2017. június 2., péntek

Szerelmem: Szlovénia♥



Egy blogtársunk – miképp az a tájat ismerők számára, a blogjába betett fotóból azonnal világossá vált -  Szlovéniában tölti a hétvégét.
Rá még életemben nem voltam irigy, egyik utazását olvasva sem, de most nagyon szeretnék egy icipici tollpihe lenni valahol a turistakalapja mellett…

Mióta kiderült, hogy szívemcsücske Szlovéniámba utazik, fortyognak bennem az emlékeim – az emlékezéstől  elpityeredek, (érzelgős öregasszony vagyok) – de ahány változat jut eszembe, mindegyik a mérhetetlen boldogság pillanatát idézi fel – és ugye, az ilyesmire nagyon jó visszagondolni. Mert hiába búcsúztam én el ettől a tájtól határozottan és tudatosan 7 évvel ezelőtt – hát hazudnék, ha azt mondanám, nem húz vissza a szívem, s nem kelnék útra azonnal, ha erre lehetőség adódna....

Ezt most csak azért írtam le ide, hogy mindenkit bátorítsak – aki még nem döntött nyaralási célját illetően: menjetek Szlovéniába ! Csodálatos !

Vintgar szurdok (Bled közelében)

A Bohinji tó partján a Szt.János templom (XV.-XVI.szd-ból)

Ez "csak" egy út, egy táj-részlet  a számtalan csodás közül

Ez itt az én (hajdani és többszörös) szállásadóm weboldala - mindenkinek tudom ajánlani ! 

 
Képek:


5 megjegyzés:

  1. Sajnos mosolygó és mégis könnyét potyogtató szívet/szmájlit nem találtam. Azt szerettem volna ide betenni.
    Pedig lehet mosolyogva sírni.

    VálaszTörlés
  2. Plitvice az első, ugye? Bár jobban megnézve inkább a víz színe idézi, szép helyek fotóid hoztad, megértelek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Beírtam - utólag a helyszíneket... És ez a pár kép csak ici-pici, majdnem semmi abból a szépségből, ami ott vár az emberre.

      Törlés