2017. július 13., csütörtök

Hiszed - nem hiszed ?

Távolodjunk kissé a szomorú/szégyenletes hétköznapoktól. Felejtsük el egy pillanatra, hogy észrevétlenül, keddről szerdára a csillagok felé kezdenek közelíteni bizonyos élelmiszer árak - ma voltam hosszabb nyári szünet után boltban, csak tátottam a számat. Felejtsük el (ha ugyan ez lehetséges) azt a mocsoktengert, amit ma politikának neveznek, s amiben élni kényszerülünk.
De ennek a bejegyzésnek az utolsó mondatát ide is írhattam volna - bár itt és most nem az univerzumra gondolva....





Nem mindig, de néha szeretem a bűvészmutatványokat. Igencsak ügyesnek  kell lennie annak, aki ezt a mesterséget (művészetet?) választja. Persze vannak bugyuta trükkök is, de ennek a videónak kapcsán most nem is a „tevőleges” bűvészkedés  jutott eszembe, hanem az, ami a csoda határán mozog. És néha gondolom, hogy aki ilyesmiket ért, ilyenekről tud, azt bizony be tudja csapni a jóhiszemű együgyűt.
Csak menet-közben, míg az alábbi kis videót néztem, gondoltam arra, hogy hát mégis hogyan ? kinek? miért? jutnak eszébe ilyesmik ? Vagy „csak úgy egyszerűen, véletlenül” jönnek rá bizonyos emberek bizonyos dolgokra ?

Persze ha hagynám, most száguldani kezdhetne a fantáziám – legkedvesebb témám, a parallel univerzumok irányába…(Bár sajnos, talán más irányba is elkalandoznék.)

Mindezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy „Semmi sem igaz és minden lehetséges.” (=Oliver Bowden/Anton Gill)


2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó! Véletlenem meg szerintem nincsenek. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Időtlen időkig tudok ilyesmiken gondolkodni: hogyan is működik az agyunk ? Valóság-e, amit annak hiszünk/látunk ?
      Sose fogok rá választ kapni.

      Törlés