2017. augusztus 11., péntek

Csere-bere



Egész véletlenül akadtam egy csere-bere oldalra: http://www.ad6kap6.hu – hogy ott mi minden van !
Pl. ez is:







"1 kg. cukorra cserélném őket."
Nem tudom én miféle teremtmény vagyok, de a felesleges dolgaimat egész életemben „csak úgy” odaadtam és soha nem árultam. Mindegy, hogy valami feleslegessé vált konyhai eszköz volt, könyv-duplikátum, megunt váza, és elsősorban ruha-féle. Aki régi olvasóm, tudja, hogy milyen nagy ruha-gyűjtő és tovább-adó vagyok, már már majdnem azt mondom, szinte „főfoglalkozású”. Néha lakás-felszámoláshoz is hívnak, vigyem, amit akarok, aminek tudok gazdát találni. És én mindig tudok. Gyerek fürdőkád, esővizes hordó, sosem használt kerekes piaci táska, színes-kréta-készlet, aranyos kis befőttesüvegek, takarók embernek, kutyának, és még két oldalon át sorolhatnám.  Még egyszer eszembe nem jutott, hogy amit ingyen kaptam, azt pénzzé is tehetném.
És ezt nem „dicsekvésből” írom – csak úgy eszembe jutott, hogy mi (ki) is állhat egy ilyen – fentebb olvasható – kis hirdetés mögött. (Ilyenkor gondolom, egy igazi író ebből novellát tudna írni, vagy akár egy regényt....)

6 megjegyzés:

  1. Igen, nagyon muris dolgokat tudnak árulni az emberek, ez egy piszok jó téma, valóban megérdemelne egy novellát.
    Én is mindent ingyen adtam eddig tovább, kivéve a kinőtt nagyon jó márkájú és nagyon jó állapotban lévő bőr túrabakancsomat. Kérdezte is aki megvette, miért csak 10.000 ft? Eredetileg egy ilyen bakancs legalább az ötszöröse.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ketten érünk egy egészet :-) Én a szobabiciklimet adtam el "féláron". Egész életemben hiányzott belőlem a kereskedő szellem. Viszont van sok örömteli pillanat-emlékem, amikor láttam azok arcát, akiket megajándékoztam.

      Törlés
  2. Ez írtó jó oldal!!!!! Köszi Fodorka! Átnézem ....Milyen jó,hogy így van hova továbbadni a dolgokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet az internetet értelmes dologra is használni.És - sajnos - sokan vannak, akik rászorulnak jószándékú emberek segítségére.

      Törlés
  3. De jó kis oldal, esélyt adnak a dolgoknak tovább élni/használni és nem kerül kidobásra.
    Mi is mindig továbbajándékozzuk a dolgainkat vagy az utóbbi időben egyet és mást újrahasznosítok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó lenne, ha sokan gondolkodnának így - de az az érzésem, hogy ebben az "eldobós társadalomban" mi vagyunk kevesebben.

      Törlés