2017. március 23., csütörtök

Állandóan felfedezek…



(Elnézést, hogy nem vagyok naprakész és ezért ősrégi dolgokról (is) regélek. Ezek a videók több évvel ezelőtt kerültek fel a netre....)

Életemben nem hallottam ezt a szót  „ANIMUSIK”…
Nos itt az ismertető róla, ha véletlenül mégis lenne, aki szintúgy nem ismeri....:

„A számítógépes animáció és a zene egészen egyedülálló kombinációja. Az Animusic tagjai hihetetlen fantáziával megáldott alkotók.

Az Animusic 1980-as években alakult, akkor még Visual Music néven. Alapítója Wayne Lytle, aki 1982 óta foglalkozik az animáció és zene szinkronizálásának lehetőségeivel.
(Hát elég későn fedeztem fel 😄)A cég székhelye New Yorkban van.
  

Zenés animációkat készítenek, ami önmagában még nem lenne különleges, ilyet "nagyobb" stúdiók is csináltak már (lásd: DreamWorks). Amivel itt kísérleteznek, az az animáció összehangolása MIDI alapú zenével. Nem csupán megrajzolják, animálják a hangszereket (csak hangszereket, és lehetőleg minél kacifántosabb hangszereket), hanem az animáció "reagál" a zenére.

A zenét is maguk írják, kicsit pop-rock beütése van, és nem igazán használnak effekteket (zengetés, visszhang,...). Ami pedig teljesen kimaradt, az a vokális hang. De igazából nem is hiányzik. Eddig 2 DVD-t jelentettek meg, mindegyiken több zenés animációval, a 3. lemez is készülőben van.” (http://www.magyarvagyok.hu/videok/listak/zene/6756-Animusic/)

Végignéztem és menet-közben rájöttem, hogy ezekből kettőt már láttam – ettől függetlenül azt kell mondjam, tetszett…

Ezek -szerintem - a legjobbak:





https://www.youtube.com/watch?v=IvUU8joBb1 (Ez szédületes !!! 😄 )

Ezek is hasonlóak:

És ilyenkor csak ülök és gondolkodom: hogy is juthat valakinek ilyesmi eszébe ???
Persze nem találtam rá választ… Feltalálónak születni kell.

4 megjegyzés:

  1. Micsoda elme/elmék aki/k ilyet megalkotnak! Egyiket másikat már felfedeztem, nagyon kellemes zene és a látvány sem utolsó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én úgy tudok örülni, amikor ilyen furcsaságokat találok - amiben örömömet is lelem. Szerintem háromszáz évig ülhetnék egy helyen és törhetném a fejem - hát ilyesmi biztos akkor sem jutna eszembe. És a zene kellemes, mókás, oly ritka manapság, amin el tud mosolyodni az ember. Ez a zene ilyen....

      Törlés
  2. Bár teljesen nem értem, de van ilyesmi Hang és fényhatású könyvek. Jövőbe néz a Lipcsei Könyvvásár. (Googleba írva)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "...nyílt forráskódú szoftvert, amely a könyvek előállításának teljes folyamatát digitalizálja, és egy olyan megoldást, amely
      gazdagítja az olvasás élményét..." Vagyis a gép fog könyvet írni ? vagy papírt és nyomdafestéket csinál "magától" és kinyomtat valamit ? Nem igazán értem - de hát lehet.
      Kitalálnak ma már mindenfélét, tudom, már elő tudnak állítani petesejtet, hímivarsejtet, össze tudják rakni, hogy valami embrió-szerű legyen belőle - de egyelőre a nőt, az anyát még nem tudták pótolni :-) Nincs olyan lombik, ami 9 hónapig képes hordani és felnevelni egy műembert. De - valószínűsítem - előbb utóbb ezt is feltalálják - aztán akkor majd jól ránk húzzák a vizes lepedőt - s semmi szükség nem lesz már ránk - emberekre...
      Igen, efelé megyünk. S ezen elgondolkodva - már nem is tűnik olyan lehetetlennek, hogy a hozzánk ellátogató űrlények nem ember formájúak. Ők már "annyival" előrébb vannak, mint mi.
      Jó kis téma, lehet(ne) róla beszélgetni....

      Törlés