2016. december 11., vasárnap

Karácsonyhoz közeledve



Annak, aki esetleg nem értené: Egy kislány áll a nagy bevásárló központban, kezében egy tábla: Segítenél nekem ?
És az emberek zöme elmegy mellette…. de azért van, aki megáll. Őt aztán kézen-fogja és elvezeti oda, ahol az igazi meglepetés vár a segítőkész emberre. Énekelnek neki/vele és ajándékot is kap.
Az ötlet Chriss Lass nevű zeneszerzőnek köszönhető.

Dacára, hogy túlzottan nem szeretem a flashmobokat - én ezt meghatónak  és elgondolkodtatónak találtam. Feltettem magamban a kérdést, ha a  pécsi Árkádban állt volna ez a kislány, én odamentem volna hozzá ?
Azt hiszem, igen…..
És Te ?

(És azért eszembe jutott más is... Pár napja a nagypapa-látogatós film mennyire nem tetszett - és ez miért ?) 
                                                 ***********

Nem tudom megállni, még beteszek ide egy, a tegnapiakhoz hasonló képet - ugyanis ma - vasárnap este is ilyen meseszép volt a naplemente. 
Szeretem !!!!  Nem győzöm csodálni. Az jutott eszembe, milyen lehetett az "ősrobbanás"  ? Ez olyan, mintha szétdurrant volna a Nap... (Két képből összemontírozva.)




15 megjegyzés:

  1. Miért tetszik ez? mert szép és kedves és csupa happy minden és ebben az időszakban különösen ki van hegyezve az ember az ilyenekre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, valahogy karácsony táján az ember lelke "megpuhul". Érdemes lenne erről beszélgetni olyanokkal, akik így gondolkodnak. Miért is nincs minden nap karácsony ?

      Törlés
  2. Én is!
    Köszönöm!♥ Nagyon tetszett! ☺
    Csodálatos naplemente volt felétek! ☺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudok betelni ezekkel a fényekkel. Számtalan szépséget tud az ég fölénk varázsolni, de talán ezek a leggyönyörűbbek.

      Törlés
  3. Egész biztos, hogy odamentem volna a kislányhoz (bár elég kicsi a valószínűsége, hogy az ilyen bevásárlóközpontokban előfordulok) de nem biztos, hogy jól éreztem volna magam a szituációban ott a széken.
    Számomra (amerikai)show-íze volt a dolognak. Gondolod, hogy az illetők megkapták a tortát vagy más ajándékot? Max. a zenei ajándékot, ami kedves volt.
    (Aztán az is beugrott, Brémában vagyunk, miért nem németül énekeltek az illetőknek? Majd megnéztem ki az erf média és mégjobban elment a kedvem a hatásvadász-érzelemkihasználós dolgoktól. Bocsánat, ha az örömötökbe csorbítanék!!! Ez csak az én véleményem.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem...kell a "szőrözősebb" vélemény/gondolat is !!!! Mert sajnos tényleg "beugrunk" a kicsit érzelmesebb, ügyesen a lelkünkre "hangolt" fogásoknak.
      De ez olyan végtelenül szomorú... Hát semmi, de tényleg semmi nincs már, ami mögött nem áll valami negatív dolog, valami csel, átverés ? Hogy folyton folyvást megfeszülve kell lesni, figyelni, hogy amit látunk az igaz, vagy csak "fake"....

      Törlés
    2. VAN még, ami nem csel, nem átverés!

      Törlés
    3. Remélem én is, hogy van még....

      Törlés
  4. Csodálatos a természet!
    Odamentem volna a kislányhoz, magamat ismerve.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aki nincs megfélemlítve, aki nem tétovázik, aki még hisz a leírt szavaknak, aki még ismeri a szánalom érzését - aki "csak" a szívére hallgat, biztos oda ment volna....
      Majd csak kimegyünk szép lassan a divatból....

      Törlés
  5. De szépen írta " Kavics !" Mert én majdnem azt írtan volna, hogy nem akarnék én belerondítani senki érzéseibe. Igaz, talán azért (nem igaz) mert épp' az Újratöltve - Médiakutatás és mindennapi élet c. könyvet olvasom. Nem szépirodalom /2016-os kiadás/ PTE (pécsi) (2) Annyira "hangulatember" vagyok, nem tudom,odamentem volna-e ? (szerintem nem) - vagy miután kiderült a "turpisság," 99 %, hogy otthagytam volna őket. Remélem. (2) Más : voltam egy téren,ételosztáson,-bár nem volt kiírva... odamentem. (Jöttek fotósok... otthagytam az egészet.)Lehet,nem ide tartozik : X.Y. egy pécsi templom fotóján (tornya is van) "berakott" rá egy toronyórát. Erre egy kommentelő úgy "berágott" (?) - hogy szerinte advent van és micsoda dolog ez,hogy kizárta az illetőt az "ismerősei" közül. Tanulság féle : hogy mennyire nem vagyunk egyformák. (szerencsére)

    VálaszTörlés
  6. A véleményeteket kérdeztem - megírtátok.Én meg elmeditáltam rajta...Nem mondanám, hogy a "meditálásom végeredményétől" boldog vagyok....
    Olyan sokszor megtörténik, hogy én valamit szépnek látok/gondolok és akkor jön valaki, aki "felvilágosít", hogy milyen hülye is vagyok, az a bizonyos jó, meg szép már rég kiment a divatból...
    Sajnos valószínű igaza van...a jó és a szép kiment a divatból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy!!! Semmiképp ne ezt szűrd le, kérlek Aranyos, ne általánosíts.
      A véleményt kérdezted ERRŐL a videóról. De ez a videó nem az egész! Hiszem, hogy nem.

      Törlés
    2. Nem tudom, de nekem tetszett a videó. Hogy miért nem németül énekelnek, nos nagyon sok olyan dal van, amit az eredeti nyelven szoktunk énekelni.
      Ha megrendezett volt, hát megrendezett volt. Az üzenete attól még megszívlelendő: ne menj el azok mellett, akik a segítségedet kérik.

      Törlés
    3. Igazad van Kavics: nem szabad és kell általánosítani. Csak ebben a zűrzavaros világban az ember néha elveszíti a józan (=természetes) ösztöneit, érzelmeit is, mert annyiféle információ zuhan ránk folyamatosan, hogy képtelenek vagyunk kiszűrni az "igazi" dolgokat. Tele vagyunk ál(sággal) és hamis, manipulált eseményekkel, érzelmekkel. Tényleg elveszíti az ember néha a józan ítélő képességét ebben a káoszban. Arról már nem is beszélve, hogy azt is tudod, milyen nagy színészi játékot tudnak egyesek, - nyereségvágyuk miatt - produkálni épp ebben, a szeretet ünnepét váró hangulatban….

      PZS: neked pedig igazad van abban, hogy ha "megrendezett" volt ez a flashmob - és az volt -, az üzenet, amit továbbítani akartak, az volt a fontos, nem a "kivitelezés".
      Igenis meg kell néha állni.....

      Törlés