2017. július 12., szerda

Dühöngő....
Amikor ilyesmit olvasok, két kérdés merül fel bennem: tényleg megőrültek akik ezt kitalálták ? avagy: valami nagy nagy disznóságot akarnak ezzel álcázni. Bedobnak  egy olyan témát, amin a „nép” őrjöngve csámcsoghat és közben nem veszi észre, hogy egy másik  ügyben meg szép csendesen a feje fölött döntöttek.
Elegem van ebből az országból – és szörnyen fájlalom, hogy már nincs módom elmenni innen.
Gondolkodom, hogy még jó időben beszerezzek egy háromkerekű, motoros járgányt és jobb kezem egyik ujját vidáman felmutatva azzal furikázzak a hátralévő éveimben...

http://www.segedeszkozok.hu/shop_seopic/9788/EL-GO-M/EL-GO-M.jpg

14 megjegyzés:

 1. Most olvastam, a téma akkor került elő, amikor a sajtóban többször írtak arról, hogy a hazánkban előforduló balesetek okozói között jelentős arányban szerepelnek az idősek. S mivel az esetek többségében, mifelénk, ha valaki elkezd mondogatni valamit, amit aztán mások felkapnak és tényként kezelve adnak tovább, illetve még mint a népmesék esetében ki is színeznek, nem rossz, ha valaki firtatni kezdi, mire is alapozzák a véleményüket.
  A BM adatai szerint 2015-ben 2631 baleset volt, ebből 60 felettiek 447-t (17%), 2016-ban 2895 volt, ebből 60 felettiek 536-t (18,5%)okoztak. Szóval, lehet érvelni pro és kontra.
  Ami az idősekkel kapcsolatos vitákat illeti, a másik téma, ami elég sűrűn előkerül, az, hogy az idősek ne utazhassanak csúcsidőben a buszokon, villamosokon, hiszen ők csak úgy utazgatnak, csak növelik a zsúfoltságot.
  Ja, hogy a nyugdíjkorhatár 65 év, az valamiért elfelejtődik.
  PZs

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én nem ellenőriztem a számokat. De változatlanul azt hiszem, hogy a balesetek okozóinak nagyobb %-a kerül ki a 65 év alattiak táborából. Már csak az autóhasználati számarányok miatt is. Nem túl sok idős ember engedheti meg magának manapság az autó fenntartását.

   Törlés
 2. Ehhez a járgányhoz is kell jogsi...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lecseréltem a fotót. EHHEZ NEM KELL jogsi !

   Törlés
 3. Pedig vannak helyzetek, amikor nagyon jó az autós, főleg nem luxus. Azért nem hiszem, hogy megtennék.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is reménykedem, hogy "csak" figyelem-elterelés a hír megjelenésének oka.

   Törlés
 4. Ha 2015-ben 17% volt a 60 év felettiek száma a balesetokozásban, akkor 83% a 60 év alattiaké...
  ha 2016-ban 18,5% volt a 60 event felettiek száma a balesetokozásban, akkor 81,5% a 60 év alattiaké... most akkor melyik szám a magasabb?
  Természetesen nem ártana alkalmassági vizsgálat, mert a reflexek egy idő után nem megfelelőek még ha egészséges is az elme. De semmi esetre sem a 17%-nál kapirgálnék...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most néztem, 2016/2015 összes baleset 110,0%, idősek okozta baleset pedig 119,9%. Én azért kíváncsi lennék egy hosszú idősorra is.
   PZs

   Törlés
  2. Persze azt én nem tudom, hogy ki milyen "alkalmassági vizsgán" esik át. A körzeti orvosom jobban tudja, hogy én milyen állapotban vagyok, mint én saját magam. Minden esetben (2 évente) látáspróbán esem át (én a legalsó sortban lévő figurát is látom szemüveg nélkül) - ezen kívül rendszeresen járok MINDENFÉLE ellenőrző vizsgálatra - amit csak a magyar egészségügy lehetővé tesz, a szűrővizsgálatoktól kezdve a kardiológiáig bezárólag - és NEM a jogosítványom, hanem önmagam miatt. Azt nem vitatom, hogy az emberek nagyobb része nem így él/és gondolkodik. De miattuk én miért kellene, hogy hátrányt szenvedjek ???

   Törlés
 5. (Egyébként meg jót nevettem az utolsó mondatodon... elképzeltem a szituációt...)

  VálaszTörlés
 6. Szerintem is csak figyelemelterelés. Ha icipicit gondolkodnak, rájönnek, hogy valami nagyon nem stimmel, ha a nyugdíjkorhatárt egyre emelnék, 67-re, majd 70-re, de vezetni nem lehetne? Pont akkor, amikor már lenne idő a mászkálásra?
  És ha még egy icipicit gondolkodnak politikusaink (akiket inkább nem minősítenék), rájönnek, hogy ők se fiatalodnak a múló napokkal, és a 65 hamarabb elérkezik, mint szeretnék.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na, hála az égnek, hogy másnak is gyanús a téma bedobása ! Várom az eltitkolt esemény alattomos megjelenését. Habár...
   Végülis figyeled az élelmiszer árakat ? Sehol nincs róla szó, de szép csendben MINDENNEK nőtt az ára....

   Törlés