2017. augusztus 25., péntek

Két gondolat



Ma kicsit vegyes gondolatokat írok – mert egy része az előző témához tartozik, másik része meg ma reggel történt – és ezeket elmesélném.

Szóval a spóroláshoz: Mert hogy mindenütt át vagyunk ám verve – mi „kedves” vásárlók. A csomagolás-technika a kereskedelem legmocskosabb ördöge. Itt vannak pl. az átlátszatlan flakonok, melyek csak félig vannak és igazán kitartónak kell lenned, hogy ki tudj belőle préselni minden cseppet.
Csak példának mutatom a testápolót – amit én kéz-krémként használok – amit a sárga-tetejű tégelyben láttok, annyi volt még a flakonban  miután „kifújt”és azt gondoltam, üres… Lecsavartam a tetejét és egy éjszakára egy műag.pohár fölött fejre-állítottam. Ennyi jött ki belőle…
Szóval ha nem vagyok ilyen „szőrözős”, ez bizony ment volna a kukába.
Ugyanaz a helyzet a tubusos dolgokkal is. (pl. a fogkrémmel is, de momentán nekem épp egy másik krémes tubus volt kéznél.) Ha nem nyomod ki ennyire, akkor bizony pénzt dobsz a kukába.
Utálok minden „átlátszatlan/átláthatatlan” dolgot (nem csak átvitt értelemben). Mindenhol csalásra gyanakszom és meg is van az alapom hozzá. Nem akarnék írni a régi 10 deka helyett 9 dekás dolgokról…és sorolhatnám.
Egy biztos, oda kell figyelni sok mindenre. Ha nincs ehhez türelmed, vagy időd, bizony te is egy vagy az „eldobós társadalomból”.



A másik téma bár kicsit szomorkás, mégis valahogy annyira örült a szívem, amikor meghallottam, illetve aztán berohanva a fényképezőért meg is láttam őket. 
Reggel itt fölöttünk egy hatalmas fecskecsapat körözött. Valami elmondhatatlan érzés volt – aki látott ilyent, az megérti. Hozzáteszem, nem először láttam és nem először történt meg velem, hogy azonnal az a kairói kép jutott eszembe, amikor a Níluson hajózva egy hasonló, nagy, csivitelő fecskecsapatot láttam. Akkor arra gondoltam, édes kis fecskéim, ti az otthonomat juttatjátok itt a messzeségben eszembe. Most meg hát persze, rögtön Kairót… Micsoda kis varázslók. Százszor 20 deka öröm röpködött fölöttem… itt edzettek a nagy útra. Csodás élmény volt. Én az ilyesmiknek annyira tudok örülni és olyan hálás vagyok értük, hogy elmondani nem tudom.



És én tisztában vagyok azzal, hogy ezek a képek semmit se adnak vissza abból, amit én láttam (pláne nem, amit éreztem) - de azért megmutatom.
 

10 megjegyzés:

  1. Ó,dehogynem adják vissza az érzést! Nagyon szeretem őket!!!! Ők a hűség,kitartás példaképei számomra. Csodás látvány lehetett!
    Már nagyon régóta vágyom arra,hogy a házunknál fészkeljen egy fecskecsalád. 1x meg is történt,boldog voltam, de a nyaralásunk után hazatérve, nem mutatkoztak a szülők, ősszel pedig a nagy szél tojáskákat sodort kis a fészekből.Hogy mi történhetett a szülőkkel, elképzelésem sincsen.Azóta is várom őket vissza.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyen szomorú, hogy baj történt velük. Egyre kevesebben vannak - sajnos. Talán - ha fent hagytátok a fészket - egyszer valaki majd még beleköltözik.

      Törlés
  2. Ma regeli bicós körútamon én is csicsergő fecskéket (is) láttam, izgatottak, sertepetélnek, készülődnek. :-)))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még ma reggel is itt köröztek fölöttem - nagyon készülődnek. Jobban tudják ők, mint akármilyen meteorológus, hogy milyen idő várható.

      Törlés
  3. Én csak gyülekezni láttam őket, ez az élmény kimaradt. Szomorú is vagyok miatta. Nekem testápolóm volt, nem nyomta már ki, lecsavartam a kupakot, hetek óta úgy használom, hogy nyomkodom ki belőle, mert nem pumpál. Mi lett volna, ha eldobom, mennyit dobtam volna ki?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem lehetett őket nem-észrevenni, olyan nagy csapat volt és olyan hangosan csiviteltek. És hát tényleg szerencsém volt...
      Ugye, hogy érdemes még az üresnek tűnő flakonokat is valamiképp kipréselni ??! Sajnos nem hiszem, hogy sokan vagyunk, akik ezt megtesszük.

      Törlés
  4. Én a flakonokat mindig fejjel lefelé tárolom, így két használat között bőven van ideje a krémnek lecsurogni, és a szükséges mennyiséget is részben a gravitációt, részben a nyomóerő kihasználva "kaparintom" meg.
    A tubusokat is a fejükre állítom. Pár éve kaptam eldobható evőpálcikákat, amik gyakorlatilag a végüknél nincsenek elválasztva. Ezekből csináltam "csipeszt", amit a tubusra keresztben ráhúzok és segítségével nyomom ki a krémet.
    A pumpás szappanoknál megfigyeltem, hogy sokszor nem ér le a pumpa szára a flakon aljáig, így hiába nyomogatom nem jön ki semmi.
    A fecskék még készülődnek vagy már el is mennek? A tónál mindig nagyon sokan voltak, aztán eltűntek, de az idén legnagyobb örömömre ismét megjelentek. Napok óta nagy csapatokat látok én is.
    PZs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó ötlet ez a "tubus-csavaró" ! Majd gondolkodom én is valami hasonlón....Pumpás szappant és tusfürdőt nem használok - én annyira régimódi vagyok, hogy megmaradtam a szappannál, meg a WU2-nél. (Milyen szerencse, hogy még kapható).
      A fecskék még ma reggel is itt voltak - de egészen biztos vagyok benne, hogy nagyon közeleg a távozásuk.

      Törlés
  5. Jobb ha nem látjuk, mit és mennyit dobunk el...szerintem azért nem látható ...
    mi is általában fejre állítjuk a tubusokat igy könnyebb, és többet ki lehet imádkozni belőle.,kedvedért fotóztam a nagy mustáros és majonézes dobozt... nnnnna ez az igazi pocsékolás... alig lehet kinyomni, kirázni a benne lévőt...

    Volt szerencsém a napokban látni ahogy nagy boldogan repkedtek és talán táplálkoztak,de a gépem nem a legjobb igy csak fekete pontokat lehetett látni, feltettem ugyan hogy mennyi szépséges fecske van...írtam ugyan, de nem volt rá reagálás.../mint annyi másra sem/
    Jó kis géped van... jó fotók...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon igyekszem, hogy olyan kiszerelésű dolgokat vegyek, ami nem tubusos. Pl. mustár is üvegeset veszek, a ketchupot magam csinálom, meg nagy-ritkán majonézt is.
      A gépem nekem is csak egy igen egyszerű kis masina - inkább szerencsém volt a fényképezésben. A megmutatott képeket kb.30 ellőtt kocka közül válogattam ! :-)

      Törlés