2016. december 22., csütörtök

Kedvencem Rieu



A blogomban már máskor is zengedeztem Andre Rieu-ről (okkal) és tegnap este ismét szerencsém volt az idei karácsonyi koncertjén „részt-venni”.
Tudom, hogy nem minden ki szereti az efféle muzsikát – én igen..
A.Rieu az életemben nagyon régóta szép helyet kapott, jó HÚSZ éve, hogy amikor csak felfedezem, minden koncertjét megnézem – hála a német TV csatornáimnak. Pedig akkoriban még messze nem volt olyan híres, mint most…
Sok éven át a szilveszter éjszakai főműsor az egyik adón az ő koncertje volt – aztán valami miatt ez sajnos elmaradt. De hellyel-közzel azért sikerült mégis egy-egy hangversenyét meghallgatnom – minden esetben nagy élvezettel.

Aki látta már valamelyik koncertjét – annak nem sokat kell mesélnem róla. (Szerintem) Rendkívül sármos férfi, csodás hegedülési tehetséggel és jó beszélőképességgel. Karmester, szólista és entertainer egyben – nem kell oda semmiféle bemondó-műsorvezető – elintéz ő egy személyben mindent.
Nagyon sajnálom, hogy nem tudok (legalábbis egyelőre) videó-részleteket mutatni a tegnap esti koncertről - gondolom azért a youtube-on majd lesznek felvételek erről is. Az alábbi weboldaon a jobb sávban vannak kis videó-részletek, erről a koncertről, akit érdekel a téma, itt bekukucskálhat abba, amiben nekem tegnap este 2 órán át részem volt… ám aki erről „lemaradt” – kevesebbje van egy csodaszép élménnyel…

Még annyit talán A.R. zenekarának/zenéjének/műsorainak ismeretéről, hogy mindig kíváncsian lesem, a „régi” arcokból látok-e valakit ? És igen, örömmel mondhatom, hogy vannak a zenekarnak tagjai, akik már 20 évvel ezelőtt is itt zenéltek. A hegedűsök között pl. egy szemüveges fiatalember, akinek egész ifjú korára is jól emlékszem, ma már „felnőtt” férni. A hölgyek között is van, aki már nem 25 éves... ám ettől még kedvesek és mindig szépek… Az ütősök, fúvósok között is van pár férfi-ismerősöm – és meg kell mondjam, jóleső érzéssel látom minden alkalommal viszont őket.
Ja, és elárulhatom A.R.-nek számtalan szépséges nyakkendő(vagy nyaksál?)-tűje van – azt is szoktam figyelni  😊

A Youtube-on látom, volt egy másik, hasonló „téli” koncertje  is, melyen népszerű német énekesek-zenészek is közreműködtek – ebből van fent pár videó, de messze nem olyanok, mint amilyen hangulata a tegnapi estének volt. Pl.ez:





4 megjegyzés:

  1. Nekem is, sőt elő is készítettem a CD-jét a múltkor, most elő is veszem, meghallgatom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, hogy nem mindenki ízlésével találkozik az enyém, de én nem szégyellem bevallani, szeretem a keringőket - s nem csak a múltbéli emlékeimért....

      Törlés
  2. Én meg csak ennyit - ehhez - bár még nem hallottam a hangját , de a napokban értem ennek a könyvnek a végére : Thomas Voigt : Jonas Kaufmann - a tenor.
    ( Ráérőbbek, ha úgy gondolják - keresgéljenek utána.)
    (A könyv 2016 (magyarul) ill. 3990 Ft - ( bizonyára más könyvtárban is ott lehet.)

    VálaszTörlés