2017. június 6., kedd

Csoki + alma = hosszú élet ?

Egyél csokit ! Aki kedveli az édességet, különösen az étcsokoládét, az most örülhet. Német kutatók ugyanis arra jöttek rá, hogy az étcsokoládé fogyasztása nyomán az érrendszer néhány órán keresztül nagyobb védelmet élvez a keringési és szívbetegségekkel szemben. Szakértők ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy a túlzott csokoládéfogyasztás többnyire elhízáshoz vezet, annak káros következményei viszont messze meghaladják az esetleges előnyöket. (Immmádom a kutatókat - 50 % negatívum, 50 % pozitívum = őket nem terheli felelősség, hiszen megmondták, te tégy amit akarsz...) 
Az említett vizsgálat 17 fiatal önkéntesre terjedt ki, akiket egy szelet étcsokoládé elfogyasztását követően ultrahang-vizsgálatnak vetettek alá. Ebből kiderült, hogy a csokoládéfogyasztás után az erek rugalmasabbá váltak az érrendszeri és a szájbetegségekkel szemben. Az étcsokoládéban sok olyan természetes antioxidáns található, amely képes semlegesíteni a sejtkárosító szabad gyökök hatását.  

Napi három alma elűzi a szívhalált ! 
Naponta három alma védi a szívünket - állapították meg a Minnesotai Egyetem kutatói. A gyümölcsök, zöldségek és gabonák ballasztanyagai ugyanis csökkentik a vér koleszterinszintjét. Napi 10 gramm ballasztanyag 14 százalékkal képes csökkenteni a szívinfarktus és 27 százalékkal a koszorúér-elváltozások kockázatát. Egy alma 3 g ballasztanyagot tartalmaz.

http://m.cdn.blog.hu
De találtam még 10 jó tanácsot is a hétköznapokhoz:
 1. Fogadd el, hogy nem vagy tökéletes és ne is próbálj az lenni.
2. Ne akarj mindenkinek megfelelni.
3. Ne halogass olyan dolgokat, amelyeket meg kell tenned.
4. Ne vállalj be túl sokat.
5. Tanulj meg bűntudat nélkül nemet mondani.
6. Biztosíts időt saját magadnak, saját magadra.
7. Legyen minden nap valami, aminek örömmel nézel elébe.
8. Néha engedd meg magadnak a semmittevést és a laza öltözködés.
9. Minden nap egyél egy kis csokit.
10. Engedd el a múltat, legyél a jelenben, hogy lehessen jövőd.

Mondjuk azt nem tudom, hogy ezeket  (a 9. kivételével) be tudnám-e minden nap tartani, de biztos jó lenne, ha be tudnám...



5 megjegyzés:

  1. Elovastam és azonnal ettem is két kocka csokit! :-D
    Később jöhetnek az almák is. :-)

    VálaszTörlés
  2. Mostanában épp' elég nekem az, hogy minden nap "ránézek" én a blogodra, de hozzászólni nem nagyon van időm.
    ... ahogy pl. ahhoz sem nagyon, hogy egy-egy "hírt" más helyekről is "leellenőrizzek..." Így aztán, ki-ki higgyen abban... amit jónak gondol ! (Igaz, néha "bezavar," hogy sok minden nem úgy van, vagy ellenkezőleg ...és ne bonyolítsam !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek. Nagyon jól emlékszem a szlogenekre, milyen egészséges a tej (marha), azóta pont az ellenkezője bizonyított. És még sorolhatnánk... Ki tud így eligazodni..?

      Törlés
    2. Nos igen. Az ember ebben az információ-esőben és egyébként is zavaros világban azt se tudja, hová nézzen, mit higgyen.
      Igaz is lehet, meg nem is.
      Ez azonban mindenre vonatkozik - azt hiszem, a meghaláson és a születésen kívül.

      Törlés