
Az első pontocska a Föld, az utolsó a Hold – közénk fér a naprendszer összes bolygója…. 


4 megjegyzés:

  1. Igen. Épp' kint jártam pár percre (vasárnap) kora este... és egy pillantást vetettem rá,- ( hideg is volt, talán szél is ) - közben jutott eszembe, hogy aznap a Nat.Geo - csatornán volt egy film a Marsról (21:00 óra ) - (?) - de aztán azt is kihagytam. ( magamban szoktam is "kuncogni" (?) - mi mindennek tudom én a " kezdési időpontját"... (beleértve a pécsi - újabb kiállításokat is - Káptalan u.) - aztán csak várom... hátha más elment és megnézte. :-) (Pár napos késéssel... be szokott jönni... mert a megnyitókat csak-csak fel szokták tenni a netre.) (Fb-ra)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor neked is szerencséd volt, hogy vasárnap kimentél megnézni - nekem is szólt a barátnőm, hogy most (=vasárnap) milyen gyönyörű, ezért megnéztem. Mert tegnap (hétfő) olyan felhős volt, hogy sajna semmi sem látszott.

      Törlés
  2. Így még nem láttam a bolygókat. Brutálisan elképesztő ez a kép! Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ettől a képtől nem bírok szabadulni. Már egyszer mutattam a blogban - ugyanis elképesztő, hogy mi kis poremberek ezen méretek ellenére is el tudtunk jutni a Holdra. Szóval ilyesmire képesek vagyunk, de a földi életet csak tönkretenni tudjuk....

      Törlés