2018. május 1., kedd

Hátha nem olvasta mindenki - pedig érdekes !


Az ősi kultúrák tíz figyelemre méltó hasonlósága
Több oknál fogva is érdemes volna újraírni az őskori-ókori történelmet. Az alábbiakban tíz olyan figyelemre méltó hasonlóságot fogunk bemutatni, amely világos bizonyítékot szolgáltat arra, hogy az írott történelem előtti kultúrák egyetemes technikai és természettudományos ismeretekkel rendelkeztek.
1. Az ősi fémkapcsok rejtélye: Egy olyan elveszett, fejlett technológia, amit a modern tudomány továbbra sem tud megmagyarázni
4.1
A megalitokon, a templomokban és egyéb más prehistorikus műemlékeken világszerte felfedezett ősi fémkapcsok csupán kiragadott példái mindenidők rejtélyeinek. Vajon miért volt szükségük az ősi építőknek fémkapcsokra ahhoz, hogy a nagy kőtömböket a helyükön tartsák? Hogyan terjedt el ez a technológia az ókori Egyiptomban, a prekolumbián Peruban és Kambodzsában évezredekkel ezelőtt? Ezeket az országokat több ezer mérföld választja el egymástól. Ki tanította meg őseinket arra, hogy miként alkalmazzák ezt a technológiát?
A T-Grooves-ban található fémből készült kapcsokat felfedezték már Tiahuanaco, Ollantaytambo, Koricancha, valamint Yuroc Rumi (Vilcabamba) vidékein. Ezeket a kapcsokat használták a Parthenon esetében is, miként Mezopotámia, Egyiptom és Kambodzsa építményeiben is.
Egyes tudósok úgy vélik, hogy szertartásos célzattal alkalmazták a kapcsokat, míg mások arra mutattak rá, hogy az ősi fémkapcsok a kőtömbök egyben tartását szolgálták, így szilárdítva meg a pozíciójukat. Számos nyom azt bizonyítja, hogy a fémkapcsok olyan masszív kőtömbök összetartását szolgálták, amelyeket a modern kori gépeink képtelenek felemelni.
2. A piramisok általunk megmagyarázhatatlan okoknál fogva épültek
 4.2
A legtöbben azonnal Egyiptomra gondolnak, mihelyt meghallják a piramis szót. Jóllehet az egyiptomi piramisok manapság a legismertebbek és a leginkább vonzzák a turistákat, mégsem szabad megfeledkeznünk a világ más tájain a régi időkben emelt társaikról.
Azon állítás ellenére, miszerint a piramis egy sírkamra, számos egyiptológus már felismerte, hogy a piramisépítés szándéka tömény rejtély. Néhány átvizsgált piramis asztrológiailag tájolt, míg mások különös energetikai tulajdonsággal bírmak. Igazság szerint a piramisépítés célja a mai napig homályba burkolózik.
3. Feltűnő hasonlóság áll fenn a nagyvilág ősi dolmenjei között
4.3
Az őskori dolmenek újabb ékes példái őseink univerzális gondolkodásának. Nyilvánvaló, hogy az ősi hagyományok ugyanolyanok voltak az elképesztően nagy földrajzi távolságok dacára. Hadd idézzem emlékezetünkbe, hogy az ősi dolmenek építői semmilyen kapcsolatban nem álltak egymással! Ez érdekes tény, nemde?
A dolmen nem más, mint kapuzatos sír, sírbolt vagy kőasztal, ami az egykamrás megalitikus sírok egyik típusa. Általában kettő vagy több álló helyzetű kőből áll, amelyek egy nagy, lapos, vízszintes követ, úgynevezett asztalt tartanak, bár vannak azért ettől bonyolultabbak is. A mai napig nem nyilvánvaló, hogy mikor, milyen célból és kik készítették a legrégebbi dolmeneket.
4. A történelem előtti sziklaművészet: a világszerte fellelhető, emberkéz-motívumok rejtélye
4.4
Az emberi kezekről készített sziklafestmények világszerte megfigyelhetők. Többféleképpen készítették ezeket a kezeket: A művész a kezet sablonként használva, a festéket a szájából spriccelhette a kezére, avagy alkalmazhatott nádszálon keresztül fújt faszénport is; kezének kontúrjait körberajzolhatta ecsettel, vagy befesthette a kezét, majd egyszerűen a sziklára helyezte azt. A kézfestményeket férfiak, nők és gyermekek egyaránt elkészíthették.
Bármi volt is a módszer és a művészeti stílus, a kézről készített festmények a sziklaművészet leggyakoribb elemei közé tartoznak.
5. A világ minden táján alkalmazott szvasztika jelkép ősi titkai
4.5
A szvasztika egy olyan ősi szimbólum, amelyet napjainkban legtöbbször a náci Németországgal kapcsolnak össze. Azonban, a valódi eredete régebbi időkig nyúlik vissza.
Szvasztikával találkozhatunk az ősi Európa tájain. Valamennyi európai kultúra – így az etruszk, a görög, a római, a gall, a kelta stb. –ugyanazt a vallási szimbólumot alkalmazta, amely egyébként a hinduizmusból származik.
6. Az ősi világban fontos szerepet betöltő szfinx
4.6
4.6.2
Az emberfejű és oroszlántestű bálvány, amelyet szfinxként is ismernek, az emberi emlékek legfontosabb szimbólumainak egyike. A szent helyek és az élet rejtélyeinek őrzője, valamint a tudás védelmezője, a titkok és a fondorlat szimbóluma. Ez a teremtmény telis-tele van titkokkal: a Természet egyik rejtélye,
Mélységes kapcsolat fűzi az ókori egyiptomi és görög civilizációkhoz. Egy legenda szerint a szfinx meghal az igazságért, mivel az Igazság érzékelése az egyetlen.
A legrégibb szfinxet Göbekli Tepében, a mai Törökország területén találták. Kora a Kr.e. 6500 évre nyúlik vissza. Az ókori egyiptomiak és babilóniaiak úgy tekintettek a szfinxre, mint ami egyfajta őrszemként gyakran szegélyezi a szent királyi sírok és templomok bejáratait.
7. Nyelvöltögető ősi alakok
4.7
Számos olyan ősi figurát fedeztek fel világszerte, amit kiöltött nyelvvel ábrázolnak. Vajon mit jelenthet ez a jelképiség és ábrázolás?
Bizonyos országokban ez a tisztelet jele, míg más vidékeken az ellenség megfélemlítésének jele, amely erőt és vadságot fejez ki.
8. A világszerte elterjedt toboz szimbólum rejtélye
4.8
A toboz jelképe egyike az ősi és a modern művészetben és építészetben fellelhető szimbólumoknak. Néhány tudós a valóságnak megfelelően ábrázolja, ugyanakkor a toboz a lehető legmagasabb szintű spirituális megvilágosodásnak a jelképe. Ezt számos ősi kultúra felismerte, ily módon a jelkép megtalálható az indonéz, a babiloni, az egyiptomi, a görög, a római és a keresztény romokon egyaránt, hogy csak néhányat említsek.
A toboz jelentése mindenütt ugyanaz: a mindannyiunk által birtokolt, titkos, elcsökevényesedett szervünket szimbolizálja, azaz a tobozmirigyet vagy a harmadik szemet.
9. A ősi világ papjai
4.9
Az ősi világok papjai rendkívül fontos szerepet játszottak és már a legkorábbi időktől fogva léteznek. Ők voltak az ősi bölcsesség letéteményesei, a hatalom birtokosai, ők irányították a vallási rítusokat, különösen a szent szertartásokat, melyek az istenség vagy az istenek jóakaratának elnyerését szolgálták.
10. A rejtélyes spirál-jel
4.10
4.10.2
A föld csaknem valamennyi műveltségében találtak spirál-jeleket. Rejtély, hogy az ősi kultúrák vajon miért vésték kőbe ugyanazt a szimbólumot, mindenesetre jól igazolja az ősi univerzális tudást. Ismereteink szerint a legrégibb szimbólumot spirituális gyakorlatokhoz alkalmazták, a növekedésnek és a fejlődésnek az egyetemes mintáját tükrözi. A spirál kifejezi az istenséget, az anyaméhet, a termékenységet és az életerő. A természetre pillantva, a spirált viszontláthatjuk az emberi fiziológiában, a növényekben, az ásványokban, az energiamintázatokban, az időjárásban, a növekedésben és a halálban.


Fordította és szerkesztette: Száraz György
 

6 megjegyzés:

  1. Érdekes dolgok ezek nagyon. Valami olyasmi ötlött most az eszembe, hogy lehet már élt a Földön egy fejlett civilizáció csak kipusztult, mint ahogy kipusztultak a dinok is, lehet szöszke gondolat ez, csak ezen filóztam most :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy "szöszke" gondolat, de bizony én is én nagyon sokszor gondolok arra, hogy a Föld, rengeteget változott, a kontinensek ide-oda vándoroltak, stb,... hát miért ne élhettek volna a a "hivatalosan" elismert időpont előtt is emberféle lények? Nem látjuk/találjuk a nyomaikat ? Hát eltűntek...Csak ezt olyan nehéz a nagy egónkkal elhinni. Mert ez azt jelent/het/i, hogy egyszer akár megtörténhet: a Föld él és mi sehol se leszünk....Még a nyomunk se.

      Törlés
  2. A szvasztikához: a Göncölszekér égi útja is ezt a jelet rajzolja ki (a négyféle helyzete)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A világ tele van csodákkal - és egészen biztos vagyok én is, hogy nagyon sok mindent nem tudunk, vagy akár nem jól tudunk. De én szívesen olvasok efféle dolgokat. Mindenesetre sokkal szívesebben, mint a napi híreket.

      Törlés
  3. Koszonom ezt a bejegyzést,ez nagyon érdekes volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha tetszett - látogass el máskor is a blogba, hátha találsz még érdekes olvasni-valót !

      Törlés