2017. július 23., vasárnap

Madár-sztori





(Jobb híján) ilyeneken gondolkodom: Miképp lehetséges, hogy ennek a kicsi madárnak ekkora a bizalma egy emberrel szemben ? Vélhetően pici korától ez az ember nevelte.
-  Rendben.
Vajon zárt helyen tartja ? (ha nem is kalitkában)
 - Valószínű.
Van a youtube-on több madaras videója is.... (rrafa 13 néven feltöltve)

Tudathasadásos vagyok az ügyben. Egy tengelicnek nem ez kellene, hogy legyen az élete – ugyanakkor jó volt látni, hogy a gazda – legalábbis a videó időtartamára – milyen türelmes az állatával.

(Csak  azok az undormányos tetoválások ne lennének. Nem tehetek róla – minden tetoválttal szemben szörnyű előítéleteim vannak….)



14 megjegyzés:

  1. Nem vagy egyedül a tetoválásokkal.Irtózom tőle.Az előítéletek érthetők,hiszen nálunk a börtönökből indult.Persze vannak kultúrák,illetve primitív népek,ahol természetes ez a fajta díszítés...most már csak az a kérdés,közéjük tartozunk?Nem!Éppen ezért érthetetlen számomra is.

    lélekajtós

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon sok mindennel - ezzel kapcsolatban is gondolom, majd szép lassan kihalunk mi - aztán az ifjabbak majd másképp állnak a dolgokhoz. De !!! Amíg én élek szívem joga, hogy utáljam...akárki is viseli. Feltettem magamnak a kérdést, ha valamelyik "gyerekem" tetováltatná magát, mit tennék ? Nos, bevallom,- ítéljetek el ! - megszakítanám vele a kapcsolatot. Igen. Előítéletes vagyok, és ettől már ilyen öregen nem is tudok megszabadulni.

      Törlés
  2. Ez egy csodás videó! Már láttam korábban....Bennem is szerepelnek a kérdéseid:valószínüleg,hogy a férfi megmentette és nevelte. Van egy rossz ,amit hallottam,de azt nem mesélem el inkább.
    tetoválás.Börtönök. Most már elnézőbb vagyok, de nagyon rondák.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony sok esetben az ember, amikor jót tesz, akkor esetleg egyben árt is - akaratlanul. Nem tudom, hogy lehetne ez ellen védekezni. Feloldhatatlan ellentmondás....

      Törlés
  3. ÉN se kedveltem sose a tetoválásokat, főként a véglegességük miatt. A férjem pedig örökölt bőrbaja miatt, amivel sokat szenved. Mit hozott az élet? Három, tanári diplomás szépséges lányunk mindegyike tetováltatta magát, egyiküknek 1, a másiknak 2, a harmadiknak 3 db van. A két vejünk közül az egyiknek van két db ronda tetkója. És ő az, aki minket nagyon tisztel, őszintén szeret, és megkérdezi a véleményünket, szemben a nem tetkós vőnkkel, aki az udvariasság keretein nem lép túl.
    Tanulság? (ha egyáltalán van) Ne ítélj, .. (pláne nem felületes dolgok alapján)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 70 év alatt "belém-nevelődött", meggyőződésemmé vált valami - amitől nem hiszem, hogy a hátralévő kis időmben meg tudnék szabadulni. Lásd fentebb Lélekajtósnál írt véleményemet.Nem tudom, hogy az előítéletem, vagy a szeretetem nagyobb-e ? Tartok tőle, hogy az előítéletem győzne...
      NE ADJA ÉG !!!!

      Törlés
  4. még nézni is szeretem, ahogy az itatóban fürdik a rigó, veréb, cinege, zöldike, hát még ha a tenyeremben fürödne! imádnám :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretni valók és érdekes bizony figyelni őket - már ha alkalom adódik rá.A napokban volt egy jó esetem - épp kirepülőben lévő feketerigó fiókákat oly mértékben "felügyelte/óvta" a paparigó, hogy az már zajártalomnak minősült. Pedig csak azt akarta tudtomra adni, hogy a gyereke közeléből sürgősen tűnjek el én és a macskám. Miután "visszavonultunk" - a fenyegető csattogás elhallgatott.. :-)

      Törlés
  5. Kedves kis videó, már én is láttam. Azt gondolom ennek a videónak is van egyfajta üzenete: ne a külső alapján ítélj!!!
    A szűk családban nem tudok róla, hogy lenne valakinek is tetoválása. A szolíd, nem túl feltűnő helyen lévők még tetszenek is. Bár "véglegessége" (nem teljesen igaz) miatt el nem tudnám képzelni magamon. Engem csak az "zavar", ha teljes testrészeket fed el, de el nem ítélem emiatt. (Azok a dolgok zavarnak, amik mások kárára vannak, ez nem az.)
    (Ne ítélj, hogy ne ítéltess!) Persze ez is maga után von egyfajta jellemet, életfelfogást, ami nem feltétlen szimpatikus nekem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, érdekes a téma...és már megint az kell írjam, olyan rettenetesen messze vagy !!! Nehéz erről pár sorban írni, amikor "beszélgetni" lenne jó....
      Nem ítélem el. Bocs a kifejezésért, undorodom tőlük. Megvetem őket. Lehet, hogy ez durván hangzik, de ez az igazság.A fejemben a tetkó = lenézendő, megvetendő,alkalmanként félelmet keltő, gusztustalan, hogy ne mondjam undorító, értelmetlen,.... csak és kizárólag negatív értelmű szavakkal és érzésekkel viszonyulok hozzá. Nyilván belejátszik ebbe az életkorom és a neveltetésem. Nyilván nincs is igazam - de attól még ezt érzem. Én pl. halálosan szégyellném magam, ha valamelyik "gyerekünkön" ilyen lenne - fentebb is írtam, nem tartozik részemről a megbocsátandó bűnök közé.
      Hát igen, kihalásra ítélt fajta vagyok.....

      Törlés
    2. Dehogy vagy kihalásra ítélendő! Van egy váleményed, ami meglehetősen érzelmi töltetű, bár átgondolható...
      Olyan széles az érdeklődésed és a nyitottságod, annyira már ismerlek. Van nagyon sok nép, akiknél ez legalább olyan fontos, mint nálunk az öltözet. Vallási, meggyőződési alapon, mindenféle "srég" szándék nélkül.
      A mai civilizált (!?) világban persze nagyrész divathóbort, kitűnnivalóság - ez az ami számomra nem szimpatikus.
      Régebben egy negatív megbélyegezettség társult hozzá, talán innen ered nálad is a negatív érzés.

      Törlés
    3. (Nem tudom, miképp kerülte el figyelmemet ez a + kommented, de csak akarnék mondani rá valamit. Nevezetesen azt, hogy az afrikai, vagy ausztrál bennszülöttek tetoválása nem zavar. Érdekes módon csak a fehér embereknél nem tudom elviselni. Igaz persze, én mondjuk el nem tudom képzelni az életemet egy nem fehér emberrel - nyilván innen ered az előítéletem. NEM vagyok rasszista. Ők is emberek - és egyébként is: mindenki éljen úgy, ahogy neki jó. De hadd éljek (és gondolkodjam) én is úgy....

      Törlés
  6. Nekem most az indiai hennafestés jutott eszembe. Pár éve hagytam magam rábeszélni és csináltattam egyet a kezemre.
    Már az is egy csoda volt, ahogy a minta megszületett. Nagyon sajnáltam, amikor teljesen lekopott.
    PZs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem vagyunk egyformák. Nekem a fentiekben írtak az érzéseim, a véleményem.

      Törlés