2018. április 19., csütörtök

Valószínű megérdemeljük…


A Servus Tv (osztrák) néha fantasztikusan jó műsorokat ad. Elsősorban én a természetfilmekre gondolok, azokat nézem. Van egy sorozat a „Terra mater”  amiben csodálatos filmek láthatók, így tegnap este  pl. a Wunderwesen Schmetterling  (Pillangók, csodalények) címűt néztem.

Hogy milyen csodás dolgokat láttam, azt nehéz is lenne elmesélni, (a Svédországból Afrikába - 15 ezer km-t !! vándorló bogáncslepkéktől kezdve, azon a csodás metamorfózison át, amíg a csúf kis hernyóból csodás pillangó lesz és még rengeteg érdekes, szép dolgot…) Azt se tudtam, hogy világszerte mintegy 20 000 különböző pillangó faj van !!
Ám hiába kerestem, a neten most már az van kiírva, hogy itt nálunk (sötét Balkánon) ez a film nem hozzáférhető.


https://hu.wikipedia.org/wiki/Bogáncslepke#
 
Van persze más ilyen adó is, amelyik nekünk, balkániaknak nem mutat meg filmeket  … épp arra gondoltam, mikor fogják tudni elérni, hogy az égbe fellőtt programjaikat se láthassam ? Mert valószínű azt is meg tudják csinálni, ha nagyon akarják….
Hát hiába, nem tartozunk mi Európához, hiába vagyunk benne az „Únióban” – annak csak a peremvizén evezünk és ott is folyton büdös bugyborog föl alólunk…
Valószínű meg is érdemeljük. És valószínű ez is oka, hogy fiataljaink egyre többen keresik helyüket az igazi Európában. 
Vándorolnak. Mint a pillangók.


3 megjegyzés:

  1. A weboldalukon nem tudod újranézni? Akkor ma 14:05-kor ismét adja a ServusTv.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem egészen értem a Servus logikáját. Van, amit meg tudok/lehet nézni később is ( bizonyos időhatáron belül) - de ezt nem engedi.Végülis én láttam, csak szerettem volna ajánlani, hátha más is megnézte volna...(Ámbár nem is tudom, miért hiszem, hogy mást is érdekel minden, ami engem....)

      Törlés
  2. Mint laikus : lehet,kb. az a tv.csatorna is azt alkalmazza, amit pl. az M5 (magyar) - ha jól emlékszem ? 8 napig lehet visszanézni egyes műsorokat.
    Más : (szokásom mondani) : a szomszéd fűje zöldebb ? (... csak ne ugorjunk át a kerítésen,-mert akkor kiderül,hogy nem,- szerintem.)
    Nem először írom, hogy az M5 tv-n van minden hétköznap az Univerzum c. műsor,- (20:10-tól) ott láthatók ilyen filmek. Egy osztrák sorozat,- igaz eléggé régiek. (relatív) Így aztán azt a... "nekünk balkániak"... meg egyéb vélekedésedet nem akarnám én itt és most minősíteni. Lehet,nem pontosan emlékszem, de pl. láttam az Univerzum / Az istenek hírnökei A lepkék c. részt - de lényegtelen.

    VálaszTörlés