2018. február 6., kedd

Elgondolkodtató....

Látod ebben a gyökérdarabban azt, amit én ? (Némi köze van  az alább írtakhoz)


"Fontos, hogy megtanuld: nem szerethet téged mindenki. Lehetsz te a világ legfantasztikusabb szilvája, érett, zamatos, kívánatosan édes, és kínálhatod magad mindenkinek, de ne feledd: lesznek emberek akik, nem szeretik a szilvát.
Meg kell értened: hogy bár te vagy a világ legfantasztikusabb szilvája, de valaki, akit kedvelsz, mégse szereti a szilvát. Ám megvan rá a lehetőséged, hogy banán legyél. De tudd, ha azt választod, hogy banán leszel, csak középszerű banán leszel.
De mindig lehetsz a legjobb szilva. Vedd észre, hogyha azt választod, hogy középszerű banán leszel, lesznek emberek, akik nem szeretik a banánt. Töltheted életed további részét azzal, hogy igyekszel jobb banán lenni, ami lehetetlen, hisz te szilva vagy. De megpróbálkozhatsz megint a legjobb szilva lenni..."
(Ismeretlen szerző)
 


Igen, ez is ezerszer van fent a neten… nyilván nem csak engem gondolkodtatnak el ezek a mondatok.  Csak az a kár, hogy az ember akkor jön  rá, hogy mégiscsak jó (volt) szilvának lenni, amikor már kicsit késő. Amikor már közeledik a szüret ideje.
Bár még akkor is van azért pár alternatíva: lehetsz üstben főtt szilvalekvár, lelket vidámító, jókedvre derítő  szilvapálinka,  ha lepottyantál, tüskéire tűzhet és vackába hurcolhat egy süni, ahol jóízűt lakmározik belőled. De ha ott maradsz és „csak úgy” elrohadsz…. hát az nagyon szomorú vég lenne….
Bár….
Talán trágyázod a földet széteső részecskéiddel.
Valamire csak jó lesz minden szilva.
 



5 megjegyzés:

  1. Nem tudom honan származik ez az idézet (korábban már olvastam), de nagyon jó!! És Te megtoldottad/kiegészítetted valamivel, ami tökéletesen simul hozzá. :-)

    Én egy hosszú, logófülű kecskét látok. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól látod ! - vagyis én is annak látom. De az benne a legkedvesebb, hogy ez egy, a kertemben talált valamiféle régebbi elszáradt növénynek a gyökér-darabja. Amikor ki akartam dobni, és kézbe-vettem, egyszer csak "megszólalt" - Mek...mondta....
      És azóta itt van bent az asztalomon, egyszerűen képtelen vagyok kidobni. :-)

      Törlés
  2. Ez nagyon jó..és találó...és milyen igaz...Pont ezen gondolkodtam, csak nem szilvába... de lehet akármi is... a lényeg benne van..engedelmeddel elviszem..és szeretném egy későbbi időpontba a blogomra feltenni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyugodtan "vidd" én nagyon jó kis sztorinak tartom. :-)

      Törlés