2017. november 25., szombat

Talán az utolsó szép őszi nap volt....

Valószínű az utolsó virágos képek idén. Azt hiszem ma tényleg véget ért az ősz...

 
 


És holnap akár már a hó is eshet...
https://www.idokep.hu/hirek/hidegfront-sopri-ki-a-kodot-derusebb-hetkezdet-jon: Vasárnap már többfelé indul esősen a reggel, a nap előrehaladtával fokozatosan kelet felé helyeződik majd át a csapadékzóna. Kiadósabb csapadék a délnyugati és északkeleti tájakon hullhat. Az esőt a hegyvidéki területeken válthatja majd fel havas eső, havazás. Magasabb hegycsúcsainkon több centis hóréteg is kialakulhat.



7 megjegyzés:

  1. Nálam még kétféle primula is virágzik. Szoktak amúgy ilyenkor. Viszont a bangita?! Nem értem.

    VálaszTörlés
  2. Képzeld az elején tele voltunk büdöskével, aztán valahogy nem jön össze, nem értem miért? Pedig vetek mindig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem csak ez az egy kék primulám van, ez is nőnapi. A tavalyi nem bírta ki a telet, kíváncsi vagyok, ezzel most mi lesz ? A büdöske valami miatt nálam nagyon jól érzi magát mindig tele van virággal és elég sokáig meg is tartja ezeket. Ezt a tövet is most majd csak a fagy fogja elvinni. Pedig semmi különöset nem teszek vele.Gondolom te is saját magról szaporítod - mert én is.

      Törlés
  3. még így virágzik a büdöskéd? annyira érzékeny pedig a fagyra, bár lehet védett helyen van. Primula nálam is virágzik, meg a Holdgyöngy cserjém, a rózsalonc :)

    azért a hóval még várjunk egy kicsit, bár advent idején nagyon szép lenne :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, nem nagyon kívánom én se a havat, az nekem a tökéletes rabságot jelenti. Itt a hegyen, ahol lakom, nincs hó-eltakarítás, és akkor én onnan kezdve, hogy leesik a hó, szobafogságra vagyok ítélve. Nálunk eddig még csak egyetlen ici-picit hideg éjszaka volt (az autóablakra gyengén ráfagyott a pára). Az udvarom 4 magas fallal van körülvéve azt hiszem ez védelmet is biztosít némiképp a virágaimnak.

      Törlés
  4. Vége az ősznek, vége annak is, hogy kőművesmunkát lehessen kint végezni. Jövő héttől az előrejelzések szerint beköszönt a tél, fagyokkal havas esővel, majd hóval.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ugye, ezt megbeszéltük. Nem a virágok miatt baj ez, hanem egyértelművé teszi, hogy a kéméndi angyalok idén nem fognak a helyükre kerülni. Nem akarásnak nyögés a vége.

      Törlés