2017. december 10., vasárnap

SalzburgTöredelmesen bevallom, nem láttam eddig az Expedia utazási irodának egyetlen videóját sem. Most barátnőm „figyelemfelkeltőnek” megküldte a Salzburgot ismertető filmet, s ennek kapcsán fedeztem fel, hogy milyen rengeteg más, szépséges helyszínről is készültek ehhez hasonló videók.

Rögtön eszembe jutott az a két nap, amit ott töltöttem, barangolva a romantikus utcákon, csodálva a templomokat, és a fenséges kilátást a várból. No meg a borsos árú Mozartkugel – ami nélkül Salzburg nem is igazi. 😀 Azt viszont sajnálom, hogy egyetlen sóbányába sem jutottam le. Láttam azokról is filmeket, ezért írom hogy sajnálom, mert mint öreg barlangász, biztos jól éreztem volna ott magam.…

Ha valaki  a karácsonyra-készülés közben még ráér, vagy kicsit pihenni akar, netán régi utazások helyszínét szívesen látná, keresgéljen  a listában.  Én biztos meg fogok még néhányat nézni.
(Mindegyik film angol nyelvű -  de ettől még a képeket élvezet nézni.)

Salzburgi kép:https://flights.airberlin.com


2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a város, amiben az én drága fővárosomra emlékeztet, a folyó, ami átfut rajta. Budapest mégis szebb, hiszen magyar, és életemnek 66 évét itt éltem. Ma is nap mint nap átmegyek a hídon valamely járművel, és megnézem, megvan-e még a Gellérthegy, a Várhegy stb.

    VálaszTörlés
  2. Szeretem Salzburgot. Korábban olykor-olykor átruccantam akár egyedül is. Olyan jó volt az utcákban barangolni.

    VálaszTörlés