2016. december 9., péntek

Karácsonyi hangulat



A négy és fél éves – aki ugyan engem levegőnél is kevesebbnek néz mostanában - a nagyszüleinél gyurmázott. Ez lett az eredmény. Engem könnyekig meghatott….
Egy kicsi gyerek világa – szerencsére - még ilyen szép.
(Már csak ilyen egy öregasszony - sajnos nem mondhatom:nagymama – de biztos a nagymamák is  ilyenek.)

Lia és Ádám, apa és anya, feldíszített karácsonyfa, túrógombóc, hal és zöldségek a vacsorához, gombák és gyümölcsfák

9 megjegyzés:

  1. Ez egy komplett történet, amit megformázott az a drága csöppség. Szinte látom a pici kezeket, ahogy alkot. Imádom :)

    VálaszTörlés
  2. Ó! Rajongok a gyerekek alkotásaiért!!!!!A világuk fantasztikus!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Öröm volt nézni. Délután kutyákról volt szó a rádióban, gondoltam rád.

    VálaszTörlés
  4. Gyerek rajzok mind aranyosak...

    VálaszTörlés
  5. Ennek a kicsi lánynak nagy szerencséje, hogy a nagyija "szakember" - egész életében kicsi gyerekekkel foglalkozott/volt együtt, ebből kifolyólag hihetetlen mennyiségű "varázs-ötlete" van. Máskor is csináltak már mindenféle "kézi" munkákat - ragasztás, hajtogatás, fűzés, festés, nem is tudom felsorolni, sajnálom hogy ezekről nincs képem, csak az "alkotásokat " láttam. Tény, bizonyára ügyes a gyerek is... De most, az ünnep előtt, így kereken, ezt a történetet, számomra szívmelengető érzés volt látni....

    VálaszTörlés
  6. (Lehet - tévedek) Idézem : " a nagyszüleinél gyurmázott..." Na, igen ! A mi 2 unokánk szülei is sok mindent idehoztak (hozattak) a gyerekekkel... (gyurmát is, filctollakat és ne soroljam.) Szerencsére már "kivontuk a forgalomból" (főleg a gyurmát) mert kissé nehéz volt kiszedni a bútorból,szőnyegből, takaróból stb. Megjegyzem : pl. igen kedveli a nagyobb a ceruzahegyezőt... kb. 40 db. (ha nem több)ceruza mindkét végét "kihegyezte..." (Persze, "túléltük" az ilyesmiket...összegezve : sok türelem kell(ene) a gyerekekhez,- gondoltam is,vajon megvan-e a szülőkben ? (2) Igaz,a fiúk (3 és 5 )óvodások, és azért elég sok mindent (ötleteket) onnan is "hazahoznak." (Bízzunk benne,hogy a szüleiknek is elmondják ? ))

    VálaszTörlés
  7. Kifelejtettem : pl. a 3 évesnek most épp' olyan "időszaka van ?"... kijelenti : "te ne szólj hozzám " ...(hagyján!) "te ne nézz rám"... sem becézni,sem simogatni (hozzáérni) "nem szabad." - segíteni sem (pl. öltözködés, stb.) Persze, ha ennek ellenére "odajön" és kér bármit is...mondom neki : pl. most szólhatok hozzád ?... és akkor csak-csak szent a béke, ... egy ideig. Összegezve : (szerintem) - ahogy minden - ez is mulandó !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kislány a nagyszüleinél sosem egyedül játszik, valamelyik nagyszülője a "játszótársa" - így hát nem nagyon történik "baleset". - Egyedül talán nem is csinálná szívesen - mert ugye akkor kitől jönne a dicséret ?? :-)

      Törlés