2017. június 19., hétfő

Jön ! Jön ! Jön a szép új világ.


 
(Remélem, mindenki olvasta, mármint Huxley könyvtét, s ha nem, sürgősen pótolja !!
Továbbá: látom, igen látom, hogy száz helyen meg a bukon is fent van ez az alábbi kis "szösszenet". De nekem nagyon tetszett és hátha mégse olvasta mindenki. Tetszett, de sírva nevettem… Mert annyira, de annyira igaz.)


- Halló! Sarki Pizza?
- Nem Uram, ez Google Pizza!
- Óh, bocsánat, akkor rossz számot hívtam...
- Nem Uram, jó számot hívott! Csak a Google megvásárolta az üzletet.
- Oké. Akkor szeretnék rendelni...
- Rendben Uram. A szokásosat?
- Hogyhogy a szokásosat? Ön ismer engem?
- Az adatbázisunk szerint a legutóbbi 12 alkalommal Ön vastag tésztájú pizzát rendelt sajttal, kolbásszal és szalonnával.
- Igen, pontosan. Most is azt szeretnék...
- Uram, javasolhatnék most valami mást? Egy finom salátatálat? Jégsalátát sárgarépával, ruccolával és paradicsommal?
- Micsoda? Utálom a zöldségeket!
- Elnézést Uram, de hadd hívjam fel a figyelmét, hogy túl magas a koleszterin szintje!
- Micsoda? Ezt meg honnan veszi?
- A telefonszáma alapján be tudtuk azonosítani, és így hozzá tudunk férni az Ön orvosi laboratóriumi eredményeihez az utóbbi 7 évből.
- Oké, de akkor sem akarom a zöldségeket. Egyébként pedig ne féltsenek, mert szedek gyógyszert a koleszterin szintemre!
- Bocsánat Uram, de nem rendszeresen szedi azt a gyógyszert! A
kereskedelmi adatbázisunk szerint az utóbbi 4 hónapban mindössze egyszer vásárolt egy 30 tablettás csomagot az Ön utcája végén található gyógyszertárban.
- Ugyan már, ez semmit sem bizonyít... Egy másik gyógyszertárból vásároltam a többit.
- Ne haragudjon Uram, de ez sem lehet, hiszen nem látjuk ezt a kiadást az Ön bankkártya adatbázisán.
- Készpénzzel vásároltam, nem bankkártyával.
- No de a banki elszámolásán sem látszik, hogy ennyi készpénzt felvett volna!
- Vannak más készpénzes forrásaim is!
- Na de Uram! Az adóbevallásában ez nem szerepel. Reméljük, hogy nem tagadott le valami bevételi forrást az Adóhatóság elől!?
- HAGYJON ENGEM BÉKÉN, MENJEN A FENÉBE!
- Sajnálom Uram, de remélem megérti, hogy ezeket az információkat mi kizárólag az Ön érdekében gyűjtjük és használjuk!
- ELÉG! Elegem van a Google-ból, facebook-ból, twitter-ből, whatsapp-ból és a többiből. Ki akarok szállni! Elmegyek egy lakatlan szigetre, ahol nincs Internet, kábel TV, és senki aki folyamatosan
figyelne és kémkedne utánam!
- Megértem Uram! De fel kell hívjam a figyelmét, hogy ehhez előbb meg kell újítania az útlevelét, mivel az 6 héttel ezelőtt lejárt...

Kép: http://hirhatar.com/rfid-chip-koszontunk-szep-uj-vilag/

8 megjegyzés:

  1. Sajnos itt tartunk, lesz ez még rosszabb is. Durvább megfigyelések zajlanak, mint a rákosi rendszerben, csak most másképp intézi ezt a globális nagyhatalom. Így mindenki manipulálhatóvá válik.

    VálaszTörlés
  2. Sajnos nagyon igaz. A Google-ról tudjuk, de még a digitális televízióról meg az okos telefonokról is hallottam. Ez döbbenet. Mindenhol csak figyelnek, kutakodnak utánunk, és minden fejlesztésük arra megy ki, hogy minél többet tudjanak meg a felhasználókról.

    VálaszTörlés
  3. Most már szinte minden digitális eszközzel lehet megfigyelni, még a különféle plasztikkártyákkal (bankkártya, különféle kedvezményekre jogosító kártyák) is mindent tudnak rólunk!!!

    VálaszTörlés
  4. Unalomig tudom csak - sajnos - ismételni: mindezek, sőt az esetleg még várható dolgok is meg vannak írva a Huxley könyvében. Bevallom, olyan nagyon nem bánom, hogy ezt a világot itt kell hagynom előbb-utóbb.
    Ezt írtam tegnap egy blog-barátnőmnek: (Minden bajnak…) "Az elfuserált ember az oka, a mindig mást, mindig többet akarása – bár ezen a mondaton még önmagammal is igen jót tudnék vitatkozni, hiszen pont a többet-akarás vitte és viszi előbbre az emberiséget. De valahogy mégis itt érzékelem a baj gyökerét…. Jó, hogy nem én vagyok a Jóisten, bajban lennék, mert bizony nem tudnám, mit kellene kigyomlálni véglegesen, vagy mit kellene beleépíteni az új formájú emberekbe."
    Gyűlölet, lenézés-megvetés, irigység, pénz-éhség ezeket a dolgokat biztos „kihagynám” egy újfajta emberből.



    VálaszTörlés
  5. Nekem ez rémisztő. A múltkor is kiakadtam, mikor nézegettem a TB dolgaimat. Még az is ott van, hogy mikor, hány órakor, melyik gyógyszertárban váltottam ki a receptjeimet. Mikor, melyik dokinál voltam, milyen problémával...És ez csak egy a sok közül...
    Ott tartunk, hogy nyitott könyv az ember ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. S mindezek közben elveszik a "lélek" - kiszolgáltatott robotokká válunk, akiket könnyű irányítani. Igen, erre megy ki a játék. Akármilyen szomorúnak is tűnik/hangzik.

      Törlés
  6. Úgy tudom, hamarosan jön az e-recept. A doki felírja, a gyógyszertárban elkérik a TAJ kártyámat, és a rendszerben lévő adatok alapján kiadják a gyógyszerem.
    Azt olvastam erre azért van szükség, mert az emberek nem működnek együtt az orvossal, vagyis nem váltják ki a gyógyszerüket.
    Aki ezt mondja, az még nem állt sorban patikában.
    PZs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van egy olyan érzésem, hogy mi kis "poremberek" elképzelni se tudjuk amit egyesek "ott fent" már kitaláltak - és vélhetőleg alkalmazni is fognak, ha majd az időt erre elérkezettnek tartják. Vonatkozik ez apróságokra, hétköznapi dolgokra, de azt hiszem világméretű történésekre is.
      És: megnézem én, hogy fog ez a "rendszer" működni az idős, egyszerűbb emberek esetében. Szerintem már most se mennek el orvoshoz, s valahogy meg is értem. Ha lejár a "szavatosság" orvos nélkül is itt tudjuk hagyni ezt a sárgolyót.

      Törlés