2017. május 9., kedd

Ki fogom próbálni

A neten találtam ezt:
https://ketkes.com/igy-termelhetsz-eleted-vegeig-ujhagymat-nagyon-praktikus-es-egyszeru-modszer/
Az újhagymát a gyökerével együtt árulják, tudtad hogy ebből a gyökérből újra kinő a hagyma? Nézd csak milyen könnyű ezt a dolgot megvalósítani:- Válaszd külön a hagyma szárát, a hagyma gyökerétől.                         
- Tedd  hagymagyökereket egy befőttesüvegbe és önts rá annyi vizet, hogy ellepje.
- Majd tedd az üveget az ablakpárkányra és figyeld, hogy a hagymagyökereken mindig legyen annyi víz amennyi ellepi.
- Néhány nap múlva előbújnak a zöld hajtások és rohamosan nőni kezdenek.
- Tartsd még a gyökereket vízben, legalább hetente egyszer le kell cserélni rajtuk a vizet.
- Amikor a zöld hajtások elérik a 12 cm hosszúságot, elültetheted a kertben vagy egy cserépben.

Vágd le a számodra szükséges hagymamennyiséget, de a gyökere maradjon a földben, az elültetett hagyma továbbra is nőni fog. A hagyma még két év múlva is teremni fog és az íze is ugyanolyan jó lesz. Miért is csináld ezt? Mert sok pénzt spórolhatsz vele és mindig friss újhagymához juthatsz.

Én az elmúlt két évben egyszer sem vásároltam hagymát. A hagyma így mindig kéznél lesz. Ha cserépbe ülteted és a lakásban tartod, akkor még a hűvösebb időben is lehet újhagymád.

No, ezt ki kell próbálni !
Majd beszámolok róla, hogy ez igaz-e - mert egyelőre nekem csodának tűnik. Életemben nem hallottam olyasmiről, hogy gyökeréből újra kinő a hagyma....
6 megjegyzés:

 1. Elég érdekes, egy próbát megér :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Be fogok számolni az eredményről - ha más nem is kíváncsi rá, csak a magam kedvére, mert engem érdekelnek az ilyen furcsaságok.

   Törlés
 2. Bizony ezt én is kipróbálom! Mindig veszem az újhagymát, pedig ha ez működik, akkor nem kell többet megvennem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az én kísérletem most van folyamatban, majd beszámolok róla. Sőt van egy másik változatom is....

   Törlés
  2. 1 hét után sem zöldült, cseréltem a vizet 2x is, de olyan penetráns a szaga és a hagymacsutakok szerintem rohadásnak indultak. Kidobtam.
   Te?

   Törlés
  3. Én elsőre kicsit másképp próbálkoztam. A tavalyi, öreg hagymáról lehántottam a "régi" részeket és a megmaradt "új" hagymát tettem vízbe. A vizet naponta cserélem - bár bevallom, nekem kint az udvarban áll, de ez is átkozottul büdös. Gyanítom, azzal a "levágott fejű zöldhagymával" nem fogok kísérletezni. De ez, a régiből hajtatott szépen virul, nő, még ha nem is úgy, mint az, ami a földbe van ültetve. Hogy az íze milyen ? Még nem próbáltam - de meg fogom írni, kiveszek párat belőle és megkóstolom. De nem hinném, hogy ilyesmivel fogok vacakolni - akkor már inkább én is veszek egy csomó "rendes" zöldhagymát.

   Törlés