2017. július 12., szerda

Dühöngő....




Amikor ilyesmit olvasok, két kérdés merül fel bennem: tényleg megőrültek akik ezt kitalálták ? avagy: valami nagy nagy disznóságot akarnak ezzel álcázni. Bedobnak  egy olyan témát, amin a „nép” őrjöngve csámcsoghat és közben nem veszi észre, hogy egy másik  ügyben meg szép csendesen a feje fölött döntöttek.
Elegem van ebből az országból – és szörnyen fájlalom, hogy már nincs módom elmenni innen.
Gondolkodom, hogy még jó időben beszerezzek egy háromkerekű, motoros járgányt és jobb kezem egyik ujját vidáman felmutatva azzal furikázzak a hátralévő éveimben...

http://www.segedeszkozok.hu/shop_seopic/9788/EL-GO-M/EL-GO-M.jpg

14 megjegyzés:

  1. Most olvastam, a téma akkor került elő, amikor a sajtóban többször írtak arról, hogy a hazánkban előforduló balesetek okozói között jelentős arányban szerepelnek az idősek. S mivel az esetek többségében, mifelénk, ha valaki elkezd mondogatni valamit, amit aztán mások felkapnak és tényként kezelve adnak tovább, illetve még mint a népmesék esetében ki is színeznek, nem rossz, ha valaki firtatni kezdi, mire is alapozzák a véleményüket.
    A BM adatai szerint 2015-ben 2631 baleset volt, ebből 60 felettiek 447-t (17%), 2016-ban 2895 volt, ebből 60 felettiek 536-t (18,5%)okoztak. Szóval, lehet érvelni pro és kontra.
    Ami az idősekkel kapcsolatos vitákat illeti, a másik téma, ami elég sűrűn előkerül, az, hogy az idősek ne utazhassanak csúcsidőben a buszokon, villamosokon, hiszen ők csak úgy utazgatnak, csak növelik a zsúfoltságot.
    Ja, hogy a nyugdíjkorhatár 65 év, az valamiért elfelejtődik.
    PZs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem ellenőriztem a számokat. De változatlanul azt hiszem, hogy a balesetek okozóinak nagyobb %-a kerül ki a 65 év alattiak táborából. Már csak az autóhasználati számarányok miatt is. Nem túl sok idős ember engedheti meg magának manapság az autó fenntartását.

      Törlés
  2. Ehhez a járgányhoz is kell jogsi...

    VálaszTörlés
  3. Pedig vannak helyzetek, amikor nagyon jó az autós, főleg nem luxus. Azért nem hiszem, hogy megtennék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is reménykedem, hogy "csak" figyelem-elterelés a hír megjelenésének oka.

      Törlés
  4. Ha 2015-ben 17% volt a 60 év felettiek száma a balesetokozásban, akkor 83% a 60 év alattiaké...
    ha 2016-ban 18,5% volt a 60 event felettiek száma a balesetokozásban, akkor 81,5% a 60 év alattiaké... most akkor melyik szám a magasabb?
    Természetesen nem ártana alkalmassági vizsgálat, mert a reflexek egy idő után nem megfelelőek még ha egészséges is az elme. De semmi esetre sem a 17%-nál kapirgálnék...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most néztem, 2016/2015 összes baleset 110,0%, idősek okozta baleset pedig 119,9%. Én azért kíváncsi lennék egy hosszú idősorra is.
      PZs

      Törlés
    2. Persze azt én nem tudom, hogy ki milyen "alkalmassági vizsgán" esik át. A körzeti orvosom jobban tudja, hogy én milyen állapotban vagyok, mint én saját magam. Minden esetben (2 évente) látáspróbán esem át (én a legalsó sortban lévő figurát is látom szemüveg nélkül) - ezen kívül rendszeresen járok MINDENFÉLE ellenőrző vizsgálatra - amit csak a magyar egészségügy lehetővé tesz, a szűrővizsgálatoktól kezdve a kardiológiáig bezárólag - és NEM a jogosítványom, hanem önmagam miatt. Azt nem vitatom, hogy az emberek nagyobb része nem így él/és gondolkodik. De miattuk én miért kellene, hogy hátrányt szenvedjek ???

      Törlés
  5. (Egyébként meg jót nevettem az utolsó mondatodon... elképzeltem a szituációt...)

    VálaszTörlés
  6. Szerintem is csak figyelemelterelés. Ha icipicit gondolkodnak, rájönnek, hogy valami nagyon nem stimmel, ha a nyugdíjkorhatárt egyre emelnék, 67-re, majd 70-re, de vezetni nem lehetne? Pont akkor, amikor már lenne idő a mászkálásra?
    És ha még egy icipicit gondolkodnak politikusaink (akiket inkább nem minősítenék), rájönnek, hogy ők se fiatalodnak a múló napokkal, és a 65 hamarabb elérkezik, mint szeretnék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, hála az égnek, hogy másnak is gyanús a téma bedobása ! Várom az eltitkolt esemény alattomos megjelenését. Habár...
      Végülis figyeled az élelmiszer árakat ? Sehol nincs róla szó, de szép csendben MINDENNEK nőtt az ára....

      Törlés