2017. január 7., szombat

Hideg napok



Dermesztő a hideg, az ablakhőmérőmön  - 15 fok… Tudom, hogy tél van, meg kell is a hideg, de valahogy „annyira” nem szeretem…

Mivel tudtam az előrejelzésből, hogy közeledik a tél, mindent betároltam, nekem nem kell kilépnem sem minimum két hétig, vagy akár tovább se… Egyes-egyedül a joghurtomhoz használt tej fog elfogyni, mert ahhoz friss házi tejet használok, azt meg a piacon lehet csak kapni. Nem baj, kibírom.

De azt azért elhatároztam, hogy nem fok 15 órát a gép előtt ülni – habár lenne mit nézegetni. Kicsit rendezgetni akarom a kálváriákat – kaptam is most nagy örömömre pár újat – „letudom” a napi szokásos blogok végignézegetését, aztán uccu – irány a takarítás. Méghozzá NAGY… Mert olyan kirámolós le- és ki-törlőset terveztem. És pompásan állok a feladattal. Konyha, étkező és kis szoba (egy teljes falnyi beépített szekrénnyel) elkészült. Vissza van a nagy szoba – ez minimum két nap, és a fürdőszoba. Az előszobát nem piszkálom, az most tele van a kertből behozott virágokkal. Azt majd tavasszal.

Mindenki tudja, hogy az efféle nagy „ganyézás” selejtezést is jelent - no ezt is megejtettem. Ruhafélék kerültek ki a szekrényből – megy tovább a „szokott” helyeimre, az edények közül is félretettem párat, majd megkérdem először a gyerekeket…

És bevallom, ma délután olyan jóleső érzéssel ültem le, kissé elfáradva – mert valójában elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy 72 évesen ennyire klasszul meg bírtam még mindent csinálni. Létára fel-le sokszor, pakolás ki-be többször, lámpabúra, gázcső letörlés, szóval minden, ami a takarítás témába belefér, leszámítva az ablakmosást, mert azt ebben a mínuszban mégse lehet.

Szóval nagyon meg vagyok magammal elégedve, s mivel nincs ki dicsérjen  (a macskák azért túlzottan nem élvezték ezt a mozgalmas 3 napot) – azt mondom most magamnak: ügyes voltál !!! Csak így tovább… (még vagy 10 évig 😀 )

És azt majdnem el is felejtettem, hogy tegnap délután még megsütöttem  40 palacsintát...
Most mondja valaki, hogy unalmas egy öregember élete...

Jönnek a rigók csemegézni a vadszőlőből....

10 megjegyzés:

  1. Jót nevettem a bejegyzéseden. Az utolsó előtti bekezdésen. S igen, csak így tovább! Ide is jöhetnél rendezkedni. Bár ezt én ősszel ejtettem meg, s vittünk is el rögtön mindent, mielőtt meggondolnánk. (Most jó is lenne a kutya alá ez, s az.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hej, jó párszor jártam ám már én is úgy, hogy fogtam a fejem, de kár volt ezt-azt továbbadni....aztán a helyzet mindig megoldódik valahogy.... :-)

      Törlés
  2. 72 éves vagy?????? Sokkal fiatalabbnak hittelek a blogodból. Szeretnék én is ilyen aktív lenni ennyi idős koromban.:)15 év van köztünk.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) Ez eddig még nem derült ki a szövegeimből ??? Igen, bizony, nem vagyok fiatal - de nem tartom tragédiának. Sőt...
      Szívből kívánom neked és minden hasonló korúnak, hogy lehessenek aktívak, mert csak így lehet kibírni a dolgokat...
      Ha más segítségére szorulsz - hát onnan kezdve....szóval onnan kezdve már nem sokat ér az egész....

      Törlés
  3. 72 évesen én a létrára sem merek majd nézni, nem hogy felmásszak rá...jaaa, azt hozzáteszem, ha egyáltalán megérem.

    Ugye milyen jóleső érzés utána, hogy mennyi mindent megcsináltál? s ha selejteztél is, még van egy plusz megkönnyebbülés, hogy azt is lerendezted.

    Most hogy rásüt a nap, az ablakaimat nézegetem, nagyon koszos, de míg hideg van,szó sem lehet róla, hogy megpucoljam. Haladékot adtam magamnak :)

    VálaszTörlés
  4. Vajh, hová tűnt a tegnapi válaszom ???!!!
    (Időnként idegesítő ez a blogolás...)
    Szóval: aki egyedül él, annak sokkal többet kell "tudni" - mint annak, akinek van segítő társa. Pl. nem csak a 3 fokú létrára kell felmászni port törölni, hanem a 8 fokúra is, a házon kívül, a vadszőlőt rendbehozni. Bevallom, ehhez a nyáron kétszer már kértem segítséget, aztán végül dacból mégiscsak megcsináltam még kétszer én is, egyedül. A selejtezésben nagymester vagyok, egyrészt mert szeretem én látni mások örömét, másrészt meg, amikor majd a végső selejtezésre sor kerül, tudom, mindenem szemétbe kerül - hát akkor inkább én, most adjam tovább.
    Az ablakokkal meg tényleg várj tavaszig. Odafagy a kezed :-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó az a rigós kép!Ha nem lenne a jobb felső sarokban a függöny darabja,olyan fekete árnyképnek tűnne.Régen nagy divat volt,képkeretben és nekem van 6darab bögrém is ilyen fekete képekkel és aranyozott széllel és füllel.Több,mint 100 éves.
    Lélekajtós

    VálaszTörlés
  6. :-) Ez egy szerencsés felvétel - sokat fotóztam őket, de hát nem mondhatom, hogy jó modellek :-) Egyébként igazad van az "árnykép meghatározással...

    VálaszTörlés
  7. Kell a hideg? kinek! Épp ma láttam egy riportot arról hogy a sok rovarnak és bogárnak mit sem árt a hideg! Főleg azoknak nem akik miatt mindez idáig rimánkodtunk egy pár hét kemény fagyos időjárásért! Most aztán itt volt! Van! és még jön? Kell a fenének ezek után. :-) de amúgy felénk csoda szép a sok hó és mivel ha jól tudom tél van hát legyen hideg is de módjával! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is olvastam, hogy pl. a poloskáknak nem árt még a -17 se...Vajon miért úgy működnek a dolgok, hogy ami "rossz" az mindig ellenállóbb/erősebb, mint a "jó"....

      Törlés