2018. január 1., hétfő

Majd 2018 decemberében ezt újraolvasom...


2018 a kutya éve lesz....


Néhány részlet innen:



"A Kutya éve 2018. február 16-án kezdődik, a Kakas évét váltja, és egészen 2019. február 4-ig tart, ami után a Disznó éve kezdődik.

2018-ban, a Kutya évében várhatóan a világ vezető nemzetei számára jelentős hangsúlyt kap majd a védelem kérdése. A kutya fontos védelmezője a jogoknak és a tulajdonnak, tehát az év kulcskérdése a törvény, a biztonság és a rend fenntartása lesz. Ennek következményeként világszerte több országban vezetnek majd be új szabályokat és pénzügyi intézkedéseket a határok megerősítésére, és fellépnek a terrorizmus fenyegetése ellen.

A Kutya évében, 2018-ban sajnos számos helyi konfliktus alakul majd ki a világ több pontján, az évközi viszályokat több alkalommal is nacionalista, illetve etnikai forrongások okozzák. Egyes nemzetcsoportok jogot formálnak majd különböző országok területeire, mely érdekellentéteket szül majd. Így az év során a hatóságoknak gyakran kell majd bevetniük a rendfenntartó erőket, hogy helyre tudják állítani a békés állapotokat. Szigorú, makacs védelmezője a Kutya éve a földnek és a tulajdonnak.

A Kutya évének másik fő jellemzője, hogy 2018-ban bizonyos érdekcsoportok mindent megtesznek majd azért, hogy fontos céljaikra irányítsák a világ közvéleményének figyelmét. A Kutya évében számos választási kampány zajlik majd, néhány sorsdöntő tömegrendezvénnyel együtt. Akik a Kutya évében kerülnek egy ország élére, azok általában a világpolitika színpadán is fontos szerephez jutnak. A Kutya évében kiemelt szerepet kap a környezetvédelem is, és mérföldkövet jelentő egyezségek is létrejöhetnek a természeti értékek fokozott megóvása érdekében.

Gazdasági szempontból 2018-ban lassú, de folyamatos gyarapodásra van kilátás a világ számos országában. Néhány tanulságot azonban hozhat a Kutya éve azok számára, akik túlzottan anyagias módon közelítenek a világhoz. Sokan elkezdik majd értékelni eddig megszerzett vagyonukat ahelyett, hogy még többet akarnának összeharácsolni. A kínaiak azt tartják, hogy a Kutya éve harmóniát és békét teremt az otthonokban.

Egyéni szinteken a Kutya éve értékeink és életstílusunk újragondolását hozhatja 2018-ban. Számos ember részesül majd a Kutya évének jótékony támogatásából. Ebben az évben senki sem fog céltalanul bolyongani, azonban meg kell majd dolgozni az eredményekért, ez pedig fegyelmet, erőfeszítést és koncentrációt igényel. Minden ember számára reményt és új lehetőségeket tartogat a Kutya éve. Akik készen állnak arra, hogy meglévő tudásukkal, kitartásukkal és lehetőségeik kihasználásával a legtöbbet hozzák ki önmagukból, azok számára a siker garantált lesz 2018-ban, a Kutya évében."



Azt nem mondanám, hogy valami vigasztaló/vidámító sorok...
Egy év múlva majd visszatérek még erre.... 


10 megjegyzés:

  1. Nem olyan rosszak a kilátások. Végigolvasva egy német szólás ugrott be: "Nur die Harten kommen in den Garten." Ami annyit tesz, csak a kemények jutnak be a kertbe.

    Egy év múlva beszéljünk róla, addig is BÚÉK!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is úgy gondolom, majd meglátjuk, mi lesz igaz - de valahogy én nem vagyok túlzottan optimista.

      Törlés
  2. Végül is ezt éljük szinte, csak most összefoglalták. Leírták. Azért kíváncsi vagyok, hogy milyen is lesz ez az év?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ember mindig bizakodik, de (tán szerencsére) sose tudjuk, mit hoz a jövő.

      Törlés
  3. Nem egy nagy jóslat. Leírták ami volt és ami van = ami lesz :) Azért érdemes lesz visszanézni, hátha találsz konkrétumot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, elég általános, "rá lehetne húzni" a tavalyira is meg tán a következőre is.
      "Sokan elkezdik majd értékelni eddig megszerzett vagyonukat ahelyett, hogy még többet akarnának összeharácsolni." - ebben viszont valahogy nem tudok hinni....

      Törlés
    2. Én sem.:D Ez igazán nem jellemző s "sokakra"...

      Törlés
    3. Na, akkor ebben is egyetértünk :-)

      Törlés
  4. Ami azt illeti én gondban vagyok, mert pl a Nyirkai jóslat (?) nem tudom, befejeződött-e ? Állítólag 1947-48' a keltezése (?) - és 70 évet ölel fel. (vagy valami ilyesmi) - így aztán tényleg nem tudom mi várhat ránk 2018-ban ?...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én se tudom - de tán nem is baj....ezt "csak" olvastam.

      Törlés