2016. december 20., kedd

Megmosod ?



Megmosod-e a banánt, narancsot ? Mert hogy nem mindenki….
Engem kinevettek ezért, hiszen:  "lehámozzuk a héját és azt nem esszük meg !"  
Márpedig gondolkodj el, hány kézen és miféle körülményeken ment keresztül, amíg az asztalodra/tányérodra tetted… És miközben szép ügyesen lefejted a mocskos héjat (bár ez nem látszik, mert nem krumpliról van szó!) a gyümölcsnek azt a részét is fogdosod, amit mosatlanul megeszel.....
Brrr….
Na, szóval én megmosom....



7 megjegyzés:

  1. Milyen igaz!!! Még sosem jutott eszembe, habár a banánt talán kevésbé fogdossuk össze evés közben (de a narancsot!!??, azt igen!!!)

    VálaszTörlés
  2. Én szoktam közben kezet mosni, tehát megpucolom, kezet mosok, eszem.

    VálaszTörlés
  3. Épp' citromot ettem,... azzal mi a helyzet ?
    Szerintem : ki-ki tegyen azt, amit jónak gondol.Feltételezem, mosás után a narancs meg a citrom héját meg többféle módon felhasználjátok,miközben abban is benne van mindaz,amiről azt hiszitek sikerült lemosni ?

    VálaszTörlés
  4. A banánt nem mosom meg, de mindig úgy bontom/eszem, hogy még véletlenül se érjek hozzá ahhoz, amit megeszek.
    A mandarint se nagyon szoktam megmosni, tudom mennyi vegyszer van rajta, igaz mindig óvatosan bontom és érek hozzá. A lányom viszont már megmossa...
    A citromot viszont külön erre a célra rendszeresített kefével sikálom meg, ha felhasználom a héját, bár olvastam hogy legalább egy óráig langyos vízben kellene áztatni, hogy kijöjjön belőle a vegyszer és utána még le is öblíteni. Na, ezt az órákig áztatást már nem csinálom meg...

    VálaszTörlés
  5. Hámozás után csak akkor mosom meg, ha összekoszolom. Az almát. A többit nem mosom meg, csak hámozom.

    VálaszTörlés
  6. VÁLASZ MINDENKINEK - én csak elmondtam egy gondolatomat - hátha nem is jut eszébe mindenkinek...
    Hosszú, hosszú évek óta sem a narancs, sem a citrom héját nem használom. Sajnálom ugyan szemétbe dobni, de olyan rossz érzésem van, hogy azokról nem lehet lemosni azt, ami menet közben rákerül. Kétségtelen felvethetitek, hogy és a szőlőről, almáról meg azt hiszem, mosással minden lejön ? Hááááát... érdekes módon ezen még nem gondolkodtam - lehet, hogy "előítéletes" vagyok a déligyümölcsökkel szemben ???? :-)
    Egy kivétel van, néha szoktam kapni saját termésű citromot egy ismerősömtől - na annak a héját nyugodtan elhasználom, pontosabban lereszelem, cukorral összekeverem és beteszem a mélyhűtőbe, s ha kell, onnan egy-egy kiskanállal süti ízesítésre kiveszek belőle.

    VálaszTörlés
  7. A banánt sosem, úgy eszem ki belőle, hogy nem érek hozzá. A citrusféléket sem mosom meg, hanem hámozás után a kezem és úgy eszem meg a tartalmát.
    A biocitrom héját használom fel (de honnan tudom én azt, hogy bio... már mindent hamisítanak) és előtte egy kefével alaposan megmosom.
    Almát mindig. Na, de szőlő, málna, eper, szilva stb. mennyire alaposan lehet azokat is megmosni?
    A 7 kg szemétbe belefér... :-) meg az immunrendszernek is kell egy kis edzés.

    VálaszTörlés