2017. július 22., szombat

Mindenféle – 32 fokban

Kép: http://hevesihirportal.hu


Mit lehet csinálni 32 fokban ?
Olvasni, gépezni, tévézni, enni-inni, pihenni, várni jobb időket.
Mostanában sokkal kevesebbet olvasok, mint régebben, valahogy elment a kedvem az eleinte kedvelt könyvtáramba-járástól is, így hát csak találomra levettem egy könyvet a polcomról itthon, újraolvasni. Ez Szerb Antal: A királyné nyaklánca volt. Olyan rég olvastam, hogy már nem is emlékeztem rá… És magam számára is meglepően, de megállapítottam, hogy nincs türelmem az olvasáshoz, nem ad örömöt. Nem tudom az okát….de elgondolkodtam rajta, hogy milyen fura: ebben is megváltoztam, mint oly sok minden másban is...

Félig-olvasva, most letettem, és hát persze a gép elé ültem megint. Ez nekem itt a fülembe játssza böngészés közben a kedvenc zenémet, s ide-oda kóborolhatok a legkülönbözőbb témák között.

Elég jó messzire jutottam a szép Marie Antoinette királynétól – de rátaláltam egy cikkre, ami elnyerte a tetszésemet, ide biggyesztem, hátha más még nem olvasta.

Én maximálisan egyetértek a benne írtakkal – azt hiszem, sose voltam szélsőséges étkezési kérdésekben, nagyonis a Nagymamám régi főzési stílusát követem - s abban a zsír is és az olaj is szerepet kapott. Itt most végre leírja valaki, hogy egyes „…lobbiszervezetek  által (titokban) szponzorált kutatások hamisan mutatták be a cukor és a zsír szerepét a szív-érrendszeri betegségekben…" 
Na, ezért nem nagyon hiszek én sok mindent el, amit az egészség témakörében itt-ott olvasni lehet.

Egy azonban tény: ebben a melegben se zsírban, se olajban nem sütögetek én semmit,  annyi finom gyümölcs van, hogy napi táplálékom zömét szinte ezek teszik ki.




5 megjegyzés:

  1. Tudod, enbben a melegben az embernek sokhoz nincs kedve, néha annak is örül, ha van. Ezek a fotók nagyon gusztusosak, főleg az utolsó. Én a fiélmeknél figyeltem meg, néha ötbe belekezdek, míg kikötök valamelyiknél, s ha nem megy, otthagyom, de vigye feleslegesen az időmet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még mindig nem barátkoztam meg a korommal. "Valamikor" nem volt ilyen fontos téma az időjárás (se a nyári, se a téli, bármilyen szélsőségesek is voltak).

      Törlés
  2. Nem gondolom, hogy korfüggő lenne a dolog. Melegben nekem sincs kedvem sok ételhez, amit egyébként szívesen fogyasztok, ahogy olvasni sincs mindig kedvem, pedig az is kedvemre való. Ne erőltesd, eljön annak is az ideje. Ha csak arra gondolok, hogy a téli hidegben milyen jó bekuckózni egy takaró alá egy könyvvel és télen igen is keresem a zsírosabb ételeket. A testünk jelez mindenkor csak figyelnünk kell rá.
    (Most mi is dinnyés napokat élünk, görög, sárga, cukor - ebben a körforgásban.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Okosan vagyunk "megszerkesztve" csak többnyire nem figyelünk magunkra. Nyáron nem nagyon kívánok pörköltet galuskával, télen meg valahogy a mirelit gyümölcsökhöz nincs kedvem.

      Törlés