2017. június 24., szombat

Próbálta esetleg valaki ?




Találtam egy érdekes, részletes és értelmes(nek tűnő)  cikket itt:
Keresgéltem is a témához a neten. Ha nincs minden olvasóm a melegtől elájulva, avagy nem a strandok/Balaton/tenger habjaiban ringatózva tölti idejét – kérem írjátok meg a véleményeteket, netán tapasztalatotokat.
Meglehetősen szkeptikus vagyok minden ”új és csodának” minősített szerrel és kiráz a hideg a „Föld anya” kifejezéstől   – de ez esetleg érdekelne – már ha igaz az a sok érdekesség, amit olvasni lehet róla.

('Kissé' zavar, hogy a cikk írója – vagy fordítója? – töménytelen helyesírási hibát követett el, és eddig egyetlen olvasója sem javította ezeket. Az ilyesmi a számomra mindig gyanússá teszi a dolgot. Magyarországon akarja eladni és még annyi fáradságot sem vesz, hogy egy magyarul beszélővel írassa meg a reklámját ? Fura ! Nem ?)

Kár, hogy ebből "kimaradtunk"....

13 megjegyzés:

  1. Nem is tudom...ha én ilyet olvasok, mindig az jár az eszemben: aki nem hiszi, járjon utána.

    Nekem ez az egész egy hasbaakasztós szöveg. Vagy én vagyok nagyon hitetlen. Valami földtani tudományossága biztos van, de minden más egyéb nekem csak szemfényvesztés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Számomra a legérthetetlenebb az, hogy miért Spray formában kell "bevinni" a magnéziumot ? De próbáltam én "hoax" kereséssel is a témában - ám nem találtam semmit. Viszont rengeteg evvel foglalkozó anyag van fent, ám én nem tudok/ismerek senkit, aki használta volna. Már pedig csak netes véleményekre semmit nem adok.
      Nagyon óvatos vagyok - miképp írtam is - az efféle "csodaszerekkel" - és egy szavát nem hiszem a "kommentelőknek" - mert kommentet írni én akár az atombombagyártással kapcsolatban is tudok - mégse fogja senki elhinni. Akkor se, ha még húszan hozzám hasonló hülyeségeket írtak.

      Törlés
  2. Nekem áltudományos izémicsodának tűnik az egész. (Ne legyen igazam.)

    Nekem orvos javasolta a Magnéziumot, de drazséban B6 vitaminnal (MagneB6). Csak úgy magamtól nem szedek be semmit, de még olyat sem amit a net ír vagy épp Julis néni javasolja, hogy használ.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is a MagneB6-ot szedem - ezért is figyeltem fel erre a cikkre - hátha van valami ami jobb, hatásosabb.
      Azért majd még a körzetimre rákérdezek - létezik-e valóban, hogy a "lábamra sprézve" hatásosabb a magnézium :-)

      Törlés
  3. Ismersz, én hiszek a természetes termékekben (vagy inkább azokban hiszek, mint kémiai laborban előállítottakban).
    Erről a cégről és termékeikről még nem hallottam, a cikk elejét olvastam el és már keresgéltem a neten, kik forgalmazzák, reklámozzák, mik a vevők rezonanciái.
    Elsőnek - mint mindig, ha az egészségügyről van szó - itt nézek körül: https://www.zentrum-der-gesundheit.de, majd kiküldöm a keresőbe. Az általam említett oldal nem ír róla - itt már picit szkeptikus leszek!
    A legnagyobb online forgalmazó az Amazon persze forgalmazza és több vevői rezonancia 5-ös, 4-es kiértékeléssel (1-5, ahol 5 a mximum) használja/ta. Ezek persze akár meggyőzőek is lehetnek.
    Ami engem ismét szkeptikussá tesz - úgy általában ilyen esetekben szintén - külső használatra... Ami belül hiányzik/felborul/elromlik azt szerintem szintén belülről lehet kezelni. Kenhetem én kívülről, az nem lesz a végleges megoldás.
    Ez a tapasztalatom, így a meggyőződésem is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No, kb.egyetértünk. Én is keresgélek először, próbálom ellenőrizni az infókat, sőt rögtön a hoax-oknál próbálkozom, ha nagyon hihetetlenül hangzik valami, hiszen eszméletlen sok hülyeség kering a neten.
      És bármilyen fura, jelen esetben az illető "reklámozó" a legnagyobb bakit azzal követe el, hogy annyi, de annyi helyesírási hiba van az anyagban, hogy ez hihetetlen. Lehet, hogy én túl kényes vagyok, de ha valaki magyarul ír, akkor írjon helyesen. Pláne, ha valamijét magyaroknak akarja reklámozni.
      (Csak zárójelben: sajnos gyanítom, hogy a hozzám hasonlóan gondolkodók a kihalás felé haladnak - már nem divat az anyanyelvedet helyesen tudni....)

      Törlés
  4. Próba. (Hozzá lehet-e szólni hétfőn ? )

    VálaszTörlés
  5. Miközben (bizonyára) mindenki másképp' éli meg ezeket a forró napokat ?... én nem fogok emiatt sem hosszasan kutakodni, ill. csak felületesen olvastam el. Igaz, (állítólag) vagy 20 éve van csontritkulásom, szedek is pl. kalciumot / magnéziumot és D vitamint is. Ha meghallom ebből az első kettőt...mindig jut is eszembe... vajon,ki,hogyan és mennyire ellenőrzi, mennyi ürül ki a szervezetéből a vizelettel ? Régebben emiatt is gyakrabban küldtek laborba.. az utóbbi években meg nem... így aztán engem sem foglalkoztat különösebben az említett "kiürülés." (Megtudtam - régebben - az a vizsgálat valamiért drágább.. (?) - és csak a reumatológus X-elheti be a beutalón. ( igaz,én meg a háziorvos beutalóján s.k. beírtam az X-eket... ) :-) Na, ennyit a kalciumról. ( Laikus : miért lehet spray (?) - talán azért,hogy ne kapjunk vesekövet ?... is.) :-)

    VálaszTörlés
  6. Kommentelni MINDIG lehet - csak nem jelenik meg azonnal - korlátozva van a hozzászólás, bizonyos biztonsági okok miatt.
    A csontritkulást azért lehet ellenőriz(tet)ni - van rá vizsgálati lehetőség. De az éjjeli lábikragörcs az kézzelfoghatóbb tünet - és ezt a magnézium bizony megakadályozza.
    A magnéziumtól - én nem hallottam, hogy vesekövet lehetne kapni.

    VálaszTörlés
  7. Épp' olvasok egy könyvet (em szépirodalom) és most értem oda egy részhez,ahol említődik pl. az Avatar c. filmből a Földanya. (Gaia ) (Gaia-szindróma ) és ilyesmik. Aztán beugrott az ( eléggé elcsépelt) István a király - abban énekelnek pl. Kegyes Földanya ... (Nap,Hold anya is ?)...így aztán nem nagyon értem, mi lehet a Földanya kifejezéssel a gondod ? ( Nem túl lényeges - a könyv : H.Nagy Péter : Alternatívák - a popkultúra kapcsolatrendszerei )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én valahogy nem kedvelem az ilyen kifejezéseket/szókapcsolatokat. Mesterkéltnek, erőltetettnek, hamisnak érzem.
      Magánvélemény - magánblog.

      Törlés
    2. Listát tudnék írni azokról a szavakról, amiktől kiütést kapok, csak nem szeretnék másokat megbántani!No, mégis pl.: pocaklakó, borsózik a bőröd,a szíve alatt hordta már,stb.Leg-főleg az lehet a baj ezekkel, hogy ütre-hatra használják. (HM)

      Törlés
    3. Egyetértek - nem volt kedvem/türelmem tegnap kotorászni a megolvadt agyamban hasonló "geil" kifejezések után - de vannak ilyenek, melyek mostanság divatosak.

      Törlés