2017. június 3., szombat

BÚCSÚT INTÜNK VAGY BÚCSÚT SZERVEZÜNK A KEGYTEMPLOMNAK?

Kérem olvasóimat, hogy minden rendelkezésre álló módon adják a hírt tovább ! Nagy szükségünk van erre ahhoz, hogy Máriakéméndet ne felejtsék/temessék  el ! 

http://baranyaidombsag.ucoz.hu/news/2017-05-07-853 :
Nagy a tét. Ha nem történik semmi, belátható időn belül összedőlnek a romosodó épületek. Akkor búcsút inthetünk a máriakéméndi kegyhelynek. De ezt nagyon nem szeretnénk, így hát búcsút szervezünk az összefogás jegyében. Mutassuk hát meg, hogy él még a népekben az ősök iránti tisztelet és van szándék, akarat, hogy ez a kegyhely tovább éljen. Ha használjuk, és egyre többen jönnek majd el, és ezt fentebbről is látják/érzékelik, az tágabb teret nyithat a műemlékek felújításához. Íme a program:

Szentháromság vasárnapi német búcsú Máriakéménden

Helyszín: Nagyboldogasszony kegytemplom, mely Máriakéméndtől északra, 1 km-re a pécsváradi út mentén található.

Időpont: 2017. június 11. vasárnap

  Program


       
14.00 órától 19.00 óráig kirakodó árusok (zarándok galéria, kegytárgyas, mézeskalácsos és gyertya árus, foltvarró, könyv és képeslap árus, házi szappanos,
gyöngyből készült termékek) kínálják helyi készítésű portékáikat, továbbá
 vendéglátó standjaink látják el étellel és itallal a búcsúba érkezőket.
 
15.00 órakor kezdődik a szentmise,
melyet Rozner Zsolt plébános úr celebrál Horváth Sándor plébános közreműködésével.
A misét a teveli és kisdorogi énekkar énekli.
A szentmise után litánia lesz.

A szertartás után a kegytemplom udvarán, a szabadtéri színpadon fellép Csajághy György tárogatóművész történész zenetanár, aki magyar történelmi dallamokat játszik, a véméndi német énekkar, a szederkényi Intermelody Énekegyüttes, a liptódi német énekkar, a kisnyárádi német énekkar és a szebényi magyar asszonykórus.
    


Kiegészítő program

Magyarsarlósról gyalogos zarándoktúra indul a máriakéméndi búcsúra. Útvonal: Magyarsarlósi elágazás pincék, rét, templom, Magyarsarlós, Mária-kert – Hásságyi-halastó – Hásságy, templom (10.45 óra) – Máriakéménd, buszmegálló (14.00 óra) – Nagyboldogasszony kegytemplom.Táv:16 km.Szintemelkedés:181 m.



Találkozás: 8.45-kor a Magyarsarlósi elágazásnál. Pécsről a Távolsági Autóbusz Állomás 10-es kocsiállásáról 8.25-kor indul a busz.
 
Máriakéméndről a buszmegállótól (Önkormányzat, Kultúrház) 14.00 órakor indul a kegytemplomhoz a népviseletbe öltözött zarándokmenet, melyhez hozzákapcsolódnak a Mária úton érkezők, valamint útközben Máriakéménd főutcáján (Rákóczi út) a helyi lakosok. 
    

Közlekedési lehetőségek: Máriakéméndről 13.57-kor indul a busz a kegytemplomhoz. Pécsről 13.15-kor indul autóbusz a Távolsági Autóbusz-pályaudvar 11-es kocsiállásáról, mely a Máriakéméndi kegytemplomhoz 13.59-kor érkezik. A kegytemplomtól vissza Máriakéméndre és Pécsre 15.55 és 18.50-kor indul a busz, mely Pécsre 16.43 és 19.31-kor érkezik.




Felekezeti hovatartozás nélkül mindenkit szeretettel vár a
Mecsek Egyesület, a Római Katolikus Egyház és a Máriakéméndi Német Önkormányzat








3 megjegyzés:

  1. Mit lehet tudni az Angyalokról?
    PZs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Készülgetnek, állítólag őszre helyükre kerülnek. (Nem)Mellesleg a Mecsek Egyesület felújíttatta a kálváriát is, majd a búcsúkor lefotózom és a csendhegyes blogba beteszem.

      Törlés
  2. Reméljük a jóidőt, és, hogy valóban sokan eljönnek. Megmutatjuk az egyháznak, aki maga sem hisz benne, hogy él még a máriakéméndi kegyhely és a búcsú. Isten velünk!

    VálaszTörlés