2018. február 1., csütörtök

Miket talál néha az ember !



Véletlenül „tapadt a szemem” a Dugonicsra – tekintve, hogy ez a név bizonyos okok miatt igencsak „ismerős” nekem….  és a névhez csatolva találtam egy eddig ismeretlen gyűjteményt is. Benne érdekes, vicces, különös, régimódi, sosem-hallott dolgokat.
Akinek van kedve „óságok” között kóborolni, itt megteheti:


 „ÖSZVESZEDTE, ÉS MEG VILÁGOSÍTOTTA: DUGONICS ANDRÁS
KIRÁLYI OKTATÓ.”

Én elsőre (naná…) a  Negyedik szak. Eb kutya” részt olvastam el. Voltak mondások, melyeken  hangosan nevetnem kellett – még sosem hallottam ezeket. Nem fogom kimásolni, aki akarja keresse meg !
De hogy milyen „ékes a mi édes anyanyelvünk”, azon csak csodálkozni lehet. Meg tán azon is, hogy mennyi minden feledésbe merült már…
Ha van kedved, időd és kíváncsi vagy nézz bele ebbe a gyűjteménybe !



6 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó! Miket nem találsz te. :-D Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy itt látlak - már azt hittem eladtad a sz.gépedet és kivándoroltál Amerikába. Mindjárt ránézek a blogodra. Sokáig hallgattál.

      Törlés
    2. Beszoktam nézni ha nem is mindennap. A szokásos ismerősöket végig nézem,olvasom. Amerika???!! Isten irgalmazzon. Egyszer 3 hét elég volt belőle! Soha nem vágytam oda! Ma már máshová sem. Kivéve időnként a hegyek! Dolgozom. Van aki azt mondja ...sokat! én azt mondom annyit amennyit bírok és kedvem van. Este hattól reggel hatig.Ha ezzel a gyerekeimen segíthetek...akkor amíg élek dolgozom. Pláne még ha sikerül össze dolgoznom annyit hogy ismét legyen műhelyem..... Tehát időm és annak beosztása attól függ mikor dolgozom. A hallgatásom meg össze függ azzal hogy hiányérzetem van....és bölcsebb ha hallgatok. Néha azért ki buggyan belőlem valami....van aki örül ennek, van aki nem.

      Törlés
    3. No, én örülök.
      Amerikába menés pedig mostanában valóban nem tartozna a legjobb ötletek közé.

      Törlés
  2. Szeretem az ilyen kutatásokat.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én annak örülök, ha valamire egész véletlenül, mintegy meglepetésként, ajándékként bukkanok. És akkor rájövök, hogy Istenem, mennyi mindent nem tudatok még...Ezért nem sajnálom, vagy szégyellem a kóborlást a neten.

      Törlés