2017. január 16., hétfő

Manipulálnak



(Időm, mint a tenger… Gondolkodom  dolgokon, aztán leírom…Tudom, a problémák ettől még nem oldódnak meg....)

Folyamatos és csendes agymosás alanyai vagyunk mi mind, tévénézők. (Ugye tudjátok?) Természetesen - sokadszorra - előrebocsátom, nem a magyar tévéről írok (mert azt nem tudom nézni), hanem csak a német nyelvű tv-adókról. 
És kivételesen nem is a  "mindenféle-ezt-vedd-meg" reklámokról írnék. Mert ugye a reklám végülis azért készül, hogy felhívja valamire a figyelmedet, vagy pontosabban: rábeszéljen valamire, aminek a megvétele egyébként eszedbe sem jutott volna...

Köztudott és talán érthető is, hogy a menekült-áradatot – ami nem nagyon akar szűnni -  nem mindenki nézi jó szemmel.
Sajnos nem találom azt a videót, ami egyszer nagyonis érthetően elmagyarázta, hogy Európa fehér népe kihalásra van ítélve, a keveredéssel először csak világosodik a sötét és barnul a fehér-bőrűek számaránya, majd a fehér teljesen el fog tűnni Európából.

Én ezt teljes mértékben elhiszem. És hogy ne „sokkhatásként” érjen bennünket ez a dolog, szép csendesen készítgetik erre a talajt. A német tévében most már egyre több olyan reklám van, melyben a fekete fiú fehér lánnyal bújuk össze, vagy pont fordítva. Avagy fekete anyuka fekete gyerekét fehér ápolónő látja el…és sorolhatnám. Mi ez, ha nem csendes, (vagy akár  egyértelmű?) figyelmeztetés arra: ez a jövő.
10-15 évvel ezelőtt nem emlékszem, hogy akár csak egyetlen reklámban is szerepeltek volna színes-bőrűek. Most pedig még a gyerekruhákat is a fehér mellett fekete, sárga és világosbarna bőrű gyerekek reklámozzák. Nem csak a tévében.
Múltkor már írtam a számomra visszataszító papos reklámról (= katolikus pap az imámnak rendel térdvédőt) – de nap, mint nap sorolhatnám a példákat, amivel bombázzák az ember agyát, hogy képes legyen felfogni, elfogadni azt, aminek részese, ami történik vele.

Valójában nem tudom megítélni, hogy ez most így jó-e, hogy tulajdonképp szép csendesen, alattomosan hozzák tudomásunkra, hogy ez a világ rendje: kihalóban a fehér, jönnek a színesek – mert akár beszélnek róla, akár nem, sajnos ez történik.

Éltek itt előttünk X ezer évvel is mindenféle népek, keveredtek, vándoroltak, kihaltak. Konkrétan hiányzik valakinek a neandervölgyi ? Nem ! Nahát, pár ezer év múlva mi (fehérek) sem fogunk hiányozni. Majd azt mondják, volt egy ilyen fajta ember  is. Kipusztult.
De azt azért el kell mondjam, nem jó érzés tudni ezt, még akkor sem, ha „unokáim sem fogják látni”….


(És utólag, zárójelben: egyébként szinte  minden reklám valamilyen szinten agymosás. És készüljetek, hogy hamarosan a pénzt is ki fogják vonni a forgalomból. Minden szép, ellenőrizhető módon, virtuálisan fog történni. És mivel már számítógéppel emberi szerveket is képesek nyomtatni – tényleg az az érzésem, hogy közeledik Huxley „Szép új világ”-a. Ha véletlenül valaki még nem olvasta volna, melegen ajánlom a tanulmányozását.)

9 megjegyzés:

  1. Én már nem érem meg,de valóban elgondolkodtató a helyzet.
    Addig nem kell félni a keveredéstől,amíg azt nem kényszerítik.
    Él nálunk egy kisebbség 300 éve biztosan,de mégsem jellemző,hogy házasodtak volna a magyarral.Utóbbi időben már előfordul,de sok időnek kellett eltelni,mire ez bekövetkezett.Más kultúra,más nép,ezért nem olyan gyors lesz az asszimilálódás a bevándorlókkal sem.
    A felmérések,hogy szám szerint mennyi is az a kisebbség,semmit nem mondanak,mert csak az sorolható közéjük,aki annak vallja magát.Többnyire azonban magyarnak mondják magukat,így akár 2 millió is lehet a számuk,a felméréssel ellentétben,mely 2-500 ezret mond.
    Nem vagyok rasszista,kijelenthetem.Hitem szerint Isten előtt minden ember egyforma.Minden nemzetiségnek van jó és rossz ember a tagjai közt.Azért mégis azt vallom,mindenki válasszon a maga fajtájából,abból baj nem lehet.Régen a nemzetiség és a vallás is sokat nyomott a latba a párválasztáskor.Falun biztosan.
    Ha kihal a fehér ember,hát kihal.Nem olyan szapora,mint a másik...

    VálaszTörlés
  2. Ez csak a mi kis beszűkült országunkból tűnik ennyire jövőbeni dolognak. Ez tőlünk kicsit nyugatabbra már a jelen. Ez van a reklámokban is. Élő, létező dolog. Mivel ott sok "vegyes" pár van, ezért nekik csak úgy lehet eladni dolgokat, ha hozzájuk hasonlóakkal hirdetik azt. Ennyi.

    VálaszTörlés
  3. Czeizel Endre 20-25 évvel ezelőtt megjelent könyvében írt már erről. Pontosan idézni nem tudom, de az volt a lényeg, hogy régebben gyalog jártak, száz évvel ezelőtt sok magyar nem jutott messzebb a szomszéd falunál. Ma már őrületes tömegek repülnek, semmi idő alatt ott vannak a világ túloldalán, és hogy 40 ezer évvel ezelőtt Afrikából indultunk el, akkor mindenki sötét bőrű volt, majd jött az éghajlatokhoz alkalmazkodás, és most pedig majd a végén már annyira összekeverednek az emberek egymással, hogy nem lesz értelme megkülönböztetni, mint pl. a mulatt volt (néger-fehér) - a többire nem emlékszem, hogy pl. mi az indián-néger, stb. de azt mondta Czeizel, hogy kb. 100-150 év múlva lesz egy nagyjából egyszínű emberiség, valahol a világos és sötétbarna között. Ha tetszik ez nekünk, ha nem, nem tudunk rajta változtatni.

    VálaszTörlés
  4. Nos, úgy látom, a kommentelők nagyjából egyetértenek velem. Vagyis azzal, hogy mi felé tart az emberiség. Nem tudom eldönteni, hogy ez jó-e vagy se. Meg fog történni, vagyis már folyamatban is van egy ideje. A többi meg nem a mi dolgunk. Majd csak lesz valahogy...
    És hogy őszinte legyek, személy szerint ez engem már nem érint,de azért foglalkoztat a dolog.

    VálaszTörlés
  5. Azért az is hozzátartozik a képhez, hogy mi sem tettünk túl sokat azért, hogy fennmaradjunk. Tavaly májusban volt az 50 éves ált.isk. találkozóm, mi vagyunk a Ratkó korszak eleje, és az oszt.társak közül 2-nek nincs gyereke, 6-nak 1-1, 1-nek 3, 1-nek 5, a maradék 5-nek 2-2 (a többiek nem élnek már az osztályunkból). Nekem is kettő van, de nekik nincs gyerekük, se házastársuk, pedig 41 és 39 évesek. Ahogy hallom, Olaszországban is 1-1 gyerek van. Hát mi ez ahhoz képest, hogy nálunk is egyes népcsoportoknál, és a migránsoknál is már 13 éves korban szülnek és van 5-6 gyerekük? így pusztán a természetes fogyással is elfogyunk, inkább előbb, mint utóbb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tökéletesen igazad van - mindennek - a jólétnek is megvan az ára, méghozzá kemény ára. Könnyebb/jobb lett az élet az "egykézéssel" - de végülis az vezetett ide. Valami miatt az ember az "arany középutat" mindenben nehezen találja meg.

      Törlés
  6. Tudod, mi volt a legérdekesebb az osztálytalálkozónkon? Az, hogy mindenki egyöntetűen az 5-gyerekes anya kiegyensúlyozottságát és boldogságát "irigyelte"- de ez nem is jó szó, inkább talán, hogy arra vágyott. Még a az is, akinek saját döntése volt a gyermektelenség és tényleg jólétben él ma. És mind az 5 gyerek kiemelkedően jó lett, nyelvész, grafikus, óvónő, ötvös, történész (a szülők nem diplomások).
    Csak az a baj, hogy ennyi sok eszünk kissé késve lesz, amikor már ezen a helyzeten nem tudunk változtatni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokszor gondolok arra, hogy az "emancipátorok" voltak azok, akik kissé félre-vitték a nők sorsát. A fene nagy egyenlőségre törekvés közben elveszett a nő lényege. És a különféle rendszerek/hatalmak se voltak a nők segítségére. Hát ha fizetést lehetne kapni gyerekszülését (NEM gyest,meg gyedet) -akkor talán több gyerek született volna. Épp ugyanezt érzem az asszonyok otthoni munkájára. Miért természetes, hogy azt teljesen "ingyen" végezzük ?

      Törlés