2017. június 10., szombat

Hallod a csalogány édes dalát...


Kaptam ezt a linket a fülemüle daláról – ezúton is köszönöm, de úgy gondoltam, nem tartom meg magamnak, hátha más is szívesen hallgatja pár percig.
Én szeretem az efféle természeti kisfilmeket, még akkor is, ha csak rövidke ideig tartanak – bár van nekem egész napos „erdők hangja” video-linkem is és meg kell mondjam, vannak napok, amikor ülök a gép előtt és csendben ez a „zene” muzsikál a fülembe. Néha fájó szívvel gondolok azokra az estékre, amikor a kutyákkal valahol a rét/erdő peremén ezt, ilyen dalt hallhattam akár naponta…



(Csak zárójelben: ismered-e azt a kedves, gyakran kánonban is énekelt, Joseph Haydn által komponált dalt, hogy „Erdő mélyén, eseti csendben…” ? – mert ugye az is a fülemüléről/csalogányról  szól. Énekeltem én is sokszor… )

6 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Szeretem a madarak énekét, de ilyen kedvesen/szépen/kitartóan egyik se tudja csinálni.

      Törlés
    2. Nem tudok szebb ébredést elképzelni, mint a hajnali madárdalt. Tegnap korán 4 előll már rázendítettek és azt figyeltem, hogy csatlakoznak hozzájuk a többiek. :-)

      Törlés
    3. Nyáron frissek a madarak, de figyeld meg, ahogy fordul az év ahogy kezdenek rövidülni a napok, egyre hallgatagabbak lesznek..A világ, a Föld olyan szépen, pontosan működik.
      Csak mi nem....

      Törlés
  2. Szerencsés vagyok! Csak kitárom az ablakom és szinte folyamatosan hallom az éneküket! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó neked - sajnos én itt bent a városban sosem hallom. Nem is tudom, tán nem is élnek itt (ha van eszük...)csak kint a szabadban.

      Törlés