2017. április 10., hétfő

Az optimista





Van egy történet az egypetéjû ikrekrõl.

Az egyikük tántoríthatatlan optimista, aki szerint az élet igenis habostorta. A másik viszont megkeseredett pesszimista, aki hangoztatta, hogy a Murphy törvénye csöpög az optimizmustól.

Szüleik a fejüket csóválták, és mindkettõt pszichológushoz vitték. A szakember azt tanácsolta, hogy próbálják kiegyensúlyozni a két gyermek személyiségét.
-A legközelebbi születésnapjukon külön-külön szobában bontassák ki velük az ajándékaikat! A pesszimistának vásároljanak össze szebbnél szebb ajándékokat, az optimistának pedig adjanak egy doboz trágyát.

A jóemberek tartották magukat az útmutatáshoz, és feszülten várták az eredményt. Amikor bekukucskáltak a pesszimistához, halhatták, hogy megállás nélkül zúgolódik:
- De ronda ez a számítógép! Fogadjunk, hogy ez a videójáték mindjárt összetörik... Ezeket utálom... Láttam már ennél nagyobb távirányítós autót is...
Lábujjhegyen a másik ajtóhoz lopakodtak, s a kulcslyukon át látták, hogy az ő kis optimistájuk sugárzó arccal labdázik a lócitromokkal. - Úgysem csapnak be! - kuncogott. - Ahol ennyi trágya van, ott egy póninak is kell lennie!
/ismeretlen szerző/

(Kép: http://ikrekacsaladban.cafeblog.hu/files/2014/02/Ackermann-%C3%89va-ikrek.jpg)

 

10 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a történet! Bár ha belegondolok, a pesszimistát éppen a pesszimizmusa teszi boldoggá. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, még annyira sosem voltam pesszimista, hogy attól boldognak éreztem volna magam....

      Törlés
  2. Én a képet is néztem, van a családban egy páros nem tudom merjem-e a fotókat feltenni. Nem a történetedhez illő, ők vegyes páros. Azt meg az élet dönti el, hogy milyenek lesznek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, milyen kortól lehet megállapítani, hogy egy gyerek az egyik, vagy a másik csoportba tartozik-e. Tán pszichológusok tudják...Azon kívül - érzésem szerint - szélsőséges típusok ritkán vannak, hiszen mindenkinek vannak jó és rossz napjai.

      Törlés
  3. Nagyon jó kis történet, megszívlendő mondanivalóval. Akár a félig teli vagy félig üres pohás esete. :-)
    (Itt csak egy a bibi, az egypetéjű ikrek mindkettője vagy optimista vagy pesszimista a valóságban. Ők mindig egyformák, sosem különböznek egymástól.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt nem tudom se megcáfolni, se megerősíteni. (t.i. hogy az egypetéjűek ennyire egyformák) - nem ismerek ilyen ikerpárt.
      De maga a történet nagyon megtetszett.

      Törlés
    2. Három egypetéjű ikerpárt ismerek, "teljesen" egyformák, kívül belül.

      Törlés
  4. Zúgolódó, semminek sem örülő és a mindent pozitívan látó mindig volt, van, lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így igaz - az eset érdekessége itt az volt, hogy hinnéd, az ikrek egyformák - pedig hát nem mindig.

      Törlés
    2. Ismereteim és tapasztalataim szerint az egypetéjűek mindig. A kétpetéjűek pont úgy különbözhetnek, mint a "normál" testvérek.

      Törlés