2016. december 13., kedd

Veszélyes !!!!


Veszélyes elkezdeni nézegetni ezeket a videókat. Csak kattintgatsz egyikről a másikra, kész képtelenség abbahagyni. Káprázatos, közeli, sosem látott fotók/filmfelvételek….Nem, nem tudok eleget nézni ezekből.

Íme kettő:



Figyeld a légyre vadászó kolibrit !!! Szédületes !!!! Persze a többi is...



Hogy a csudába lehet ilyen filmeket készíteni ?????!!!! Döbbenet !!!!




7 megjegyzés:

  1. Operatőrök mesteri/művészi fokon. <3 <3 <3
    A legszebb csodák egyikei ezen a földgolyón. Minden érzékszervemmel a képernyőre tapadva... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A természet csodáin már nem ámulok annyira, mint amennyire azon, hogy miképp lehet technikailag ezeket a dolgokat ilyen tökéletesen rögzíteni ???

      Törlés
  2. Írtam régebben, hogy az m5 tv-n mennek D.Attenborough filmjei (bár említetted,hogy többet láttál -anno - belőle.) 1-2 hete épp' azt is mutatták, a technikát,ahogy az ilyen ( és más) filmeket készítik. ( BBC-ben) Linket beírni nem tudok, nem is értem, miért jó az, hogy az m5-ön (magyar) sok mindent pl. 7 napig (vagy x napig) lehet csak visszanézni. ( Kavicsnak : nem kritika... manapság mintha a technika lenne a fontosabb és nem az operatőr. Sajnos,a vidot ma már nem lehet látni.)

    VálaszTörlés
  3. Mi az a Time lapse ?
    Más : pl. még azt is számítógép vezérli, hogy a kamera kövesse a növény fejlődését, =növését,tekeredését) stb. (Sok mindent - amit lehet- nem a "természetben" vesznek fel ! - ( szóval van ezekben egy kis "kegyes csalás" is. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Time lapse kifejezést ugyan nem ismertem, de magát a "technikát" igen... ettől függetlenül ámuldozom és valami varázslatnak tartom az efféle "ördöngősséget".
      Én szeretek csodát látni - mert egy mag kicsírázásának meglesése - akár az erdőben, akár egy mesterséges/hamisított környezetben történik - számomra csoda marad mindörökre.

      Törlés
  4. Nagyon jók ezek a videók...Ez a mostani technika már csodákra képes...
    nem videó, de a napokban láttam az fb,egy normál fotóból hogy kell például őszi képet készíteni ugy hogy Te is ott vagy...Olvastam a betűket, de egyetlen egy "bötűt" nem értettem...mintha nem is magyarul írták volna... Kedves Mari itt tartunk...lassan filmekhez sem kell feltétlen színész...A fiam a nyáron egy filmforgatásán vett részt... kulissza dolgokat mesélt... hihetetlen...és mint mikor a gyerekeknek mesét mondanak, úgy hallgattuk...és figyeltünk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom Vera, hogy jó-e ez így - kell-e mindenből az utánzat (=hamisítvány?) - órákig lehetne a témáról akár vitatkozni is. Ugyanis én pl. nagy ellenzője vagyok az állatkerteknek. Na ott pl. nem bánnám, ha csak "vizuális" állatok lennének, és miért is ne ??? Olyan tökéletes 3 dimenziós filmeket lehet ma már készíteni...
      Szóval vegyesek az gondolataim.

      Törlés