2016. november 4., péntek

Supertalent

Lazításképp....mert nem lehet mindig komoly dolgokról írni.... :-)


Nem szégyellem én bevallani, hogy a „litye-loty” TV műsorok közül van egy, amit megnézek, pontosan 10 éve, vagyis kezdete óta rendszeresen.

(Hmmmm…… csak úgy zárójelben … ezt a fenti idézőjeles kifejezésemet egyszerűen nem ismeri az Internet és hibának jelzi a helyesírás ellenőrző. Semmilyen formában nem találom, max. a „little lot = kis tétel”  alak lelhető fel nagy nehezen. Lehet, ez az eredete…Pedig én használom, ha nem is gyakran ezt a szófordulatot, a jelentéktelen, semmitmondó jelző helyet. Vajon ti – olvasók – ismeritek-e ?)

Na szóval a műsor, amiről fentebb írni kezdtem: az  pedig a Supertalent.
(http://www.rtl.de/cms/sendungen/das-supertalent.html) Igenis hihetetlen csodák történnek itt, nevenincs énekesek és egyéb tehetségek lesznek hirtelen világsztárok, akik talán sosem kerültek volna tudásukat valóban értékelő közönség/zsűri elé. Elismerem, képernyőre kerülnek néha vad, extrém „képességek is” – de kezemben a távirányító, legfeljebb ilyenkor gyorsan másik csatornára kapcsolok. Nézni semmit sem kötelező.

Kivételesen, ma erre a spanyol versenyre bukkantam - de úgy gondolom, őt is érdemes megnézni/hallgatni.





7 megjegyzés:

  1. Kellenek időnként a könnyedebb műfajok.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És csodálkozik az ember, hogy milyen tehetségek élnek köztünk, csendben, feltűnést kerülve...

      Törlés
  2. Meg nem mondom, mennyi ehhez hasonló magyar műsor is van. Igaz, csak annyit nézek belőle, amennyi szükséges ahhoz,ha ( valaha előadódna...) szóba kerülne, legyen "alapom" véleményt nyilvánítani.
    Esetleg csak a magyarokról tudok keveset mondani, még senki sem lett világsztár. ( Még Király Viktor sem) - ill. látok jó pár fiatalt, akik "döntősek voltak"... most meg isten háta mögötti helyekre járnak haknizni. OK ! - van pár kivétel is.
    Bizonyára öregszem (...) néha elgondolkodom (...) amikor nagy tömegek "ölik egymást," azért, hogy "fel legyenek fedezve," ( itthon) -pontosabban,hogy meghallgassák őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, valahová eltűnt a válaszom :-(
      Szóval tény, hogy kevesek tudnak igazán kitörni, de azért gondolj Paul Potts-ra. És attól, hogy nem lesz belőlük világsztár, még lehetnek ügyes táncosok, akrobaták, vagy énekesek.

      Törlés
  3. Litye-loty - nem ismertem, de értettem mi lehet a jelentése számodra. Én langyos kifejezést szoktam használni (olykor nyálas) hihi...
    Nem nézek Supertalent-ot, ha langyosra vágyom, mert van olyan is, akkor megnézek egy Inga Lindström filmet.
    Amit meg szoktam nézni, az a dzsungel (Ich bin ein Star... hamarosan jön) és Germany Next Topmodel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Brrrr... a dzsungelestől én rosszul vagyok, a topmodelek meg nem érdekelnek - de hát ugye az nem baj, ha nem vagyunk egyformák.A supertalentben engem az lep meg, hogy hányféle tehetséges ember él köztünk, szinte láthatatlanul.

      Törlés
    2. Tudod mi az ami a dzsungelesben érdekel? A pszichológiai esetek, reakciók, a bezártság/kirekesztettség" hatalma, hatása az egyénekre. A csoport, a csapatszellem, az ősszetartozás vagy épp a magányos farkas esete, az éhség okozta szituációk, stb... nagyon érdekes. A körítés, a maszlag engem sem érdekel.
      A topmodelben is inkább a lányok fejlődése, reakciója szituációkban.

      Törlés