2017. november 4., szombat

Ijesztő



„A természetnek nincs szüksége az emberre.” Ez a mondat a film vége felé hangzik el és azt hiszem, ez a kulcsmondata az egész másfél órás filmnek, melyet sajnos csak azoknak tudok ajánlani, akik beszélnek németül. Magyar nyelven nem találtam meg:


A film valójában az 1995 (!)–ben létrejött titkos orosz-amerikai  műholdas, tudományos kutatás mellőzött eredményeiről beszél.
Az úgynevezett MEDEA program részeként, az amerikai CIA és az orosz GRU közötti megállapodás értelmében mintegy 70 orosz és amerikai kutatócsoport szerezte meg az igen értékes és részletes  műholdas képeket és tudományos mérési eredményeket. Ennek az információnak köszönhetően jött létre a  rendkívüli együttműködés  és a kutatásban ez  gyors előrelépést jelentett.
Csakhogy a világpolitika, a világ nagyhatalmainak vezetői nem kezelték helyén a témát – más „fontosabb” szempontok kerültek előtérbe, és most, amikor már a baj jelei kézzelfoghatóbbak (a sarki jég drasztikus eltűnésétől kezdve az afrikai menekült-áradatig) – most valamiért újra szóba került az ügy.

A film aggasztó elemzést  ad a jelenlegi helyzetről, és hangsúlyozza, hogy  sikeres nemzetközi együttműködésre lenne szükség, jobban mint valaha ...

http://www.globalisfelmelegedes.info/veszelyei/olvadas  van itt is pár érdekes cikk…lehet rajtuk gondolkodni, itt pedig egy lista, amiből lehet válogatni:
Ajánlom, hogy aki nem ismeri ezt a lapot és érdekli a téma kóboroljon el egy kicsit a sok érdekes és elkeserítő hír, videó között.



Én, be kell valljam, nem hiszek abban, hogy a Föld lakóinak egy jelentős része „megússza” ezt az egészet. Milliók, vagy akár milliárdok  fognak elpusztulni, így, vagy úgy, de mindenképp a klímaváltozás következményeképp. Nem máról holnapra, de folyamatosan és fokozatosan.
Nem bánom, hogy ilyen öreg vagyok – ezt legalább (remélem) megúszom - de féltem a gyerekeket.

Ha a fentieket kevesli valaki, itt van még egy videó:  



2 megjegyzés:

  1. Hogy a sok rémisztő dolog mellé valami jót is írjak... friss hír, hogy (állítólag) "Húsz éve nem történt ilyesmi a sztratoszférában" (cikk címe) - zsugorodott az ózonlyuk.
    Hogy szükség van-e emberre ? Ki-ki döntse el maga,- viszont " A világ legszívósabb élőlényei" (gy cikk címe) bizakodásra adhat okot,- csak-csak lesz pár élőlény,aki (ami) megmarad.
    Nemrég "kitárgyaltuk" S.Hawking jóslatát,- (1000 éven belül kihal az emberiség) - igaz, vannak más jóslatok is... bőven ! " 50 meghökkentő elmélet a világvégéről." (cikk) - továbbá "kedvelt témám" a kontinensek vándorlása... pl. Ausztrália annyit távolodott... hogy már a GPS adatokat is pontosítani kellett. Végül : ne vitassuk,hogy mennyi egy emberi generáció. (20-25 év,- vagy 30-35 )így aztán annyira még nem kell elkezdeni az aggódást,hogy mi lesz a gyerekekkel ! (vagy a gyerekek gyerekivel) - gondolom én.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokszor gondolom, hogy tényleg jobb lenne struccnak lenni, fejemet a homokba - aztán lesz ami lesz. Végülis azt találom csak megnyugtatónak, hogy én már nem túl soká leszek itt... Hogy mi lesz utánam ? Hát azon nem tudok segíteni.

      Törlés