2017. október 28., szombat

Csak két idézetA napok néha gyorsvonati sebességgel rohannak... Tegnap nagyon elvacakoltam az időmet az itthoni feladataimmal, a kert  és cserepes a virágaim rendbetételével/téliesítésével, meg "egyéb"  a lelkemet nyomasztó ügy intézésével. (Amire már régebben is utaltam, de amíg nem születik valamiféle döntés az ügyben már csak "kabalából" sem kezdek bele az elmesélésbe. Nem felejtem el, Magyarországon vagyunk !) 
Szóval csak két régebben begyűjtött, nekem tetsző idézet bemásolására van most energiám.

Az egyik:Popper Péter: A belső utak könyvé-ből:

"Minden út - jó út, ami elvezet valahova.
A hegycsúcsra sokféle út vezet. Vannak meredekebbek és kényelmesebbek. S a táj is különböző, ami a szemedbe tűnik, de azért ugyanazt a hegyet látod különböző oldalairól. Ezért, hát légy türelmes önmagaddal szemben. Találd meg a neked legmegfelelőbb utat. De légy türelmes másokkal szemben is, akik másik ösvényt választottak. Se a te utad, se a másoké nem az egyedül üdvözítő út. Aki felfelé kapaszkodik, sokszor meghorzsolja magát, időnként elesik. Fel kell állni, ne maradj fekve. Amíg úton vagy, nincs veled semmi baj. A belső halál akkor kezdődik, amikor véglegesen letáboroztál a hegyoldalon.”

A másik: Marquez: 100 év magány-ból:

„A jó öregség titka nem egyéb, mint egy becsületes szerződés a magánnyal.”6 megjegyzés:

 1. „A jó öregség titka nem egyéb, mint egy becsületes szerződés a magánnyal.”---köszi! A magány lehet jó is-remélem,igyekszem.Már régóta gyakorolnom kell.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bizony, meg kell tanulni "együtt-élni" az egyedül-léttel. Nem könnyű, de nem is lehetetlen.

   Törlés
 2. Válaszok
  1. Vannak, akik nem különösebben kedvelik Poppert - de szerintem számtalan találó, jó, hasznos mondása van/volt.

   Törlés
  2. Popper eddigi olvasataim alapján többször áll közelebb hozzám, mint Müller, noha mindkettőt szívesen olvasom. Előbbi természetközelibb, megfoghatóbb, utóbbi Istenközpontú nekem.

   Törlés
  3. Én az ingadozók táborba tartozom, néha jókat, néha kevésbé érdekeseket (vagyis olyant, ami tetszik, ill. kevésbé) olvasok náluk/tőlük.

   Törlés