2017. február 14., kedd

Vasárnapi öröm






Ez egy szülinapra készült, "nagycsaládos" dió torta – csak úgy dicsekvésből mutatom meg, mert volt vele sikerem, s mostanában minden kis sikerélmény számít. Meg különben is rég sütöttem diótortát, ami kívül belül diós volt.
12 tojásból készült, dupla adag – elfogyott….
A tejszínhabot csak a tányéron "fújtuk" rá.... 😃

10 megjegyzés:

  1. Hű! Gratulálok!!!!Sütnöm kellene......Nagyon fincsi a diótorta,nem csoda ,hogy elfogyott.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is kedvencem. Az igazi, amilyent te is sütöttél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem nincs másik torta, ami ezzel vetekedhetne az én "kedvenc-listámon".

      Törlés
  3. Szia! Megírod a receptjét is? Megcsináltam az ananászos tortádat, csodás lett! Biztos ez is isteni. Örülök, hogy folytatod a blogírást! Egy zugolvasód :) Berni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kedves kis zugolvasó! :-)
      A receptet megírom, de mivel én már csak úgy "találomra" sütök,egy kis sk. ügyességre és találékonyságra is szükséged lesz.
      12 tojásos piskóta a tészta. Gondolom, piskótát már sütöttél, a lényege minden piskótának, hogy jó keményre vert (cukros) hab kell hozzá és a végén a sárgáját, meg a lisztet, amibe egy kevés szódabikarbónát szoktam tenni, lágyan hozzákevered, azzal már nem kell verni, mert összeesik a hab. (Jelen esetben a darált dió is csak a végén került a masszába) Papírral bélelt formában sütöm (nem ragad oda).
      A krém kb. 3/4 l. tejből 3 vaníliapudinggal fűzött jó sűrű puding. Amikor kihűlt, akkor adtam hozzá a kb.20 dk Rama-t, és a darált diót és egy kevés rum aromát. Kész.
      Sok sikert a kipróbáláshoz, mert ízleni biztos fog !

      Törlés
  4. Így, estére meglátni ezt a tortát???!! ránézésre is bűnözés, de olyan szívesen bűnöznék belőle :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha lehetne virtuálisan küldeni, a következő ilyen alkotásomból küldenék neked :-) Akár este is.
      Na jó, csak egy kicsi szeletet....

      Törlés
  5. Minden ami diós!!! Nagyon guszta, megértem, hogy sikered volt vele. :-) Én mindig így készítem a piskótát és szinte mindig teszek is bele diót (olykor mogyorót), "sima" piskóta ritkán készül nálunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is a diós a gyengém, de magamnak nem szoktam sütni. Mogyoróval meg még nem is próbáltam, bár biztos nagyon finom az is - igaz, ennek nyilván az az oka, hogy dió "terem" a családban - mogyoró meg nem :-)

      Törlés