2018. február 4., vasárnap

Rémtörténetek


Friss:
Tavalyi:
2016-os:
Engem ugyan a téma nem érint, hisz százszor leírtam, magam sütöm a kenyeremet, de azért elképesztő az, amit ezekben a riportokban látni lehet. Csupán egy kérdésem lenne: MIKOR ellenőrizte ezeket utoljára a KÖJÁL ? Mert hogy nem máról holnapra váltak ilyen koszfészekké, az biztos….




https://www.nlcafe.hu/cimke/pekseg/ :
„Rossz helyzetben van a sütőipar, mert az ágazati nyereség nulla körüli, ezért egy támogatási rendszer kidolgozását tartják szükségesnek a sütőipari vállalkozások, más élelmiszeripari ágazatokhoz hasonlóan – mondta a Magyar Pékszövetség elnöke az MTI-nek.
Septe József a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari körkép elnevezésű rendezvénysorozatának a malom- és sütőiparral foglalkozó tanácskozásán arról beszélt, hogy a sütőipari ágazat tartalékai kimerültek, a költségcsökkentési lehetőségek elfogytak. Az ágazatból 6 ezer munkavállaló, közülük mintegy 3 ezer pék hiányzik.”

Valakinek eszébe jutott, hogy a hiányzó pékek esetleg Irországban, vagy Németországban sütik a zsemlét, netán malteroskanalat tartanak a kezükben ? És ha igen, miért ?  



4 megjegyzés:

  1. a híradóban láttam hasonló jeleneteket, tényleg tiszta horror az egész. Ez csak egy szelet lehet abból a sokból, ahol hasonló helyzetet fotózhatnának. Ilyenkor mindig az jut eszembe, vajon miket etethetnek meg velünk???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan ezt gondolom én is. És nem véletlen, hogy én semmiféle kész ételt nem vásárolok. Csakhogy ezt én - nyugdíjas, és töménytelen szabadidővel rendelkező - megengedhetem magamnak, de a fiatalok nem tudom, mennyire foglalkoznak a témával. Ők gyorsan szeretnének elérni mindent. A gyorsaságnak pedig ára van. Többnyire később kell azt megfizetni.

      Törlés
  2. Most eszembe jutott az a mantra, amit számos esetben olvasok, hallok: "a gonosz multik szeméttel etetnek minket".
    PZs

    VálaszTörlés