2017. október 24., kedd

Vers és kép - összeillenek




Vadszőlő levél

Lefújt a szél, te kicsi ág !
Rég elnyíltál nincs rajtad virág,
de büszkén mutogatod kis bogyóidat,
lilásvörösre érlelte őket a nap.
És a leveled, az is de szép !
Tűzvörös cakkos gyönyörűség.
Lefújt a szél s én felvettelek.
A szobám most kellemes meleg,
élj még itt velem pár napot ! 
Szebb ajándékot nálad – nem kaphatok.

Az jutott eszembe, hogy lepréselek pár vadszőlő levelet és feltűzdelem a könyveimre. Ez lett belőle. Szerintem hangulatos....


17 megjegyzés:

  1. Szerintem is :)
    A solampadat szoktad hasznalni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szoktam két esetben: ha nagyon nyűgös vagyok, és valami lelket-csendesítő szituációra vágyom, vagy ha túl korán ébredek és szeretnék még aludni.(Habár ez utóbbi esetben ritkán hoz sikert.)

      Törlés
    2. Sajnos alvast elosegito tulajdonsagat nekem sem sikerul tapasztalnom,de egyebkent kedvelem a fenyet,melegseget,hangulatat.
      A konyvek,konyvespolcok hangulatarol nem is beszelve! :)

      Törlés
    3. No nekem a nagy szobám félig ilyenekkel van "kibélelve" :-) - mármint könyvespolcokkal.
      Gondoltál rá mi lesz a sorsuk ? Én aggódom értük...

      Törlés
  2. Sajnos, az elmúlt napok időjárása ( eső és erős szél ) nm nagyon kedvezett a vadszőlőnek. (Sok egyéb másnak sem) Ráadásul épp' 10/25 43.hét/páratlan/ zöldjárat /BIOKOM - lesz minálunk.)Ismerjem el, vagy 3 napja (?) -én hozzá sem nyúltam. :-) Talán majd máskor... ha lesznek frontmentes napok... (Igaz, volt kisebb lelkifurdalásom... látva nálam jóval idősebb nénit a háza előtt söprögetni... ugyanakkor (felületesen) látom, mi van a városban is... de ne má' az legyen,hogy nekem semmi sem jó...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én elég rendes voltam, - csütörtökön van "zöld napunk" - még seprűvel is végigsimogattam a vadszőlős házfalat, s megtömtem vele egy barna kukát....

      Törlés
  3. Kedvet kaptam a levélgyűjtéshez! Hangulatos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már máskor is csináltam ilyent, olyan szépek ezek a színes, nagy levelek. Ha csak pár napig is, de a szobámba varázsolják az őszt.

      Törlés
  4. Szépek az őszi levelek bent a lakásban is. Mi az irodában készítettünk mindenki asztalára színes őszi leveleket vadgesztenyékkel. Jó kis kompozíció lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És tényleg, ha csak pár napig marad meg, akkor is olyan jó ránézni a színes kis mindenfélére. Mert sok mindenből lehet ilyenkor díszt varázsolni. Milyen rendesek vagytok, hogy a munkahelyeteket is feldíszítitek !Biztos mindenki örült egy picit a meglepetésnek. Néha olyan kevés kell az örömhöz !

      Törlés