2017. január 25., szerda

Az óriásokról



Évekkel ezelőtt bukkantam erre az oldalra: http://www.csontmester.hu/
aztán most egy válasz-levél kapcsán hivatkoztam egy, ebben a blogban olvasott érdekes cikkre.
Megosztanám veletek is, hátha nem mindenki olvasta és mégis a végén majd érdekesnek találja – ahogy az velem is történt.(Tudom, hogy több hasonló cikk van a neten, de hát nem fogom most itt mindet felsorolni. Akit tényleg érdekelne részletesebben a téma, keressen rá az „óriási emberi csontmaradványok”-ra)
Tehát katt ide:
Nem tudom, ki hogy van vele, de engem az ilyesféle dolgok mindig elgondolkodtatnak. Annyira „el vagyunk telve” önmagunkkal, és tényleg azt hisszük, mi találtuk fel a spanyol-viaszt. 

Kép: http://szabadonebredok.info/oriasok-a-regeszetben/

A sulinet-nek van egy nagyon jó sorozata itt:
Ebből egy idézet: "A Homo habilis eddig feltárt legidősebb csontmaradványai 1,8 millió évesek, de a legkorábbi kőeszközök kora 2,5 millió év. Az emberi evolúció következő lépésében, mintegy 1,5 millió éve kialakult a Homo erectus (jelentése: felegyenesedett ember), más néven előember."

A tudósok és bizonyos régészeti leletek azt mondják, hogy kb. 2 millió éve élt már emberféle lény a Földön. Ez az időtáv akkora, hogy emberi agy – szerintem – nem képes felfogni, hogy mi minden történhetett az elmúlt 2 millió évben. Értem ez alatt, hogy mikorra, mivé fejlődött az a bizonyos ősember. És hogy csak az az egyféle változat volt, amit a tudomány ma elismer. Csak azért hisszük/valljuk és tanítjuk, mert bizonyítékaink csak erre a változatra vannak. Valójában azért erre se túl sok.... De akkor kik voltak/lehettek azok, akik a fent említett cikkben szerepelnek ?

Az azért elfogadott, hogy a Föld, mint bolygó, igencsak sokat formálódott,  alakult és a természeti jelenségek (földrengés, vulkán, árvíz stb…) nagyon sokat változtathattak rajta. Eltüntethettek, akár teljesen megsemmisíthettek fontos nyomokat. És mivel ilyen nyomok nincsenek, azokról sem beszélünk, akik azokat a nyomokat hagyhatták. Pontosan így van ez manapság a kriminológiában is, ha nincs nyom, nincs tettes.

Szóval én az örök kételkedők sorába tartozom. Azért mert valamit nem tudunk kézzelfoghatóan bizonyítani, azért az még létezhet/ett.



8 megjegyzés:

  1. hűha! én erről még soha nem hallottam! :O most egy kicsit megdöbbentem...
    Vajon miért nem terjedt ez el szélesebb körben? a mai világban már percek alatt világgá lehet repíteni minden hírt.

    ...amúgy meg...mennyi mindenről nem tudunk, a leghalványabb fogalmunk sincs a rég-rég-régmúltról, csak találgatunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És gondold hozzá, hogy ezek az infók is csak "mostanában" váltak nyilvánossá, a net segítségével. És bizony, mennyi mindenről nem tudunk még..Valójában talán nem is ez a baj, hanem az, hogy azt hisszük, tényleg mi vagyunk a "teremtés koronái" - és aszerint is élünk/viselkedünk....

      Törlés
  2. Mert titkolják, hogy egykor már fejlett civilizációk léteztek a Földön, csak kihaltak, elpusztultak, ahogy a mi világunk is el fog pusztulni, aztán jön egy másik, ahol a túlélők elkezdik előröl a sárkunyhó építésével, és felfejlődnek megint valahová... Ez az élet rendje, a folyamatok mindig ismétlődnek (az évmilliók során). 34 ezer éves rovásírás leletet is találtak, de szándékosan nem tanítják az iskolákban. Azzal butítják a nebulókat, hogy néhány ezer éve kezdett az emberi fejlődés kibontakozni. Pedig nem így van. Számtalan régészeti leletet megsemmisítettek vagy titokban őriznek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is ez az érzésem, t.i. hogy sok mindent eltitkolnak "előlünk"....A múltat és az esetleges jövőt illetően is.
      Csak hát mit tudsz tenni ellene ? Semmit.

      Törlés
  3. Mert olyanok az iskolarandszereink, mert olyanok a társadalmi, politikai elvárásaink, amik a kreatív (önálló, összefüggéseket kereső) gondolkodásnak nem kedveznek, azt nem támogatják. Sémáknak, skatulyáknak felelünk meg (kell megfelelnünk), ezért nem tud(hat)unk sok mindent.
    Noha, az internet (is) "beleszól" ebbe az elvárt normába. Szerencsére.

    A Sulinetes idézeten jót mosolyogtam. :-) Kíváncsi lennék egy iskolai felmérésen, mikor a diákok értelmezik az ott olvasottakat, hány gyerekben gyúlik ki a lámpa...?

    Vastagon szedném: "Annyira „el vagyunk telve” önmagunkkal, és tényleg azt hisszük, mi találtuk fel a spanyol-viaszt."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kétségtelen, az Internetnek számtalan rossz/negatív/előnytelen oldala is van - de az biztos, hogy rengeteg olyan információhoz juthat az érdeklődő ember, amihez régen nem, vagy csak nagyon nehezen lehetett volna hozzájutni.Tudni kell szelektálni - ez azonban néha nem könnyű.

      Törlés
  4. Épp olvasom (D.Naplóban) 3 napos,előadássorozat lesz Pécsett,igaz, a Biblia jövendöléseiről,- a cikkből kiérződik (?) a Bibliában minden benne van...ill. nem akar az előadó senkit meghökkenteni, esetleg arra biztat,vegyék kezükbe az emberek a könyvet. Sajnos az nem említődik,hogy pl. az óriás emberekről (csontvázakról) esik-e szó...)
    Így aztán én is ajánlattal élnék, ( ha nem lenne az ilyesmi is ismerős) Óriás csontváz
    Természetesen elgondolkodni, el lehet - bármin... csak ne azzal járjon együtt, hogy órákig kutatgat az ember az interneten és próbálja megtalálni azt, ami alátámasztja az ő vélekedését ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy a bibliában mi van/volt benne pontosan azt már sosem fogjuk megtudni. Annyit hazudtak már nekünk arról össze-vissza, hogy nem tartom sokkal különbnek, mit a te hoaxodat. Mellesleg gondoltam, hogy ezt húzod elő tromfként.... :-) Igen, vannak hülyeségek is a neten, meg vannak érdekes dolgok is.

      Törlés