2017. január 29., vasárnap

Függő lettem ?



Márminthogy mikro-függő…
Kép: http://www.arukereso.hu/mikrohullamu-suto-c3179/hausmeister/diana-p41572323/


Az történt, hogy még valamikor tavaly tavasszal lecseréltem a megöregedett (de egyébként még jól üzemelő) mikrómat. Én bolond… Ilyenkor jut szembe, amit a mosógépszerelő mondott: ezt a mosógépet ha karbantartja, élete végéig tudja használni, ha újat vesz, akkor 3 évente cserélgetheti…
Hát így jártam azt hiszem a mikróval is.  Már fél éves használat után ment a szervízbe – még jó, hogy van rá egy éves garancia - és fizetnem ugyan nem kellett érte, de elszállítanom, meg hazahoznom a város másik végéből – az azért az én feladatom volt.
És most másodszor is vinnem kellett.

És pillanatnyilag azt érzem, összeomlott a háztartásom. Naponta ötvenszer jut eszembe, hogy „beteszem a mikróba” – ja…csakhogy NINCS mikro… Tessék mondani, hogyan élhettem én több, mint fél évszázadig  mikro nélkül ? Mert emlékezetem szerint jó 15 évvel ezelőtt vettem az „öreget”.

Egyébként számtalan vitánk tárgya volt a barátnőmmel – aki semmi pénzért nem használná a „fuj mérgező halálos hullámokat kibocsátó” mikrót…
Hát nem tudom (mellesleg nem hiszem), hogy mérgezőbb lenne, mint az összevissza kezelt zöldségfélék, amiket naponta megeszem és nagy lelkesen megeszik a barátnőm is….

Nos bevallom nekem nagyon hiányzik – alig várom, hogy 3 nap múlva mehessek érte.



8 megjegyzés:

  1. A szokás, a kényelem a gyorsaság hatalma. Üdv. a táborban. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sok dolog gyorsabban és egyszerűbben készül, mintha gázon (vagy pláne villanyon) főzném/készíteném.

      Törlés
    2. Így gondolom én is. Vannak szabályok, amit vele kapcsolatban be kell tartani, de pl. egy csésze tea megmelegítéséhez túl drága a villanytűzhely. Épp ezért használok vízforralót is a főzéshez is. Gyorsabb és olcsóbb. Inkább vízkőeltávolítok (citrom, eset) mint, hogy sok villanyáramot használjak. Nekünk így vált be.

      Törlés
    3. Igen, én sem teszek be mindent, de hangsúlyozom, az egy személyes háztartáshoz nagyon praktikus. Nekem, mióta megkaptam a víz-szűrős Brita kancsómat, szinte teljesen megszűntek a vízköves problémáim is...

      Törlés
  2. Én utálom a mikrót és nagyon ritkán használom, mert: megbízhatatlanul melegít. Van, hogy forró a tányér és hideg, ami benne van. Többször hideg az étel közepe, holott a széle forr... A máj és ez-az szétdurran, stb., stb. Pedig ez egy aránylag új darab. Egyedül a tésztafélét teszem be "szívesen". Inkább várok kicsit, de maradok a kályhánál. Ez olyan, mint a vízforraló. Azt se bírom.:D Pillanatok alatt bevízkövesedik és "zajos" lesz, állandóan eceteztem, aztán csak tönkrement, hát kidobtam! Valószínű velem van a baj.:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vízforralóm ugyan nincs, de a mikrómat - bár pontosan ismerem az általad felsorolt hibáit, - azért nehezen nélkülözném. Valóban meg kell tanulni használni - és mivel más "méretekben" főzünk, nekem az egy személyes háztartásomhoz nagyon nagy segítség.

      Törlés
  3. Szerintem a magyar média halálra rémisztget mindenféle valós-, és álhírrel. Nemrég a barátnőm elszörnyedve kérdezte holland utunk után: Hát ti megettétek a tengeri halat???? De hiszen az mérgezett nehézfémekkel!
    Hollandiában mindenki eszi a halat, az egészen kicsi babák is (6 hónapos kortól adják nekik), sokkal-sokkal többet, mint mi, hetenként többször is vacsorára, aztán a déli szendvicshez is, meg csak úgy lecsúszik egy kis hering, és senki se retteg, hogy belehal a halevésbe. Jóízűen megeszi, és köszöni jól van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nekem is valami olyasmi jutott eszembe, hogy "élni veszélyes" - és azt most nem a móka kedvéért írtam. Hovatovább tényleg veszélyes - mi (emberek) tettük azzá, mert azelőtt "csak" olyasmiktől kellett félni, amit a természet hellyel-közzel produkált (árvíz, földrengés, stb) - most viszont már mindentől rettegnünk kell(ene)...Hát néha azt gondolom, talán meg is érdemeljük, hogy ebben a félelemben éljünk, mert "mi csináltuk magunknak".

      Törlés