2016. december 10., szombat

Tudathasadás



A köd… a köd, az valami csoda.
A köd, az valami borzalom….

Tegnap elalvás előtt azon meditáltam, hogy az ember egy dologról miképp is tud - akár egyszerre - jót is meg rosszat is gondolni.
Jöttem haza este autóval – alig láttam. Lelkem összeszorulva. Hiába no, félek én már sötétben is vezetni, hát még ha nagy köd van… Annyira, de annyira utáltam, és olyan csúfakat mondtam magamban….

És akkor este meg eszembe jutott pár csodálatos régebbi fényképem, amikor a köd kézzelfogható varázslatot produkált. És jutottak eszembe képek, melyekről nincsenek fotók - természetesen ha valami a szívemet felforrósítja, az csakis szlovéniai emlék lehet…szóval volt onnan is pár ködös emlékem…
És akkor gondoltam arra, hogy milyen tudathasadásos is vagyok.
Most szeretem, vagy utálom a ködöt ?????




A pécsi Havihegy és környéke ködben...



Szlovénia szép tájai ködben





12 megjegyzés:

  1. Emlékszel, tavaly karácsonykor ködbunda alatt mentünk-jöttünk végig az országon. Készültek szép fotók, a végén már a napsütés volt a furcsa. Nézőpont kérdése.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így igaz - ha nem érzed félelmetesnek, akkor szépnek látod.

      Törlés
  2. Nekem is vegyes gondolataim vannak a köd kapcsán... A képek gyönyörűek...Szigetvár fele sokszor mentünk, bizony tejszerű ködbe,félelmetes volt...Emlékszem párszor, szinte "ködhíd alatt" vezetett az út..Kár hogy akkor nem volt divat sem, így fotózni...bár akkor inkább az életem féltettem, nem hogy egy képet is készítettem volna...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No, azt a tejszerűt is ismerem - volt egyszer részem benne - hát nem kívánnám újra. Az szerintem félelmetes - legalábbis ha autóban ülve ér....

      Törlés
  3. Hát vezetni NAGY ködben,az kemény dió.Én is félek. Viszont sétálni a ködben,az szépséges. Nem vagy tudathasadásos.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, azt hiszem, itt van, ez a választóvonal. Amikor "csak" magadért vagy felelős, az más, mint amikor egy autó, vagy pláne még az utasaid épsége is tőled függ....

      Törlés
  4. Laikusként : (estefelé igen ritkán mozdulok ki) viszont vasárnap kivételével minden reggel 06-kor járok- gyalog- a boltba. Köd ide,vagy oda... (azzal nem nagyon foglalkozom) de azzal igen, hogy pl. mennyire nem látszik, hogy vékonyan (?) jeges az úttest ! Na, akkor szoktam én az autósokra gondolni, meg a "téli gumikra" - stb. :-( Hát, ki-ki vigyázzon magára !- ahogy tud !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, ezért nem járok én (lehetőleg) már hideg időben sehová. Egye több korlát vesz körül - de tudomásul veszem, mert nem nagyon tudok tenni ellene. És nem a téli gumikra gondolok.

      Törlés
  5. Csodás képek! Innen a meleg szobából a képernyőn keresztül szerethető, de sok esetben veszélyes, ahogy Te is megélted.
    Tudod olyan ez, mint a 6-os szám. attól függ, hogy honnan nézed, 6-os vagy épp 9-es... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van benne - biztonságos távolságból, vagy helyről nézve - valami mese-szerű.Mindenfélét "beleképzelhetsz" - és néha meghatóan gyönyörű fátylat tud a tájra varázsolni.De ha autópályán nem látod a másik sávot - hát az nem a legkellemesebb érzés.

      Törlés
  6. Nekem semmi bajom a köddel, csak a ködben lámpa nélkül, fekete ruhában biciklizőket utálom. Ezért van most a kutyám hámján egy piros, villogóra állított canga hátsólámpa.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, ha nem vezetsz autót - akkor megértem. Gyalogosan azért nem veszélyes annyira.
      Nagyon jó ötletnek tartom a kutya-jelző-lámpákat (nem tudom, mi a rendes nevük) - este, vagy akár ködben is jó látni, hogy merre van szőrmókunk.

      Törlés