2018. április 24., kedd

MI EZ AZ ÚJ ŐRÜLET ???


 S.O.S.

MIT TUDTOK ERRŐL ?
KI, MIT CSINÁL ?
VONATKOZIK EZ A HOZZÁM HASONLÓ, SZÓRAKOZÁSBÓL BLOGOLÓKRA IS ?

Itt egy totális pánikkeltő blogbejegyzés:

Én próbáltam érdeklődni, de nekem azt mondták, az enyémhez hasonló blogokra ez a törvény nem vonatkozik.
Akkor most mi van ????

"Pontosították, hogy mi számít személyes adatnak, és a személyes adatok definíciója kibővül. A rendelet szerint személyes adat az az információ, amely alapján egy személy beazonosítható közvetlenül az adat tartalma alapján, vagy közvetett módon az adatot más adattal kiegészítve. Vagyis személyes adat például a nevünk, címünk, adó- és tb-számunk, igazolványaink, egészségügyi vagy ideológiai meggyőződésünkre utaló adataink. Ugyanígy telefonszámunk, online adataink és e-mail-címünk, sőt a mozgásunkra vonatkozó adatok is."

Mégis  4087 bejegyzésemet hogyan kellene nekem visszamenőleg ellenőrizni ? Vagy töröljek ki mindent ? Erre megy ki a játék ?  A hozzám hasonló számtalan (már bocs) pitiáner blogocska szűnjön meg, mindegy, hogy öregemberek/asszonyok kedvtelését szolgálta, s bár a világ telistele van félelmetes mocsokkal, gyilkossággal, és mindenféle bűnnel, de én tűnjek el a színről ???

És minek számít a kálvária gyűjtemény  ?? Több ember sok éves munkája fekszik benne ? Tűnjön el az is ?  
Komolyan mondom, kétségbe vagyok esve !!!



19 megjegyzés:

  1. Én nem tudok semmit róla, nem is hallottam, de most per pillanat az a véleményem, hogy nem eszik olyan forrón a kását. Ha mégis élesbe mennek a dolgok, akkor lépni kell. Lelépni.
    Zárt blognál hogy működik ez az ellenőrzés vagy mit tudom én mi?

    név, lakcím megadás? megőrültek? na most mondtam valamit, amit inkább nem írnék le...

    Ilyenkor mondom azt: piszkosul ráérnek, hogy ilyen jogszabályokat hozzanak, amibe így belevonnak kis emberek kedvteléseit is, gondolok itt a blogolásra.

    VálaszTörlés
  2. Nagyobb biztonságban őrzik az adatainkat :D bruhahaha kac-kac, hát ez jó, csak a hülye nem fér hozzá bárki és bármilyen adatához. Akik meg hivatalból hozzáférnek, hát jobb ha nem is tudjuk mire és mikor használják fel...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magyarul: Te sem tudsz semmi konkrétumot. Na de hová, kihez kell/lehet fordulni tanácsért ???? Ki az, aki megmondja konkrétan, hogy én írtam-e valami "tilosat" ????
      Mi a fészkes fenét jelent ez a mondat:
      "egészségügyi vagy ideológiai meggyőződésünkre utaló adataink" nem is értem....Kit nem szabad szidni, a traplit, az ov-t, a fb-feltalálót, a körzetidokimat, vagy a jóistent ?
      tejesen magamon kívl vagyok, mióta ezt olvastam...
      SEMMIT nem gyűlölök jobban, mint a bizonytalanságot.

      Törlés
  3. Bizony ez egy ellentmondásos dolog. A védelmünk címe alatt folyik és szerintem pont más van a háttérben. Napok óta ez ügyben olvasok két nyelven is, próbálok eligazodni mi vonatkozik rám, ránk, privát blogosokra.
    Sajnos nem sok eredménnyel. :-(
    Ha bárkinek van egy jogász ismerőse és tud nekünk támpontot adni kérem segítsen!

    A zárt blog talán egy megoldás, de megoldás ez?

    Én már változtatásokat tettem a blogomban, nem árt, ha Ti is átnézitek, olvastok e témában!

    Nem gondolom, hogy azonnal büntetnek, de ha figyelmeztetést kapunk, mert fennmaradtunk a szűrőn akkor bizony lépni kell. De mit? Azt nem fogják megmondani.
    A mi kis blogos közösségünkből egész biztos senki sem szeretné abbahagyni, törölni a több éves dolgait, emlékeit. Segítsük egymást információkkal!

    Amit én eddig megtettem: leszedtem a közösségi oldalakra mutató kis button-okat és egyéb más cég oldalára mutató linkeket. Ha valamit megtudok, ide kommentbe megírom. Kérlek, Ti is segítsetek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kérlek Kavics bármi fontosat megtudsz, írjál - mert én itt a végén tényleg úgy bepánikolok, hogy mindent törlök... miközben megszakad a szívem....De megérteni és megemészetni a dolgot sosem fogom....

      Törlés
  4. Nem akarnám bagatellizálni a blogot írók problémáját,- ill. jelenleg nagyobb gond az, ami a Facebookkal történt, vagy történni fog. Röviden : sok mindent töröl a Facebook... igaz, (állítólag) "reklamálhatsz" ... és,ha úgy gondolják, hogy jogos, akkor visszaállítják azt, amit töröltek. Már bocs,- erre a kis időmre én ezzel sem foglalkoznék. (2) Épp' azt tervezgetem, :-) hová állítsam a komposztáló ládát... ha 2025-től lesznek az újabb EU-rendeletek... (hulladékszáll. témában.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek a témák engem nem érdekelnek, mint ahogy tégedet meg nem érdekel az én nagy gondom....

      Törlés
  5. Tegnap elolvastam az általad belinkelt cikkeket, illetve keresgéltem a neten, de igazából nem lettem okosabb.
    Annyit sikerült kihámozni, hogy elsősorban olyanokra vonatkozik, akik birtokába kerülnek személyes adatoknak, pl. vebáruházak.
    Nemrégen olvastam, hogy a facebookról adatokat halásztak le és ezekkel visszaéltek. Mondjuk az emberek is hibásak, hiszen sok esetben meggondolatlanul osztanak meg magukról dolgokat.
    PZs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Attól a perctől, hogy Te kommentelsz egy másik blogban elérhetővé teszed az emailcímed, IP-címed. Én ugyan nem tudom hol tárolódik ez nálam, de aki tudja az már információk adatában van Rólad. Ezt is olvastam a neten.

      Törlés
    2. Ha jobban bele gondolok az utcákon, boltokban, a közösségi közlekedésben résztvevő járműveken, reptereken, stb. ott vannak a kamerák. A telefonom alapján egészen jól meghatározható hol vagyok.
      A bankok, a gyógyszertárak, most már az orvosok is egy kattintással mindent megtudhatnak rólam és bárkiről.

      Törlés
    3. Hát akkor mi a fészkes csudának fenyegetnek bennünket, piti kis blogosokat ??? Mégis kinek ártunk mi ? És vajon azok, akik a netet a lehető legaljasabb dolgokra használják, azok felelősségre lesznek-e vonva ? El lesznek-e számoltatva ? Ellenőrizhetők lesznek-e a pedofilok, és a házi fegyvergyártók útlevél-hamisítók, nepperek, és társaik ????? Vagy most - mint mindig - a gyengék, a kicsik viszik el a nagymogulok szennyesét....

      Törlés
  6. Levélben ékezett vélemények:
    1.Szerintem nem kell levenni, de ha bizonytalan vagy, akkor szerintem a blog üzemeltetőjének kéne írni, hogy milyen tartalmak a problémásak. Én úgy tudom, hogy a reklámnak semmi köze a GDPR hoz.

    2.Nem a te blogodra vonatkozik a törvény, te nem foglalkozol sem árusítással, sem mások adatkezelésével.
    A helyedben kitörölném ezt a bejegyzést, mert csak pánikot kelt. (Persze tégy, ahogy jónak látod, ez az én véleményem.)

    Nos ezektől nem lettem okosabb.....

    VálaszTörlés
  7. Ma reggel gondoltam arra, hogy hányan és mit kommenteltek ehhez az engem izgató, megfélemlítő témához. Hát ha "ekkora nagy" az olvasótáborom, akkor talán kár is a bloggal foglalkozni, vagy sajnálni annak esetleges megszűnését.
    Persze akár le is tilthatom a kommentelési lehetőséget, hiszen végülis elsősorban ugye saját örömömre írom a kis hülye gondolataimat....
    Viszont: jó volt ez most arra, hogy én se nagyon menjek mások blogjába kommentelni... Meg is fogom ezt lépni.
    A komment letiltáson, vagy csak ellenőrzés utáni megjelenítésen meg még gondolkodom.....

    VálaszTörlés
  8. Nem írtam, mert fogalmam sincs az egészről...Sőt... tudom nem érint, a face is kért valami nyilatkozatot, vagy valamit amit ugyszint nem értek...
    Ki fog segíteni eligazodni nekünk?
    Nos ... nem lettél velem előrébb... sőt a blogok is haldokolnak, már csak ez hiányzott nekünk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod mit gondolok titokban ? Hogy ez készakarva és a mi "kiirtásunkat" célozva történt. A sok bolond össze-vissza írogató öregasszonynak már nincs helye a neten - s lassan már a Nap alatt se....Csak foglaljuk itt a helyet.....

      Törlés
  9. Olvasok cikkeket, fórumokat, nálamnál okosabbakat ebben a témában, noha biztosra senki sem tud semmit. Többnyire cégeket, online shop-okat érintőek a bejegyzések. Egy privátokat érintő vélemény: "A GDPR nem attól függ, hogy keres pénzt az ember vagy nem, hanem attól, hogy kezeli-e idegen emberek adatait. De többször már nem írom le. Elméletileg egy egyszerű blog is büntethető, ha van hírlevele vagy valamilyen okból gyűjt pl. e.mail címeket, de nem túl valószínű, hogy egy kis blogot bárki megbüntetne." Az ilyen vélemények aggasztanak, a többi nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, az a baj, hogy fogalmam nincs kitől, honnan lehetne hiteles infóhoz jutni ? Kinek írjak ? Kit kérdezzek ? És persze, ha kérdezek, akkor az, aki válaszol, érti-e az új rendelkezést, és helyesen, avagy félre-informál-e ???
      Én egyelőre úgy döntöttem, nem teszek semmit. Ha valakinek baja van velem, szóljon, s akkor eltűnök a net-ről. Ha pedig meg akarnának büntetni, esküszöm, leülöm. Börtönben még úgyse voltam.....




      Törlés
    2. Nem eszik ilyen forrón a kását. Az utóbbira még csak ne is gondolj!
      Óvatosnak kell lenni még a kérdezéssel is, mert már egyre több önjelölt szakértő található a neten és megszámítva adnak ilyen-olyan tanácsot...
      Várunk, figyelünk.

      Törlés
    3. Pontosan ezt gondolom én is....

      Törlés