2017. december 10., vasárnap

Salzburg



Töredelmesen bevallom, nem láttam eddig az Expedia utazási irodának egyetlen videóját sem. Most barátnőm „figyelemfelkeltőnek” megküldte a Salzburgot ismertető filmet, s ennek kapcsán fedeztem fel, hogy milyen rengeteg más, szépséges helyszínről is készültek ehhez hasonló videók.

Rögtön eszembe jutott az a két nap, amit ott töltöttem, barangolva a romantikus utcákon, csodálva a templomokat, és a fenséges kilátást a várból. No meg a borsos árú Mozartkugel – ami nélkül Salzburg nem is igazi.  Azt viszont sajnálom, hogy egyetlen sóbányába sem jutottam le. Láttam azokról is filmeket, ezért írom hogy sajnálom, mert mint öreg barlangász, biztos jól éreztem volna ott magam.…

Ha valaki  a karácsonyra-készülés közben még ráér, vagy kicsit pihenni akar, netán régi utazások helyszínét szívesen látná, keresgéljen  a listában.  Én biztos meg fogok még néhányat nézni.
(Mindegyik film angol nyelvű -  de ettől még a képeket élvezet nézni.)





Salzburgi kép:https://flights.airberlin.com


2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a város, amiben az én drága fővárosomra emlékeztet, a folyó, ami átfut rajta. Budapest mégis szebb, hiszen magyar, és életemnek 66 évét itt éltem. Ma is nap mint nap átmegyek a hídon valamely járművel, és megnézem, megvan-e még a Gellérthegy, a Várhegy stb.

    VálaszTörlés
  2. Szeretem Salzburgot. Korábban olykor-olykor átruccantam akár egyedül is. Olyan jó volt az utcákban barangolni.

    VálaszTörlés